Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Visie Proeftuin Houten 2025 geeft inwoners de ruimte

De visie op de Houtense toekomst is klaar. Juni 2015 stelde de gemeenteraad de toekomstvisie Proeftuin Houten 2025 vast. Aan de visie werkten ruim 1.200 inwoners mee. De visie schetst een beeld waar we samen in geloven: een duurzaam, innovatief en kleinschalig Houten, met oog voor elkaar en veel ruimte voor eigen initiatief.

Proeftuin Houten 2025 laat niet zien hoe Houten er in 2025 precies uitziet, maar geeft de koers aan. Die koers wordt bepaald door vijf principes. Deze spelen een belangrijke rol bij het toetsen van nieuwe initiatieven, idee├źn en voorstellen.

De visie noemt ook drie proeftuinen, elk met een eigen thema. Zoals de proeftuin Zorg voor elkaar, waarin het draait om betere, betaalbare zorg voor mensen. In de proeftuin Circulaire stad staat verantwoorde productie en consumptie centraal. En in de proeftuin Duurzame mobiliteit blijft Houten een fietsvriendelijke gemeente met nieuwe vormen van vervoer en uitstekend OV. De komende jaren gaan bewoners, ondernemers en de gemeente deze proeftuinen verder ontwikkelen.

Print Icoon printen