Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Liveblog coronavirus

8 april 20230, 11.45 uur

Informatie over te nemen maatregelen bij de Gemeente Houten

Het Coronavirus en de verspreiding daarvan is elke dag volop in het nieuws. De ontwikkelingen worden op de voet gevolgd. Ook voor de  gemeente heeft dit gevolgen en hebben wij maatregelen moeten nemen in verband met het coronavirus. Op de pagina informatie over corona leest u meer over de maatregelen. 


6 april 2020, 20.30 uur

De GGD regio Utrecht is benieuwd hoe de inwoners van de regio Utrecht omgaan met het coronavirus. Sinds februari wordt Nederland geraakt door het coronavirus. Om het virus onder controle te krijgen, heeft de overheid maatregelen genomen die gevolgen hebben voor ons allemaal. Een deel van de mensen maakt zich zorgen over zijn gezondheid of zijn baan. De GGD is benieuwd naar uw ervaringen de afgelopen tijd. Wat houdt Utrechters momenteel het meest bezig? Waar lopen ze tegenaan? Doe mee met de enquête van de GGD regio Utrecht en help mee aan de aanpak van de effecten van de coronacrisis.

Ga naar de pagina over de enquête op de website van de GGD regio Utrecht


6 april 2020, 20.00 uur

Inwoners van de provincie Utrecht kunnen digitaal een diagnose krijgen over een mogelijke besmetting met het coronavirus. Het UMC Utrecht heeft hiervoor de OLVG corona check app gelanceerd. Hiermee kunnen inwoners hun gezondheid volgen en krijgen zij snel advies over een mogelijke besmetting met het coronavirus. In de app vullen gebruikers dagelijks gegevens over hun gezondheid in, zoals hoesten, kortademigheid of koorts. Zij ontvangen vervolgens een advies van een medisch team van het UMC Utrecht. De app is gratis.

Zie voor meer informatie: https://luscii.com/nl/umc-corona-check/


2 april 2020, 14.15 uur

Deze week zijn twee bewoners van een verzorgingshuis in Houten overleden aan de gevolgen van het Coronavirus.

Van onze burgemeester Gilbert Isabella: "Het verdrietige bericht heeft mij erg geraakt. Mijn gedachten gaan uit naar hun familie en vrienden. Ik wens ze in deze moeilijke tijd alle kracht om met dit grote verlies om te gaan."

Tijdens het middaguur heeft burgemeester Isabella hier meer over gezegd tegen Omroep Houten. Luister het interview hier terug


31 maart 2020, 19.15 uur

Alle maatregelen die tot 6 april zouden lopen, worden verlengd tot en met 28 april 2020. Dit betekent dat horeca en onder andere kappers nog steeds gesloten blijven. Scholen blijven tot en met de meivakantie dicht.

Ook hier geldt: blijf zoveel mogelijk thuis en houd 1,5 meter afstand. Voor aanstaande vakanties, zoals Pasen en de meivakantie, is het dringende advies van de Rijksoverheid om thuis te blijven.

Tot 1 juni zijn evenementen waar een verguning voor nodig is nog steeds verboden. Lees hier alle informatie van de Rijksoverheid over de verlenging van de maatregelen om het coronavirus in te dammen.


27 maart 2020, 16.30 uur

Er wordt morgen in Houten geen oud papier opgehaald. De inzameling met vrijwilligers is even stopgezet vanwege het coronavirus.

Wij willen het risico op besmetting van de vuilnismannen en de vrijwilligers voorkomen. Daarom wordt de inzameling overgenomen door ingehuurde professionals. Er is met man en macht gewerkt om die vervanging voor morgen al te regelen. Helaas is dat niet gelukt.

Voor de wijken waar morgen geen oud papier wordt opgehaald, rijden we volgende week zaterdag 4 april een extra ronde. Bewoners van die wijken kunnen de papierkliko op 4 april op de opstelplaats zetten.

Dank voor uw begrip. Alleen samen krijgen we corona onder controle.


27 maart 2020, 13.30 uur

Samen tegen corona! 

Verspreiding van het coronavirus kunnen we alleen samen tegengaan. Om dat voor elkaar te krijgen, wil burgemeester Gilbert Isabella samen met inwoners een #HoutenTegenCorona-filmpje maken. Hoe vertel jij iedereen in een video om 1,5 meter afstand te houden?

Stuur jouw video-oproep van maximaal 1 minuut vóór 9 uur 's ochtends op 31 maart naar gemeentehuis@houten.nl (Wetransfer). Dan kunnen we daarna samen een oproep aan heel Houten doen om ons te houden aan de juiste afstand van 1,5 meter! 

Bekijk hier de oproep van burgemeester Gilbert Isabella in de video.


27 maart 2020, 9.15 uur

De Landelijke Compostdag 2020 op zaterdag 28 maart gaat niet door. Dit om drukte bij het afvalscheidingsstation te voorkomen. Het is landelijk afgelast in verband met het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus.

Tijdens de Landelijke Compostdag wordt ieder jaar gratis een zak compost uitgedeeld. Vereniging Afvalbedrijven heeft gevraagd aan alle leden om de activiteiten op te schorten. Lees hier het nieuwsbericht van de vereniging.


25 maart 2020, 14.15 uur

In verband met de coronacrisis kunt u in ieder geval tot 1 juni 2020 géén gemeentelijke accommodaties (gymzalen, sporthallen, sociaal-culturele centra) huren. De gemaakte reserveringen hebben wij tot 1 juni geannuleerd. We brengen geen kosten in rekening. Heeft u al betaald? Dan krijgt u het geld terug. Wij nemen in ieder geval tot 1 juni geen nieuwe reserveringen aan.

