Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Aanvullende maatregelen en protocollen

Activiteiten op locaties met meerdere gebruikers

De verruiming van de mogelijkheden zorgen ook voor een uitdaging op, soms krappe, locaties met meerdere gebruikers. Uitgangspunt hierbij is dat gebruikers onderling en met de beheerder/aanspreekpunt goede afspraken maken over het gebruik van het pand.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • afspraken over aanvangstijden,
  • looproutes (bijvoorbeeld een verschillende ingang en uitgang),
  • ouders die kinderen afzetten bij de deur in plaats van mee naar binnen gaan
  • schoonmaak en hygiëne.

Mocht hierbij aanvullend advies nodig zijn dan kunt u contact opnemen met jessica.dijkman@houten.nl of coordinatiecorona@houten.nl
Voor een uitgewerkt protocol kunt u terecht bij de Cultuurconnectie: https://www.cultuurconnectie.nl/actueel/nieuws/covid-19-pandemie/branchespecifiek/protocol

Beperkte mogelijkheden alternatieve locaties

Binnen

Als uw culturele activiteit niet past op de locatie die u normaal gebruikt, adviseren wij u allereerst om te kijken of u uw activiteit kan aanpassen. Mocht dat (nog) niet lukken, dan is er een beperkte mogelijkheid om een andere gemeentelijke ruimte te huren zoals bijvoorbeeld een gymzaal/sportzaal. Hiervoor kunt u contact opnemen met verhuur@houten.nl

Let op:

  • Nu binnen sporten weer is toegestaan, gaan de oorspronkelijke gebruikers/reserveringen altijd vóór. Dat kan betekenen dat uw reservering wordt geannuleerd.
  • Er is geen buitenschoeisel toegestaan in de sportzalen
  • De ruimtes dienen netjes te worden achtergelaten.
  • Er zijn geen tafels of stoelen in de gymzalen en sporthallen aanwezig. Deze worden  hier ook niet geplaatst i.v.m. bescherming van de sportvloer.

Buiten

Wilt u op een specifieke locatie buiten een culturele les of repetitie organiseren? Neem dan contact op met omgevingsloket@houten.nl.

Dit omdat er op diverse locaties buiten al activiteiten plaatsvinden, zoals sportactiviteiten. Zo kunnen we zorgvuldig kijken welke locaties geschikt zijn en voorkomen we drukte op bepaalde plekken en tijdstippen, bijvoorbeeld de parken. Aanmelden liefst 14 dagen van te voren. Geef in uw mail aan hoe u de voorzorgsmaatregelen tegen Corona toe gaat passen.

Per 1 juli zijn ook sommige evenementen weer toegestaan, het is echter nu nog niet helder welke organisatoren hun evenement door laten gaan. Hierdoor kan het voorkomen dat we, ook na een toezegging voor een specifieke plek, toch met u naar een alternatief moeten zoeken. We hopen hierbij op uw begrip. 

Print Icoon printen