Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Onze dienstverlening

De maatregelen tegen het coronavirus hebben gevolgen voor onze dienstverlening. Lees hieronder de laatste ontwikkelingen over de genomen maatregelen.


naar boven

Ophalen of wegbrengen afval

Afval wordt volgens de normale planning opgehaald, zie www.mijnafvalwijzer.nl. Om grof vuil of snoeiafval te laten ophalen, maakt u online een afspraak.

Milieustraat

Het is geregeld erg druk bij de milieustraat (afvalscheidingsstation). De wachttijden kunnen dan oplopen.

Wij verzoeken u voorafgaand aan uw bezoek zo veel mogelijk afval thuis te verzamelen, om zo het aantal keer dat u het afvalscheidingsstation bezoekt te minimaliseren.

Kom zeker niet als u klachten heeft zoals verkoudheid of keelpijn.

Hou minimaal 1,5 meter afstand tot anderen en hou er rekening mee dat er maar één persoon per huishouden uit de auto mag op het afvalscheidingsstation. Gelieve ook geen kleine kinderen mee te brengen.

De milieustraat is geopend van dinsdag t/m zaterdag tussen 8.30–16.00 uur. Medewerkers kunnen u vragen om legitimatie en om bewijs dat u in de gemeente Houten woont. Neem daarom bijvoorbeeld een recent poststuk mee.


naar boven

Veiligheid en handhaving

De gemeentelijke toezichthouders (BOA’s) houden, samen met de politie, toezicht op het naleven van de coronaregels. Daarnaast nemen zij reguliere meldingen en klachten in behandeling. Afhankelijk van de urgentie ondernemen zij actie.


naar boven

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)

Bij WIL kunt u terecht voor een tijdelijke bijstandsuitkering, begeleiding naar werk, hulp bij schulden en financiële ondersteuning. WIL voert ook rijksregelingen uit ter ondersteuning van zelfstandige ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen.


naar boven

Omgevingsloket

U kunt bij het omgevingsloket terecht met vragen over wonen en de leefomgeving. Heeft u een vraag over nieuwbouwprojecten, wilt u verbouwen of bent u benieuwd of u een vergunning nodig heeft voor het kappen van een boom in uw tuin? Stel uw vraag via omgevingsloket@houten.nl of bel (030) 6392 611.


naar boven

Parkeervergunning

Het aanvragen van een parkeerontheffing kunt u digitaal regelen.

Heeft u vragen? Mail ze naar gemeentehuis@houten.nl of bel (030) 6392 611.

Print Icoon printen