Voor een aantal organisaties met wie wij een langjarig huurcontract hebben (denk aan commerciële accommodaties en sportverenigingen), zoeken we momenteel uit welke tegemoetkomingen mogelijk zijn.


25 maart 2020, 12.00 uur

Brief aan kinderen
Speciaal voor de kinderen van onze basisscholen heeft de burgemeester een brief geschreven. Daarin zegt hij dat het voor de kinderen 'best een heftige en een beetje vreemde tijd' is. Met de scholen dicht, en met allerlei maatregelen over buitenspelen en op visite gaan. Hij roept ze op om zich goed aan de regels te houden. Voor kinderen die zich vervelen, heeft de burgemeester een tip: kijk of je iemand ergens mee kan helpen. 'Laten we deze tijd extra lief voor elkaar zijn'. Lees de brief.

Besmetting door virus op oppervlakken?
Een vraag die we ook als gemeente binnen krijgen: kan ik besmet raken door het aanraken van besmette oppervlaktes?

Het RIVM deelt mede dat: "De kans klein is dat je ziek wordt van post, pakketjes of een bos bloemen. Maar besmetting via oppervlakken is mogelijk, omdat het virus enige tijd kan overleven. Hoe lang? Dat is afhankelijk van veel factoren. Meer informatie staat op: https://bit.ly/2T1IE8U

De belangrijkste besmettingsroute blijft overdracht via druppels door niezen/hoesten en via de handen. Volg daarom de bestaande hygiëneadviezen en maatregelen die voor iedereen gelden. De kans wordt nog kleiner als je regelmatig je handen wast en niet met je handen aan je gezicht komt."

Interview Houtens Nieuws
Ook benieuwd hoe het werk doorgaat bij de gemeente? Hier vertelt burgemeester Gilbert Isabella er mee over tegen het Houtens Nieuws

Interview Houten FM
Burgemeester Gilbert Isabella was dinsdag te gast bij Omroep Houten. Hij vertelde onder meer over de handhaving van de verscherpte maatregelen die maandag zijn bekendgemaakt. Luister hier het interview terug.


23 maart 2020, 20.00 uur

Het kabinet heeft vanavond extra maatregelen bekendgemaakt in de aanpak van het coronavirus. Deze zijn:

 • Samenkomsten, bijeenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni 2020 verboden. Ook voor minder dan 100 personen. Voor begrafenissen of kerkelijke bruiloften komt er een uitzondering. Meer hierover wordt later bekendgemaakt.
 • Bepaalde locaties mogen worden afgesloten als er teveel mensen samen komen waardoor dit leidt tot risico’s voor de algemene gezondheid. Wat dit betekent voor gemeente Houten zal snel bekend worden gemaakt. 
 • Voor kappers, schoonheidsspecialisten en andere zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging geldt tot 6 april dat zij helaas hun vak niet meer mogen uitoefenen. Voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten geldt: werk zoveel mogelijk via beeldbellen.
 • In winkels moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Als winkeleigenaren hier niets aan doen, bijvoorbeeld door minder bezoekers toe te laten, kunnen deze winkeliers boetes krijgen of moeten winkels sluiten. 
 • Groepsvorming in de openbare ruimte is verboden als er 3 of meer mensen geen afstand kunnen houden van elkaar. Tenzij het om een gezin gaat. Mensen die zich niet aan de regels houden, kunnen een boete krijgen. 
 • Jonge kinderen mogen nog wel met elkaar buitenspelen. Maar wel met beroep op ouders: gebruik uw gezonde verstand. 
 • Voor de thuissituatie geldt: niet meer dan 3 bezoekers en alleen als bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. 

Nog een belangrijke maatregel als het gaat om gezondheid. Als één gezinslid verkoudheidsklachten heeft én koorts, moet het hele gezin in thuisisolatie. Alleen als het echt niet anders kan, is het mogelijk dat één gezinslid boodschappen doet. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden.

Lees hier, op de website van de Rijksoverheid, alle extra maatregelen die vandaag zijn aangekondigd. If you want to read the stricter measures to control coronavirus in English, click here

Hou 1,5 meter afstand en blijf zoveel mogelijk thuis. Het virus verspreidt zichzelf niet, het wordt verspreid door mensen. Daarom is het nodig om dit met 17 miljoen Nederlanders te doen. Dus ook met 50.000 inwoners van gemeente Houten.

Burgemeester bij Houten FM
Burgemeester Gilbert Isabella was vandaag te gast bij Houten FM. Luister het interview terug waarin hij oproept om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. "Naar buiten mag, maar hou afstand".

 


23 maart 2020, 18.00 uur

ZZP'ers die door de gevolgen van de coronacrisis in financiële problemen komen, kunnen bij WIL (Werk en Inkomen Lekstroom) een aanvraag indienen voor inkomensondersteuning levensonderhoud en een lening voor bedrijfskapitaal.

Zie voor het aanvraagformulier en meer informatie Steunmaatregelen zzp’ers in kader coronacrisis.

Bent u zzp’er en verkeert u in acute nood (‘broodnood’)? Neem telefonisch contact op met WIL: tel. (030) 702 23 00.


23 maart 2020, 17.30 uur

Sportcomplexen zoals hockey- en voetbalvelden in onze gemeente zijn inmiddels leeg. Fijn om te zien dat inwoners gehoor geven aan de oproep om de velden niet te gebruiken.

Wel zien onze boa's dat mensen op straat en elders in de openbare ruimte moeite hebben om afstand van anderen te houden.

Daarom nog een keer de oproep: hou 1,5 meter afstand van elkaar, ga alleen naar buiten als dat echt nodig is en was thuis je handen! Zo werken we samen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.


22 maart 2020, 18.00 uur

De organisator van de Avond4daagse Houten heeft zondag bekendgemaakt dat het evenement in mei niet doorgaat. In verband met de coronacrisis is de vierdaagse verplaatst naar 15 tot en met 18 september 2020.


