Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Word Gast van de raad

De raad van de gemeente Houten verwelkomt u graag in het gemeentehuis om een kijkje te nemen achter de schermen van de gemeenteraad. Dit bezoek vindt plaats voorafgaand aan een raadsvergadering. U wordt ontvangen door enkele raadsleden, de griffier en de raadsadviseur.

In een informele sfeer wordt iets verteld over de werkwijze van de raad. De griffier zal uitleggen wat de spelregels zijn bij een raadsvergadering. Wie is nu de baas in de gemeente? Een raadslid zal vertellen over het raadswerk en waarom hij hiervoor heeft gekozen. Tot slot wordt nog aandacht gegeven aan de raadsagenda van die avond: waarover moeten de raadsleden beslissen en wat komt daar allemaal bij kijken. Het spreekt voor zich dat er gelegenheid is voor het stellen van vragen.

Na deze bijeenkomst zult u als gast de raadsvergadering bijwonen. Na een uur heeft u gelegenheid vragen te stellen over de vergadering aan de raadsadviseur in het gemeenterestaurant. Hierna kunt u beslissen of u naar huis gaat af dat u nog een deel van de raadsvergadering wilt bijwonen.

Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Als u zich heeft aangemeld ontvangt u een bevestiging en daarbij de betreffende raadsagenda. Hierbij wordt aangegeven waar de raadsstukken op de site te vinden zijn en gedownload kunnen worden.

Aanmelden?

U kunt zich opgeven via onderstaand aanmeldformulier, via het e-mailadres: griffie@houten.nl, of via (030) 63 92 785. Geef in uw mail aan of u alleen of samen met iemand komt.   


Print Icoon printen