Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

P&O Adviseur

‘Bouw mee aan een uitdagende toekomst’

SOLLICITEER

Schaal 11
36 uur per week

Vacaturenummer: 2020-027-BV

Wat je doet

Als adviseur P&O werk je nauw samen met enkele teammanagers die in jou een vast aanspreekpunt hebben bij de uitvoering van ons personeelsbeleid. Daarnaast houd je je ook zelf bezig met de ontwikkeling en uitvoering van ons arbobeleid.

Je geeft gevraagd en ongevraagd creatief en resultaatgericht advies aan teammanagers over HR-vraagstukken;

Je zorgt voor een goede toepassing van HR-instrumentarium (zoals de gesprekscyclus, beoordelingen, verzuimbegeleiding, opleiden en loopbaanontwikkeling) en ondersteunt in brede zin de verdere organisatieontwikkeling; Je draagt bij aan de ontwikkeling van verschillende HR-beleidsthema’s, zoals vitaliteit, arbeidsmarkt, doorstroom en (loopbaan)ontwikkeling, vanuit je rol als eerstelijns adviseur voor het management;

Je bent vanuit arbobeleid als preventiemedewerker in staat om te adviseren over vraagstukken op het brede gebied van arbeidsomstandigheden zoals o.a. fysieke en psychosociale arbeidsbelasting, balans in plaats- en tijdonafhankelijk werken, mantelzorg en agressie en geweld. Daarnaast organiseer je periodieke RI&E’s en gerichte workshops/trainingen. Vanuit je arbodeskundigheid draag je bij aan beleidsontwikkeling en adviseer je over de toepassing ervan aan directie, teammanagers en ondernemingsraad.

Binnen het cluster P&O van het team Bedrijfsvoering ben je één van vier personeelsadviseurs die als eerstelijnsadviseurs samenwerken met één of meerdere teammanagers. Voor een integrale stafadvisering trekken zij samen op met onze financial controllers.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Vooropgesteld: geen dag is hetzelfde voor je! Je kunt zaken van te voren hebben ingepland, maar er kan altijd tussentijds een beroep op je flexibiliteit worden gedaan om aandacht te geven aan onverwachte, nieuwe vraagstukken. Je zit regelmatig in overleg met managers en stafadviseurs over ontwikkelingen binnen teams, bent als adviseur betrokken bij selectieprocedures en denkt mee over arbeidsbelasting, vitaliteitsbeleid en duurzame inzetbaarheid.

Ook je werkplek kan per dag veranderen. Soms is het verstandig om in de buurt van het team waarvoor jij als adviseur optreedt te werken, maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld om te kunnen werken aan een beleidsadvies een rustige plek opzoekt. Dat kan soms ook thuiswerken inhouden. Daarnaast is het altijd fijn om binnen P&O met je collega-adviseurs regelmatig een werkruimte te delen voor overleg en afstemming.

‘Ons personeel is jouw zorg’.  

Wie je bent

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, de opleiding Personeel & Arbeid afgerond en enkele jaren gerichte werkervaring;
 • Je beschikt over de nodige kennis op het gebied van arbo-wetgeving en hebt de opleiding tot preventiemedewerker afgerond of bent bereid deze te gaan volgen;
 • Samenwerken is jouw tweede natuur, je kunt goed organiseren en zorgt voor goede afstemming met alle betrokkenen;
 • Analytisch inzicht, klantgerichtheid en omgevingsbewustzijn kenmerken jou;
 • Je bent praktisch ingesteld, steekt zelf de handen uit de mouwen waar nodig, maar je bent ook in staat om te schakelen tussen ontwikkeling en uitvoering;
 • Uiteraard zijn zowel je mondelinge als schriftelijke communicatievaardigheden uitstekend;
 • Je durft initiatief te nemen en geeft op zelfstandige wijze invulling aan deze functie;
 • Je hebt humor en functioneert op je best in een hectische omgeving waar continu van verschillende kanten een beroep op je wordt gedaan.

Door je proactieve houding in het contact met teammanagers ben je op de hoogte van zaken die spelen in de teams en weet je hierop te anticiperen. Je bent sterk sociaal vaardig en creatief in het zoeken en vinden van oplossingen in de samenwerking op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je hebt een zakelijke en professionele instelling in combinatie met een goed empathisch vermogen. Je bent in staat om out-of-the-box te denken als het gaat om trends en ontwikkelingen in het vakgebied en de organisatie. Je vindt het leuk om in een informele en dynamische omgeving te werken en je schakelt makkelijk tussen verschillende werkzaamheden. Je bent ook in staat om een goed netwerk binnen en buiten de organisatie op te bouwen en te onderhouden.  

Werken bij Houten

Wij stellen ons graag aan je voor. Gemeente Houten ligt centraal in Nederland, in de regio Utrecht en bevat de kernen Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ‘t Waal. We zijn gericht op ontwikkeling. Van een dorp met 7000 inwoners groeiden we uit tot een middelgrote gemeente met 50.000 inwoners. Iedere dag dragen onze 330 collega’s eraan bij dat inwoners Houten een prettige plek vinden om te wonen. Je krijgt bij ons eigen verantwoordelijkheden en ruimte om zelf invulling te geven aan je werkzaamheden. Als collega’s staan we voor elkaar klaar. We lopen gemakkelijk bij elkaar binnen, onze deuren staan letterlijk en figuurlijk voor elkaar open.

Als lid van het cluster P&O binnen het team Bedrijfsvoering heb jij een bijzondere positie: je bent namelijk naast personeelsadviseur ook als preventiemedewerker verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van ons arbobeleid. En daarin staan je mooie uitdagingen te wachten.

We werken hard aan een professionele opzet van onze arbeidsmarktcommunicatie. We willen jonge generaties bereiken die kunnen zorgen voor nieuwe inzichten en innovatie in onze manier van werken. Daarbij willen we interessante loopbaanperspectieven voor hen kunnen bieden. Tegelijkertijd willen we er ook voor zorgen dat oudere collega’s het fijn blijven vinden om hun werkervaring binnen onze organisatie in te zetten. Dat vraagt ook om aandacht voor vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ook gaan we nadrukkelijker werk maken van meer diversiteit in onze personeelssamenstelling. We proberen meer functies te creëren voor mensen die door arbeidsbeperkingen meer afstand tot de arbeidsmarkt ervaren.

Samen met je collega’s bijdragen aan de kwaliteit en vitaliteit van ons personeel.’

Dit krijg je van ons

We zijn blij dat je interesse hebt om bij de gemeente Houten te werken. We belonen jouw inzet graag met:

 • Een salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in functieschaal 11 (het bruto maandsalaris is in deze schaal per 1 oktober 2020 minimaal

€ 3.561,- en maximaal € 5.169,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), anders vindt inschaling in aanloopschaal 10 plaats. Het bruto maandsalaris is in deze schaal per 1 oktober 2020 minimaal € 2.973,- en maximaal € 4.494,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).

 • Bij wederzijdse tevredenheid, kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband.
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
 • De mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.

Enthousiast geworden? Yes!

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met de manager van het team Bedrijfsvoering, Hanneke Knijf (06-50283512). 

Wil je solliciteren?

Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Je kunt solliciteren tot en met zondag 16 augustus 2020. Vermeld bij je sollicitatie het vacaturenummer 2020-027-BV.
In verband met de vakantieperiode is de reactietijd van deze vacature langer dan gebruikelijk.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. De gesprekken staan gepland op donderdag 27 augustus 2020. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten

Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Houten een VOG aan te leveren.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Print Icoon printen