20 maart 2020, 18.30 uur

Burgemeester Gilbert Isabella was vandaag weer te gast in de uitzending van Houten FM. Beluister hier de uitzending.


20 maart 2020, 18.00 uur

Het kabinet heeft deze week een breed pakket aan maatregelen bekendgemaakt gericht op steun en financiële tegemoetkoming aan ondernemers en zzp’ers die in de knel dreigen te komen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen.

De verschillende betrokken ministeries werken er hard aan om de maatregelen om te zetten in concrete regelingen. De gemeente Houten staat klaar om de nieuwe maatregelen uit te voeren zodra de ministeries ze bekend hebben gemaakt. We hebben contact gehad met Werk en Inkomen Lekstroom, waar zich zzp’ers melden voor ondersteuning. Verder hebben we belastingorganisatie BghU gevraagd terughoudend te zijn bij het innen van belastingen en niet direct aanmaningen of incasso’s in te stellen.

Voor een overzicht van veelgestelde vragen over corona voor ondernemers zie ook de websites van:

Winkeliers met vragen kunnen voor bruikbare tips terecht op de sites van:

Horeca-ondernemers kunnen voor meer informatie terecht op de site van Koninklijke Horeca Nederland.

Naast alle schriftelijke informatie die beschikbaar is, is een landelijk telefoonnummer opengesteld voor ondernemers met vragen over corona: 0800 – 2117.


19 maart 2020, 15.30 uur

Kliko's geleegd
De kliko's worden nog steeds geleegd. Let er alleen op dat dit meer gespreid over de dag gebeurt. Zet uw afvalbak dus vóór 7 uur 's ochtends aan de weg.

Kinderen, houd 1,5 meter afstand
De scholen zijn dicht. Daardoor zijn veel kinderen en volwassenen overdag buiten. Frisse lucht is erg fijn. Toch vragen we je om wel 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Zo kunnen we, met 17 miljoen andere Nederlanders, verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Meer weten over wat het RIVM bedoelt met afstand houden? Lees er hier alles over.

Sportcomplexen gesloten
Spelen op de voetbalvelden van FC Delta Sports '95 en SV Houten of op andere sportcomplexen is niet toegestaan. Als het hek dicht is, mag je het terrein niet op. Doe dit dus niet. We doen een beroep op het gezond verstand en verantwoordelijkheid van iedereen.

Burgemeester op Houten FM
Burgemeester Gilbert Isabella was vandaag te gast bij Houten FM. In de uitzending riep hij inwoners op zich verantwoordelijk te gedragen. Luister hier naar het interview bij Houten FM.


19 maart 2020, 14.00 uur

Kom alleen naar het afvalscheidingsstation als het echt moet 

We merken dat het aantal bezoekers van het afvalscheidingsstation de afgelopen dagen flink is gegroeid. Inwoners die hun zolder of schuur hebben opgeruimd, verzoeken wij dringend om de spullen nog even te bewaren en pas over een paar weken naar het afvalscheidingsstation te brengen. Dit om al te veel drukte en lange wachttijden te voorkomen. 

Is het dringend? Geef extra aandacht aan hygiëne en veiligheid. Houd gepaste afstand van elkaar (minimaal 1,5 meter) en kom zeker niet als je klachten hebt zoals verkoudheid of keelpijn.

Onze collega’s zorgen er bij de ingang van het afvalscheidingsstation voor dat de drukte op het terrein beperkt blijft. Dit betekent dat zij bijvoorbeeld gedoseerd auto’s toe kunnen laten. In dat geval moet je mogelijk even wachten voor je het terrein op kunt rijden.

Het afvalscheidingsstation is geopend op dinsdag t/m zaterdag tussen 8.30 – 16.00 uur. Bekijk hier meer informatie over openingstijden.


19 maart 2020, 12.45 uur

Afspraak maken

De Rijksoverheid heeft zondag 15 maart besloten tot nieuwe maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Uiteraard volgt gemeente Houten deze maatregelen. Onze dienstverlening gaat gewoon door maar in aangepaste vorm. Om verspreiding te voorkomen zijn minder balies beschikbaar.

Alleen spoedafspraken

Alleen afspraken die spoed hebben of echt niet kunnen wachten, gaan door, zoals aangiftes van geboorte of overlijden. Kom niet als je klachten hebt als verkoudheid, hoesten, al dan niet in combinatie met koorts.

Afspraak maken? Bel ons

Er zijn minder beschikbare afspraakmomenten. Om een afspraak te maken, kun je telefonisch contact met ons opnemen op (030) 63 92 611. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of als het spoed heeft.

Heb je een afspraak gepland, en heeft het spoed? Annuleer de afspraak dan niet.

Afspraak annuleren

Wil je een afspraak annuleren? Zie de instructie in de e-mail die je ontving bij het maken van de afspraak.

Twijfel je over het maken van een afspraak?

Mocht je twijfelen of het nodig is om een afspraak bij de gemeente te maken? We helpen je graag.

Bel (030) 63 92 611 of stuur een e-mail naar gemeentehuis@houten.nl

Iedereen die een afspraak heeft staan, wordt gebeld. Aan de telefoon bepalen we samen met jou of de afspraak moet doorgaan of dat deze kan worden verplaatst naar een later tijdstip. 

Heb je klachten als verkoudheid en hoesten, al dan niet in combinatie met koorts? Annuleer dan je afspraak. Zie de instructie in de e-mail die je ontving bij het maken van de afspraak. 

Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of als het spoed heeft.


18 maart 2020, 19.00 uur

Cijfers RIVM
Het aantal inwoners van de gemeente Houten dat positief is getest op het coronavirus is sinds gisteren met 1 gestegen tot 14. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM vandaag heeft bekendgemaakt.

