Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Vacatures

Werken bij de gemeente Houten

Stagiair(e) Communicatie

Deze vacature betreft een stageplaats

Uren per week: 32-36
Vacaturenummer: STAGE 2018-02-STAF

Zin om te ontdekken hoe dynamisch een gemeente is? En bezig met een HBO-opleiding Communicatie? Kom dan stagelopen bij de gemeente Houten. De gemeente Houten geeft je de ruimte om initiatief te nemen en om te laten zien wat je waard bent.

Je taken

Je kunt praktijkervaring opdoen door mee te werken met de communicatieadviseurs. Zij geven communicatieadvies aan wethouders, beleidsadviseurs en projectleiders, verzorgen de persvoorlichting, organiseren campagnes en evenementen, schrijven artikelen, zijn actief op de social media en nog veel meer. Dat alles kun je van dichtbij meemaken. Bovendien kun je er je eigen steentje aan bijdragen en je eigen communicatievaardigheden verder ontwikkelen. We hebben plek voor een derdejaars student  maar er zijn ook mogelijkheden als je een vierdejaars bent die een afstudeeronderzoek doet. Bijvoorbeeld naar hoe we als gemeente mensen die minder digitaal vaardig zijn toch goed kunnen bereiken en bedienen.

Als stagiair kom je in aanraking met verschillende communicatiewerkzaamheden. Wat je precies gaat doen en op welk niveau is mede afhankelijk van je eigen ambities, wensen en mogelijkheden. En natuurlijk of je een 3e jaars stage loopt (20 weken) of een afstudeerstage doet (26 weken). Tijdens de stageperiode zal in elk geval aandacht zijn voor:

  1. Advisering over communicatie bij diverse projecten op verschillende gebieden
  2. Schrijven van artikelen voor gemeentelijke pagina, website en personeelsblad
  3. Contentbeheer van ons intranet, de website www.houten.nl en onze sociale media
  4. Meewerken aan de totstandkoming van diverse communicatieactiviteiten (evenementen)
  5. Ondersteunen en bijdragen aan de corporate externe en interne communicatie

Je plaats binnen de organisatie

Je komt te werken binnen de afdeling Staf in de vakgroep communicatie. Deze vakgroep  bestaat uit een zeven personen die zich bezig houden met de strategische en tactische communicatie op alle beleidsterreinen van de gemeente: beheer openbare ruimte, ruimtelijke ontwikkeling, samenleving en dienstverlening.

Je profiel

Je zit in het derde of vierde leerjaar van een hbo-opleiding Communicatie. Competenties die wij voor onze communicatieadviseurs van belang vinden, gelden ook voor jou. Dit zijn:

  • aanspreekbaar
  • betrokken
  • communicatief
  • omgevingsbewust
  • kunnen samenwerken.

Om deze stage tot een succes te maken beschik je daarnaast nog over een actieve houding, de wil om er iets van te maken, leervermogen (snel iets nieuws oppakken) en uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.

Ons aanbod

Een veelzijdige stageplaats waar je de kans geboden wordt jezelf verder te ontwikkelen. Dit doe je in samenwerking met een enthousiast team. Het gemeentehuis ligt direct naast treinstation Houten. Er wordt geen reiskosten vergoeding gegeven. Wel is er een stagevergoeding beschikbaar. Die bedraagt voor HBO/WO kandidaten € 350,00 p.mnd. bij fulltime uren (36 uur).

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie over de werkzaamheden kun je terecht bij Mirjam Löwik (strategisch adviseur communicatie). Zij is bereikbaar via telefoonnummer (030) 63 92 611. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Riejanne van Well (stage coördinator) eveneens via telefoonnummer (030) 63 92 611.

Je sollicitatie

Ben je geïnteresseerd en denk je in aanmerking te komen voor deze stage? Reageer dan door je motivatie en CV zo snel mogelijk naar gemeentehuis@houten.nl te sturen, onder vermelding van: STAGE 2018-02-STAF.

Open sollicitatie

Open sollicitaties worden niet in behandeling genomen. Wij verwijzen je graag naar onze actuele vacatures, zodat je gericht kunt solliciteren.

Stage

Lijkt het je leuk om stage te lopen bij de Gemeente Houten? Kijk hier voor meer informatie.

Waarom werken bij de Gemeente Houten zo leuk is!

Samen met 350 collega’s werken we iedere dag met en voor de Houtense inwoners, ondernemers en partners, om het wonen en werken in onze gemeente zo prettig mogelijk te maken. Houten ligt in de regio Utrecht, een regio die landelijk en Europees erg in trek is.

De afgelopen decennia is Houten gegroeid van een gemeente met een aantal kleine kernen naar een echte ‘new town’ met 50.000 inwoners. Onze samenleving is erg actief en de sociale samenhang is relatief hoog. De bevolking is goed opgeleid, welvarend en betrokken. Houten heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en is onder bedrijven gewild als vestigingslocatie.

De snelle groei van Houten heeft ervoor gezorgd dat we in onze organisatie goed zijn in het combineren van denken en doen. Schouders eronder en aan de slag is iets dat echt bij ons past.

In korte tijd kunnen we goede resultaten boeken. Maar op de complexe problemen en uitdagingen die voor de deur staan, bestaat niet altijd een pasklaar antwoord. We zijn daarom voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen en manieren van werken. Daar experimenteren we dan mee om te kijken of we zo onze ambities beter waar kunnen maken. Ook persoonlijk contact vinden we erg belangrijk, zowel tussen collega’s als met inwoners, ondernemers en partners. In onze organisatie is de sfeer informeel en staan de deuren letterlijk en figuurlijk altijd voor elkaar open.

Print Icoon printen