Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker
Corona

Informatie voor inwoners, bedrijven en organisaties

We hebben iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Daarom houden we ons aan de maatregelen en adviezen van de Rijksoverheid.

Op deze pagina hebben wij de informatie gebundeld die is gericht op inwoners, bedrijven en organisaties in de gemeente Houten.


Nieuws


Milde klachten? Laat je testen!

Heb jij klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat je dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Testen tijdens vakantie in Nederland

Veel mensen kiezen dit jaar voor een vakantie in Nederland. Krijg jij tijdens jouw vakantie in Nederland klachten die passen bij het coronavirus? Blijf op jouw vakantieadres en vermijd zoveel mogelijk andere mensen. Bel 0800-1202 en maak een testafspraak in de buurt van het vakantieadres. Je hoeft niet te betalen voor de test.

Naar het buitenland? Check het reisadvies!

Als jij op vakantie wilt naar het buitenland, controleer dan eerst het reisadvies voor dat land op Nederlandwereldwijd.nl. Vakanties naar landen met een oranje reisadvies worden afgeraden; voor rode landen geldt een negatief reisadvies. Wie terugkomt uit een oranje of rood land, krijgt het dringende advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Het advies is: blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt.

Het advies blijft om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Het risico op besmetting is nog steeds aanwezig, dus het is belangrijk dat we de maatregelen blijven naleven.

Let een beetje op elkaar en houd rekening met uw huisgenoten en buren. Alleen samen krijgen we corona onder controle.


Print Icoon printen