Houd 1,5 meter afstand
Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het coronavirus. Je kunt naar buiten, boodschappen doen of de hond uitlaten, maar houd in groepen waar mogelijk 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar. Wat betekent dit in de praktijk? De richtlijnen vindt u op https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/16/wat-betekent-afstand-houden-vanwege-het-coronavirus

Weekmarkt gaat door
We hebben vragen gekregen of de weekmarkt op Het Rond morgen doorgaat. Het antwoord is ja. De kooplui zijn op de hoogte van de geldende hygiënemaatregelen en zullen er met name op letten dat klanten waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Burgemeester op Houten FM
Burgemeester Gilbert Isabella ging vandaag in de uitzending van Omroep Houten in op de situatie in Houten. Hij vertelde onder andere over de noodverordening die sinds gisteren van kracht is, die het mogelijk maakt om landelijke maatregelen (zoals het verplicht sluiten van restaurants) te handhaven. Luister het interview met de burgemeester terug.


17 maart 2020, 18.15 uur

Ondernemers
Ondernemers die naar aanleiding van de coronacrisis vragen hebben over hun bedrijf, raden we aan de veelgestelde vragen op www.rijksoverheid.nl te lezen. Dat overzicht wordt aangevuld met informatie over de extra steunmaatregelen voor bedrijven die het kabinet vanavond aankondigt.

Belastingen
Het kabinet heeft onder andere toegezegd dat ondernemers bepaalde belastingen later mogen betalen. BghU, dat onder andere voor de gemeente Houten belastingtaken uitvoert, laat weten dat het waar mogelijk het opleggen van belastingaanslagen aan bedrijven en zzp’ers zal matigen. Ook worden invorderingsstappen opgeschort. Meer uitleg hierover leest u in het bericht op de website van BghU.

BghU volgt de landelijke richtlijnen en specifieke informatie wordt hier in de komende dagen nog aangevuld.

Mondkapjes
Een dringende oproep van huisartsen in het hele land delen we ook graag hier. Heeft u thuis mondkapjes liggen die u niet gebruikt (beschermingsfactoren FFP3, FFP2 of FFP1)? Lever ze af bij uw huisartspraktijk. Veel artsen zitten dringend om de maskers verlegen, maar ze zijn niet of nauwelijks leverbaar.

Cijfers RIVM
Iedere dag meldt het RIVM nieuwe cijfers over het aantal mensen dat positief is getest op het coronavirus. De zogenoemde incidentiekaart toont het aantal patiënten per 100.000 inwoners per gemeente. Het is niet bekend hoeveel mensen er precies besmet zijn geraakt omdat er minder wordt getest. Lees hier meer over op de website van het RIVM

Videoboodschap burgemeester
De gemeente Houten werkt er hard aan om de dienstverlening op peil te houden. In een videoboodschap doet burgemeester Gilbert Isabella verslag.

Burgemeester op Houten FM
Burgemeester Gilbert Isabella was vandaag te gast bij Houten FM. Luister de uitzending terug.


16 maart 2020, 17.00 uur

Bezorgen/afhalen
Er was nog onduidelijkheid over het bezorgen en afhalen van eten. De Rijksoverheid heeft om 16.00 uur vandaag een toelichting gegeven op de website. Hier staat:

"Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Maar vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie mee naar huis (niet ter plaatse opeten)."

Lees hier alle aanvullende maatregelen die vanaf 15 maart 2020 zijn ingegaan.

Bijstand voor zelfstandigen
Ook ontvangen wij vragen vvan zzp'ers over het aanvragen van bijstand voor zelfstandigen (bbz). Dit vanwege de Kamerbrief over economische maatregelen met betrekking tot het coronavirus

Update 17 maart: na persconferentie over steun voor bedrijfsleven en zzp'ers op 17 maart is de situatie gewijzigd. Aanvraag zal anders verlopen. Lees hier het nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid.


16 maart 2020, 16.00 uur

De gemeente stopt per direct met het incidenteel verhuren van ruimtes in gemeentelijke gebouwen. Reeds betaalde huur zal worden kwijtgescholden. Dit geldt in elk geval voor de periode van 16 maart tot en met 6 april 2020.


16 maart 2020, 15.30 uur

Cijfers RIVM
Het aantal inwoners in gemeente Houten dat positief is getest op het coronavirus blijft gelijk op 13. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. 

Bijeenkomsten afgelast
Bijeenkomsten en evenementen in het gemeentehuis, of die door de gemeente zijn georganiseerd, zijn minimaal tot en met 6 april 2020 afgelast. Dit om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een complete lijst met geannuleerde bijeenkomsten staat op houten.nl/evenementen. De lijst wordt regelmatig bijgewerkt. 

Toespraak premier
Vanavond om 19.00 uur spreekt minister-president Mark Rutte het Nederlandse volk toe. Dit is te volgen op de publieke omroep en RTL. Lees hier de volledige toespraak

Burgemeester bij Houten FM
Burgemeester Gilbert Isabella is vanmiddag door Omroep Houten geïnterviewd. Hij zei onder andere: "Hartverwarmend dat ook veel mensen anderen graag willen helpen in Houten." Luister hier het interview op Houten FM terug.


16 maart 2020, 13.30 uur

Wij vragen bewoners die tussen nu en 6 april een afspraak bij de gemeente willen maken dringend om af te wegen of die afspraak op dit moment noodzakelijk is. In verband met de landelijke richtlijnen rond het coronavirus wordt u verzocht de afspraak indien mogelijk na 6 april 2020 te plannen.

Heeft u al een afspraak gemaakt in de periode tot 6 april en is deze niet dringend, wilt u 'm dan annuleren.

U kunt zelf uw afspraak annuleren en een nieuwe afspraak maken op www.houten.nl/afspraak

Dank u voor uw begrip.


