Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Beleidsmedewerker Sociaal Domein (gezondheid en zorg)

Gemeente Houten zoekt voor het team Samenleving, versterking voor het uitvoeren van de werkzaamheden van

Beleidsmedewerker Sociaal Domein (gezondheid en zorg)

Vacaturenummer: 2019-025-SAM
Uren per week: 26

SOLLICITEER

Algemeen

De gemeente Houten is volop ontwikkeling. Van een dorp van 7.000 inwoners groeide Houten uit tot een middelgrote gemeente met 50.000 inwoners. Behalve dat Houten mooi, groen, veilig en landelijk gelegen is, kent de gemeente ook veel sociale, culturele en economische activiteit. Deze kenmerken vormen samen de kracht en de kwaliteit van Houten.

De snelle groei van Houten heeft ervoor gezorgd dat we in onze organisatie goed zijn in het combineren van denken en doen. Schouders eronder en aan de slag is iets dat echt bij ons past. In korte tijd kunnen we goede resultaten boeken. Ook persoonlijk contact vinden we erg belangrijk, zowel tussen collega’s als met inwoners, ondernemers en partners. In onze organisatie is de sfeer informeel en staan de deuren letterlijk en figuurlijk altijd voor elkaar open.

Team Samenleving

Team samenleving is één van de twaalf teams die de gemeente Houten rijk is. Het team omvat de beleidsvelden jeugd, onderwijs, werk en inkomen, welzijn, gezondheid, zorg, cultuur, sport en veiligheid. Er werken circa 30 medewerkers. Het werkveld van dit team is dynamisch. Sterker dan voorheen maken we gebruik van wat inwoners van Houten zelf, individueel of samen, willen en kunnen. Naast het werken aan een inhoudelijke visie vinden we opdrachtgestuurd werken evenals sturen op geld, informatie en risico’s belangrijk binnen het team.

Context binnen het werkveld

De gemeente is sinds 2015 verantwoordelijk voor een groot aantal taken op het gebied van jeugd, zorg en participatie. Ons uitgangspunt hierbij is dat iedere inwoner wat heeft om toe te voegen aan de Houtense samenleving. We zetten in op de kracht van de samenleving. Iedereen telt mee. Dit wordt het motto van onze nieuwe Sociale Koers voor de komende jaren.

Belangrijke thema’s binnen het sociaal domein zijn de komende jaren onder meer:

 • Ontschotten van de dienstverlening over verschillende leefgebieden heen (werk, inkomen, Wmo, jeugd, onderwijs etc.)
 • Vernieuwen en versterken van preventief aanbod dat aansluit bij behoefte van de Houtense inwoners en toegankelijk is
 • Ombouwen en meer nabij organiseren van (2e-lijns) zorg en ondersteuning, met meer ruimte voor lokale (woon)zorginitiatieven.
 • Beheersing van kosten in het sociaal domein

Jouw werkzaamheden

Je bent binnen het team Samenleving van de gemeente Houten adviseur op gezondheid en zorg. En daarbinnen verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en –uitvoering op de aandachtsgebieden gezondheid, mantelzorg en sociaal recreatief vervoer.

Hieronder een opsomming van werkzaamheden:

 • Je signaleert ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en zorg en vertaalt deze naar de lokale situatie.
 • Het gezondheidsbeleid, mantelzorgbeleid en het sociaal recreatief vervoer zijn jouw specifieke aandachtsgebieden. Voor deze onderwerpen ben jij intern en extern het aanspreekpunt. Je overlegt hiervoor met collega’s, management en bestuur, maar vooral ook met inwoners en (keten)partners; Binnen het team Samenleving stem je nauw af met de collega beleidsmedewerker preventie en de accounthouder voor de Gemeentelijke Gezondheidsdienst regio Utrecht (GGDrU) in het bijzonder.
 • Je bereidt college- en raadsvoorstellen voor en levert een bijdrage aan beantwoording van schriftelijke vragen van de gemeenteraad;
 • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de verantwoording in de P&C-cyclus met betrekking tot het domein gezondheid en zorg;
 • Je vertegenwoordigt de gemeente Houten in lokale en regionale werkgroepen en maakt daarbij een zorgvuldige afweging van onderlinge belangen;
 • In voorkomende gevallen treed je op als projectleider;

Jouw profiel

Als beleidsmedewerker Sociaal domein zie je vooral kansen binnen de dynamiek van het sociaal domein. Je houdt van afwisseling en kunt goed tegen verandering.

Je kunt op basis van tenminste drie jaar ervaring in relevante functie(s) met praktische voorbeelden aantonen dat je voldoet aan het onderstaande profiel:

 • Je hebt een HBO+/academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt actuele en brede kennis van het sociaal domein en je hebt een duidelijke visie op wat er nodig is voor een goed (werkend) gemeentelijk beleid op de aandachtsgebieden gezondheid, mantelzorg en sociaal recreatief vervoer;
 • Je maakt scherp onderscheid tussen hoofd- en bijzaken en je verwerkt informatie snel;
 • Je bent bovengemiddeld vaardig in mondelinge en schriftelijke communicatie. Je luistert goed, communiceert makkelijk met diverse doelgroepen en brengt je boodschap kort en bondig over;
 • Collega’s en externe partners zien jou als iemand met wie ze prettig (samen)werken en goed zaken kunnen doen;
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar weet ook de juiste collega op het juiste moment in je werkzaamheden te betrekken.

Periode en omvang van de werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf heden voor onbepaalde tijd voor 26 uur per week.

Ons aanbod

 • Onderdeel uitmaken van een team met een prettige, collegiale werksfeer. Interessant, veelzijdig en maatschappelijk relevant werk waarin jij jouw kennis en talent tot uitdrukking kunt laten komen en je écht een verschil kunt maken.
 • Salaris en aanstelling zijn afhankelijk van je opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in schaal 10. Het bruto maandsalaris is in deze schaal minimaal € 2.885,- en maximaal € 4.362,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband.
 • Een IKB (individueel keuzebudget) van 17,05% van jouw bruto salaris per maand. Dit IKB is een bundeling van onder andere je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt het IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.
 • Als je 36 uur werkt dan heb je in elk geval 144 vakantie-uren per jaar. Werk je parttime, dan worden je vakantie-uren naar rato berekend. Met de inzet van je IKB is het mogelijk om maximaal 4 weken extra verlof te kopen.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
 • Voor zover het werk het toe laat is het mogelijk om tijds- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Opleiding en ontwikkel mogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
 • Een werkplek die uitstekend bereikbaar is met het openbaar vervoer. Het gemeentehuis ligt direct naast het gemeentehuis en is binnen 10 minuten bereikbaar met de trein vanaf Utrecht Centraal.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie over de werkzaamheden kun je terecht bij de teammanager Samenleving, Mathijs van den Heuvel, telefoonnummer 030-6392812, email: mathijs.van.den.heuvel@houten.nl

Solliciteren

Wij ontvangen graag je motivatie met recent cv vóór 8 november 2019. De sollictatiegesprekken vinden plaats op maandag 18 november.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Print Icoon printen