15 maart 2020, 18.00 uur

Het kabinet heeft vandaag aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister Bruins (medische zorg) en minister Slob (basis- en voortgezet onderwijs en media) gaven een toelichting tijdens een persbijeenkomst.

De maatregelen in het kort:

 • Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april
 • Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs

Zie voor een uitgebreide toelichting op de maatregelen: www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport


15 maart 2020, 16.15 uur

Houtenaren zetten zich in voor plaatsgenoten die hulp vragen. 'Hartverwarmend', noemt burgemeester Gilbert Isabella op Facebook de verschillende initiatieven, zoals de groep Coronahulp Houten. die gisteren door Houtens Nieuws is aangemaakt.

Verder wijst de burgemeester op de mogelijkheid om je als vrijwilliger aan te melden bij het burgernetwerk Ready2Help van het Rode Kruis. En hij wijst erop dat Van Houten&co inwoners die een kwetsbaar persoon kennen die in de problemen dreigt te komen, vraagt om contact met Van Houten&co op te nemen.

Het RIVM meldde vanmiddag dat in Houten het aantal inwoners waarvan de besmetting met corona is bevestigd nog steeds 13 is.

De gemeente doet een dwingend beroep op inwoners en bedrijven in Houten om zich aan de adviezen van het RIVM en de GGD te houden. We volgen de situatie op de voet en treffen waar nodig maatregelen.

Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/corona, vragen & antwoorden-site van het RIVM, liveblog GGD of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur).


14 maart 2020, 15.00 uur

Burgemeester Gilbert Isabella vraagt inwoners van de gemeente Houten om een 'beetje op elkaar te letten'. Op zijn Facebookpagina roept hij op om vooral bij kwetsbare ouderen een oogje in het zeil te houden.

De gemeente geeft gehoor aan de oproep van de premier om zoveel mogelijk thuis te werken. Wij spannen ons in om de dienstverlening in Houten op peil te houden. Dat betekent dat we gewoon bereikbaar zijn en dat de balie en het afvalscheidingsstation open blijven. Mochten er gevolgen zijn voor bijeenkomsten die de gemeente organiseert, zullen we dit via de gebruikelijke kanalen melden.

Het RIVM meldt zojuist dat het aantal inwoners waarvan de besmetting met corona is bevestigd nog steeds 13 is.

De gemeente roept iedereen op om zich te houden aan de adviezen van het RIVM en de GGD. We volgen de situatie op de voet en treffen waar nodig maatregelen.

Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/corona, vragen & antwoorden-site van het RIVM, liveblog GGD of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur).


13 maart 2020, 17.00 uur

Premier Rutte kondigt zojuist aan in de persconferentie dat hamsteren niet nodig is in Nederland. Daar zegt hij dat er namelijk genoeg voorraad aanwezig is voor supermarkten en drogisterijen in ons land. Zijn oproep delen we als gemeente. Hij zei: "Het is vervelend voor de mensen die hard werken voor ons. Die komen vanavond voor lege schappen te staan. [...] We kunnen dit alleen doen met z'n allen, als we het samen doen. Houd oog voor elkaar, help elkaar waar nodig."

Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/corona, vragen & antwoorden-site van het RIVM, liveblog van de GGDrU of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur).


13 maart 2020, 16.45 uur

Na veel vragen van organisatoren over afgelasten van evenementen en bijeenkomsten, hebben we een aanvullend bericht op ons liveblog. We snappen de zorgen en vragen omtrent coronavirus al te goed in gemeente Houten. Met name voor alle sportclubs en -verenigingen die actief zijn in onze gemeente. Als gemeente volgen we ook het advies van RIVM, GGD en de Rijksoverheid op.

In de nieuwe maatregelen staat dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen in heel Nederland worden afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, theaters, sportclubs en sportwedstrijden. 

Publieke locaties waar minder dan 100 personen aanwezig zijn, kunnen vooralsnog open blijven. Ook is het mogelijk om bezoekers meer te spreiden over de dag, zodat niet meer dan 100 personen tegelijk aanwezig zijn.

Zoals premier Rutte zei, is het aan de organisator van een evenement om de maatregelen toe te passen. De gemeente kan niet voor hen bepalen HOE zij dat precies doen. Het is immers maatwerk. Lees hier de maatregelen van de Rijksoverheid.

We wensen u veel succes en sterkte de komende tijd. Alvast bedankt voor hulp en begrip om samen verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/corona, vragen & antwoorden-site van het RIVM, liveblog van de GGDrU of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur).


13 maart 2020, 15.00 uur

Gemeente Houten telt sinds zaterdag 7 maart nog steeds 13 bevestigde besmette inwoners met het coronavirus. 

De landelijke maatregelen die donderdag 12 maart zijn ingegaan, gelden ook voor gemeente Houten. Lees hier alle maatregelen op de website van Rijksoverheid.

Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/corona, vragen & antwoorden-site van het RIVM, liveblog van de GGDrU of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur).


13 maart 2020, 9.30 uur

Burgemeester Jan van Zanen (gemeente Utrecht) heeft als voorzitter van veiligheidsregio Utrechter donderdagavond gesproken met 25 burgemeesters uit provincie Utrecht. Bekijk hier zijn videoboodschap.

Lees hier de volledige landelijke maatregelen die vanmiddag zijn aangekondigd op de website van de Rijksoverheid.


12 maart 2020, 20.30 uur

Wat betekenen de extra landelijke maatregelen voor gemeente Houten? 'Neem goed kennis van de extra maatregelen en houdt u zich eraan, in het belang van uw gezondheid en die van anderen.' Dat zegt burgemeester Gilbert Isabella in reactie op de extra maatregelen in de strijd tegen het coronavirus die het kabinet vandaag bekendmaakte. Bekijk hier de video van Omroep Houten.

Lees hier de volledige landelijke maatregelen die vanmiddag zijn aangekondigd op de website van de Rijksoverheid.

Burgemeester Gilbert Isabella over maatregelen coronavirus Omroep Houten

12 maart 2020, 16.00 uur

De landelijke maatregelen zijn gewijzigd om verspreiding van het coronavirus in Nederland te voorkomen. Het volgende geldt dus ook voor gemeente Houten. De maatregelen samengevat:

 • Heeft u verkoudheidsklachten en/of koorts? Blijf thuis en ziek uit.
 • Het wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken of werktijden meer te verspreiden.
 • Evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 personen moeten worden afgelast.
 • Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer.
 • Scholen in het primair, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs blijven vooralsnog open. Dit heeft minister-president Mark Rutte toegelicht in zijn persconferentie.

Werkt u in de zorg? Dan zijn er aanvullende maatregelen.

 • Reis niet naar het buitenland.
 • Pas bij koorts, blijf thuis en ziek uit. 

Deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 31 maart 2020. Lees hier de volledige maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/corona, vragen & antwoorden-site van het RIVM, liveblog van de GGDrU of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur).

Poster Rijksoverheid coronavirus

12 maart 2020, 14.30 uur

Het aantal inwoners in gemeente Houten dat positief getest is op coronavirus is wederom gelijk gebleven op 13. Dat maakt RIVM zojuist bekend. Het landelijke aantal stijgt echter wel. 

Hoeveel Nederlanders er exact besmet zijn met het coronavirus is niet bekend. Volgens de GGD komt dit doordat 'het virus bij 80 procent van de besmette mensen milde klachten geeft'. De meesten zieken dit thuis uit. Ze hebben misschien wel het virus, maar hoeven dit niet te melden bij de dokter. Lees hier meer over in het artikel van NOS met antwoorden van RIVM en de GGD. Wanneer iemand contact heeft gehad met een patiënt met het coronavirus, of in een gebied is geweest waar het coronavirus heerst én koorts boven 38 graden C met hoest en benauwdheid, wordt geadviseerd de dokter te bellen.

Evenementen kunnen vooralsnog doorgaan in gemeente Houten. De gemeente volgt landelijke adviezen van het RIVM op. Het staat uiteraard vrij om op eigen initiatief een evenement te verzetten of af te gelasten. 

Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/corona, vragen & antwoorden-site van het RIVM, liveblog van de GGDrU of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur).


11 maart 2020, 15.00 uur

Het aantal inwoners van Houten waarvan de besmetting is bevestigd, blijft gelijk: 13. Dat blijkt uit gegevens van het RIVM en de GGD.

Inwoners waarvan de besmetting is bevestigd, zitten in thuisisolatie. De GGD onderzoekt met wie zij contact hebben gehad en waarschuwt mensen die risico op besmetting hebben gelopen. Als de GGD géén contact met u heeft gezocht, is de kans dat u bent besmet zeer gering.

Inwoners die zijn genezen, en 24 uur geen gezondheidsklachten hebben gehad, mogen op advies van de GGD en het RIVM weer uit thuisisolatie.

De gemeente volgt de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de GGD Regio Utrecht. Om verspreiding van het virus tegen te gaan wordt iedereen verzocht hygiënemaatregelen te nemen:

 • Goed je handen wassen
 • Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog
 • Papieren zakdoekjes gebruiken en na gebruik weggooien
 • Zo min mogelijk je gezicht aanraken
 • Géén handen schudden

Aanvullende maatregelen zijn in de gemeente Houten op dit moment volgens de deskundigen niet nodig.

Risicogebieden aangepast

De lijst met risicogebieden is aangepast. De omgeving in het noorden van Italië is uitgebreid naar Italië. Singapore en Macau worden niet langer gezien als een risicogebied, omdat het virus daar niet meer op grote schaal verspreid wordt.

Vanaf nu geldt dus: 

Heb je

 • Verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius én
 • Contact gehad met een patiënt met het coronavirus, of ben je in een gebied geweest waar het coronavirus heerst: 

  • China (inclusief Hong Kong)
  • Italië
  • Iran
  • Zuid-Korea

Dan hoef je de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild. Dit kan ook een gewone verkoudheid zijn. Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen.

Worden je klachten erger:
•    Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius)
•    Je moet hoesten of je bent benauwd

Dan moet je wel bellen met de huisarts.

Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/corona, vragen & antwoorden-site van het RIVM, liveblog van de GGDrU of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur).


10 maart 2020, 14.15 uur

Het aantal inwoners van Houten dat positief is getest op het coronavirus is voor de derde dag op rij gelijkgebleven: 13. Dat maken RIVM en de GGD zojuist bekend. 

De gemeente Houten volgt adviezen op van het RIVM en GGD Regio Utrecht. Er zijn geen extra maatregelen nodig in gemeente Houten. Wel zijn de landelijke hygiënemaatregelen sinds maandagavond 9 maart aangescherpt. Deze gelden voor alle inwoners van Nederland. Bekijk hier de persconferentie over het coronavirus op maandag 9 maart terug.

Wat kunt u doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen? 

 1. Was vaker uw handen, minimaal 20 seconden per keer.
 2. Gebruik papieren (zak)doeken en gooi deze direct weg.
 3. Als u niet kunt niezen in een papieren doek: nies/hoest in uw elleboog.
 4. Raak zo min mogelijk uw gezicht aan.
 5. Nieuw: geen handen schudden.

Houtense inwoners waarvan de besmetting is bevestigd zijn in thuisisolatie. De GGD onderzoekt met wie zij contact hebben gehad en waarschuwt mensen die risico op besmetting hebben gelopen. Als de GGD géén contact met u heeft gezocht, is de kans dat u bent besmet zeer gering. Hoe verloopt zo'n contactonderzoek? Het RIVM legt het uit in dit filmpje. Inwoners die zijn genezen en 24 uur geen gezondheidsklachten hebben gehad, kunnen op advies van de GGD en het RIVM weer uit thuisisolatie. 

Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/corona, vragen & antwoorden-site van het RIVM, liveblog van de GGDrU of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur). More information in English can be found here.


9 maart 2020, 14.00 uur

Ten opzichte van gisteren is het aantal inwoners van Houten dat is besmet met het coronavirus gelijkgebleven: 13. Dat hebben het RIVM en de GGD vandaag bekendgemaakt.

De 13 Houtense patiënten maken deel uit van 4 gezinnen. Allen zitten in thuisisolatie. De GGD onderzoekt met wie zij contact hebben gehad en waarschuwt mensen die risico op besmetting hebben gelopen. Als de GGD géén contact met u heeft gezocht, is de kans dat u bent besmet zeer gering. Hoe verloopt zo'n contactonderzoek? Het RIVM legt het uit in dit filmpje

De adviezen en richtlijnen van RIVM en GGD voor gemeente Houten blijven ongewijzigd van kracht.

Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/corona of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur).


8 maart 2020, 14.15 uur

Het aantal inwoners van Houten dat is besmet met het coronavirus is sinds gisteren niet gestegen. Dat blijkt uit gegevens van het RIVM en de GGD die vandaag zijn bekendgemaakt.

In Houten zijn 13 inwoners besmet. Zij maken deel uit van 4 gezinnen. Allen zitten in thuisisolatie. De GGD onderzoekt met wie zij contact hebben gehad en waarschuwt mensen die risico op besmetting hebben gelopen.

De adviezen en richtlijnen van RIVM en GGD blijven ongewijzigd van kracht.

Zie voor meer informatie www.rijksoverheid.nl/corona of bel 0800-1351 (8.00-20.00 uur).


7 maart 2020, 14.30 uur

Het aantal coronapatiënten in Houten is sinds gisteren gestegen van 9 naar 13.

De 4 nieuwe Houtense patiënten maken deel uit van één gezin. Zij zijn in Italië op vakantie geweest. Het gezin zit in thuisisolatie.

GGD voert contactonderzoek uit. Dat doet zij altijd in dit soort situaties. Het is belangrijk om te weten dat de GGD daarbij altijd contact legt met mensen die risico op besmetting hebben gelopen.

RIVM en GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen steeds hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de betreffende inwoner. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op verspreiding van de ziekte te beperken.

De adviezen en richtlijnen van RIVM en GGD blijven ongewijzigd. Zie www.rijksoverheid.nl/corona.


6 maart 2020, 14.00 uur

Het RIVM heeft bekendgemaakt dat sinds gisteren 46 nieuwe patiënten zijn gemeld. Hiermee komt het totaal aantal patiënten in Nederland op 128.

In Houten zijn geen nieuwe gevallen gemeld; het aantal besmette inwoners blijft 9.

We volgen de adviezen en instructies van het RIVM en de GGD. Op dit moment zijn geen aanvullende maatregelen noodzakelijk, ook niet voor evenementen. De gemeente heeft nauw contact met de GGD en volgt de ontwikkelingen op de voet.


6 maart 2020, 11.00 uur

Naar aanleiding van de nieuwe besmettingen heeft Omroep Houten donderdag gesproken met de burgemeester, met de rector van College de Heemlanden en met de voorzitter van de Stichting Houtense Huisartsen. U kunt de interviews terugkijken op de website van de omroep.


5 maart 2020, 19.00 uur

De scholen die vanaf vandaag te maken hebben met het coronavirus zijn College de Heemlanden en Houtens. De rector-bestuurder van deze scholen heeft inmiddels de ouders, verzorgers, leerlingen en medewerkers geïnformeerd over de stand van zaken. U kunt dit lezen op https://www.heemlanden.nl/artikel/informatie-coronavirus-blog.


5 maart 2020, 15.30 uur

Op woensdagavond 4 maart heeft het RIVM vastgesteld dat in de gemeente Houten opnieuw 8 inwoners besmet zijn met het coronavirus (COVID-19). In totaal zijn nu binnen 3 gezinnen 9 mensen besmet in Houten. Het betreft de volgende personen:

 • In gezin 1 zijn nu, naast de man bij wie de besmetting op maandag al was vastgesteld, ook 2 kinderen besmet. Zijn vrouw en hun 3e kind zijn niet besmet.
 • In gezin 2 zijn de man, de vrouw en hun 2 kinderen allen besmet na een vakantie in Italië.
 • In gezin 3 zijn de man en vrouw besmet, hun kinderen zijn niet besmet. Ook dit gezin is in Italië op vakantie geweest.

Alle personen zitten in thuisisolatie, inclusief de gezinsleden.

GGD doet contactonderzoek

Het contactonderzoek dat GGD regio Utrecht in dit soort situaties altijd doet vindt momenteel ook bij de nieuwe gevallen plaats. Het is belangrijk om te weten dat de GGD altijd contact legt met mensen die risico van besmetting hebben gelopen.

De scholen zullen in overleg met de GGD ouders van leerlingen informeren als het om die school gaat. Als ouders zijn geïnformeerd, kan de directie van de school ervoor kiezen de informatie openbaar te maken. Als dit het geval is, zal de gemeente dit ook op het liveblog publiceren. Tot die tijd adviseren we te wachten op bericht van de scholen. 

Houten volgt richtlijnen RIVM en GGD

De gemeente Houten volgt de adviezen en instructies van het RIVM en GGD, die alert blijven op nieuwe besmettingen en steeds hetzelfde protocol toepassen als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van deze inwoner. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden. Op dit moment zijn geen aanvullende maatregelen noodzakelijk, ook niet voor evenementen. We staan vanuit gemeente Houten in nauw contact met GGD regio Utrecht, om de laatste ontwikkelingen te blijven volgen. 

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

 • was uw handen regelmatig
 • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg
 • raak zo min mogelijk je gezicht aan

Als u klachten heeft

Heeft u koorts met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En bent u de afgelopen twee weken in een land of regio geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus? Of heeft u de afgelopen 2 weken contact gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus? Het advies van het RIVM is om in dat geval thuis te blijven en telefonisch contact op te nemen met uw huisarts.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie over het coronavirus op:

De GGD regio Utrecht krijgt veel vragen. Om wachttijden te voorkomen adviseert de GGD eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt. Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800-1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).

Tot slot

We wensen de betrokkenen in deze situatie sterkte. Laten we met zijn allen hun privacy respecteren.


4 maart 2020, 13.45 uur

De GGD regio Utrecht bevestigt dat het contactonderzoek rond de besmette inwoner van Houten is afgerond. Daarbij zijn geen nieuwe besmettingen gevonden.

Heeft u vragen over het coronavirus?


2 maart 2020, 21.10 uur

De scholen RKBS 'De Vlinder' en Cals College in Nieuwegein zijn geïnformeerd door de GGD. Dit gaat om een besmetting met het coronavirus bij een ouder van hun leerlingen. Inmiddels zijn ook de ouders van alle leerlingen geïnformeerd door deze scholen. De inwoner is besmet geraakt na een kleinschalige bijeenkomst in Duitsland. Daarna is hij met het gezin op vakantie gegaan. 

Het gezin is meteen na terugkeer van vakantie in thuisisolatie gegaan. Omdat de leerlingen voor de vakantie geen klachten hadden, is er geen risico op besmetting op de scholen. Er zijn daarom geen maatregelen nodig voor de school. Leerlingen kunnen gewoon naar school. De ouders zijn geadviseerd om de algemene hygiënemaatregelen aan te houden, zoals te vinden op de website van het RIVM. Bekijk hier de brief van de GGD die de ouders hebben ontvangen.


2 maart 2020, 17.45 uur

Vanavond om 18:00 uur zal er een extra radio-uitzending zijn over het coronavirus in Houten op Omroep Houten. Luisteren kan via 107.3FM of online via de website van Omroep Houten. Lees hier ook de berichtgeving over het coronavirus van Omroep Houten.


2 maart 2020, 17.10 uur

Burgemeester Gilbert Isabella gaf een interview aan RTV Utrecht: "Het gaat goed met ze. [...] Dat mocht ik nadrukkelijk vertellen. Ze hebben slechts een paar dagen last gehad van milde verschijnselen. Iedereen voelt zich goed en ze zijn bij elkaar." Bekijk ook de beelden van het interview op de website van RTV Utrecht


2 maart 2020, 16.15 uur

De kinderen van de man die besmet is, zijn na de vakantie niet op school geweest en zitten niet op College de Heemlanden. Hier komen veel vragen over binnen. College de Heemlanden heeft nauw contact met de GGD over een mogelijke besmetting van een ouder van een van de leerlingen op College de Heemlanden. Dat wordt op dit moment getest. Tot nu toe zijn er geen verdere maatregelen noodzakelijk. We houden het nieuws in de gaten en houden u met de liveblog op de hoogte met de laatste informatie.


2 maart 2020, 14.40 uur

Aanpassing op onderstaand bericht: Deze inwoner is niet op een beurs, maar op een kleinschalige bijeenkomst van een adviesraad in Duitsland geweest.


2 maart 2020, 13.15 uur

Inwoner van Houten besmet met coronavirus (COVID-19)

Een inwoner van gemeente Houten is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19). Na laboratoriumonderzoek in 2 labs stelde het RIVM dit resultaat zondagavond vast.

Deze inwoner, die geen link heeft met de eerder gevonden patiënten, was vorige week bij een kleinschalige bijeenkomst van een adviesraad in Duitsland. Daarna is hij met zijn gezin op vakantie gegaan. De persoon zit na terugkeer van vakantie in thuisisolatie, samen met zijn gezin. GGD regio Utrecht brengt in kaart met wie deze inwoner contact heeft gehad door middel van contactonderzoek.

Het contactonderzoek dat GGDrU in dit soort situaties altijd doet vindt momenteel plaats. Het is belangrijk om te weten dat de GGD altijd contact legt met mensen die risico van besmetting hebben gelopen.

De gemeente Houten volgt de adviezen en instructies van het RIVM en GGDrU, die alert blijven op nieuwe besmettingen en steeds hetzelfde protocol toepassen als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Tot slot

We staan vanuit gemeente Houten in nauw contact met GGDrU, om de laatste ontwikkelingen te blijven volgen. We wensen het gezin in deze situatie sterkte en privacy toe, en hopen dat ook u, als lezer van dit bericht, dit zult respecteren.


2 maart 2020, 13.15 uur

Wat kunt u doen tegen het virus?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

 • was uw handen regelmatig,
 • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
 • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg,
 • raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan.

Als u klachten heeft

Heeft u koorts met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)? En bent u de afgelopen twee weken in een land of regio geweest met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus? Of heeft u de afgelopen 2 weken contact gehad met  deze inwoner met het nieuwe coronavirus? Het advies van het RIVM is om in dat geval thuis te blijven en telefonisch contact op te nemen met uw huisarts.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie over het coronavirus op:

Op dit moment zijn geen aanvullende maatregelen noodzakelijk, ook niet voor evenementen. Het landelijke telefoonnummer voor informatie over het coronavirus is 0800-1351 (tussen 8.00 en 20.00 uur).

Print Icoon printen