Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Communicatiemedewerker energietransitie

‘Zet jij alle Houtense energie-initiatieven en activiteiten in de spotlight?’

Communicatiemedewerker energietransitie

SOLLICITEER

Schaal 9 (indicatief)
18 uur per week

Vacaturenummer: 2020-025-A&O

Wat je doet

In de gemeente Houten werken verschillende energie-initiatieven en de gemeente samen aan de energietransitie. Zij hebben zich verenigd aan de Energietafel Houten. Recent heeft de gemeenteraad het Energieplan 2020-2025 vastgesteld. Alle partijen zijn samen verantwoordelijk voor de uitvoering van dit plan. Dat vraagt een andere manier van samenwerken. Voor het verder vormgeven en ondersteunen van deze samenwerking wordt een zogenoemd energieteam geformeerd. Het energieteam zal bestaan uit twee personen: een coördinator (0,7 fte) en een communicatie-medewerker (0,5 fte). Deze mensen komen in dienst van de gemeente, maar zij werken niet voor de gemeente. Ze werken voor de Energietafel Houten.

De communicatiemedewerker zet een gezamenlijk communicatieplan voor de Energietafel op en voert deze vervolgens zelf uit. Er liggen al enkele ingrediënten die tot één geheel gesmeed moeten/kunnen worden. Bijvoorbeeld een duurzaamheidspagina in het lokale krantje, de website www.duurzaamhouten.nl en social media-pagina’s van de verschillende initiatieven. Daarbij bewaakt de communicatiemedewerker de balans en afstemming tussen de gezamenlijke “overall” communicatie enerzijds en de eigen communicatie van de initiatieven over hun activiteiten anderzijds. Indien gewenst (de behoefte hieraan verschilt per initiatief), kan hij/zij de initiatieven ondersteunen in hun communicatie. Bijvoorbeeld door hen te helpen bij het formuleren van een eigen communicatieplan of door te adviseren over en ondersteunen bij het maken (en verspreiden) van communicatiemiddelen en –uitingen.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Dit is een nieuwe functie in een zich nog ontwikkelende samenwerking. Hoe jouw werkdagen eruit zien, gaan we samen ontdekken. Je hebt daarin veel vrijheid. Maar een dag zou kunnen starten met het beantwoorden van mails en het onderhoud van de website. Daarna heb je bijvoorbeeld een brainstormsessie over een nieuw op te zetten campagne. ’s Middags stem je nog even wat af met de coördinator van het energieteam. Je gaat vroeg naar huis, want… ’s Avonds heb je overleg met vertegenwoordigers van de verschillende initiatieven om de communicatie-acties voor de komende maand met elkaar af te stemmen.

Durf jij in het diepe te springen en jezelf onmisbaar te maken?

Wie je bent

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een opleiding en/of werkervaring in de richting communicatie, journalistiek of vergelijkbaar.
 • Samenwerken is jouw tweede natuur, je kunt goed organiseren en zorgt voor goede afstemming met alle betrokkenen.
 • Je bent praktisch ingesteld, steekt zelf de handen uit de mouwen waar nodig, maar je bent ook in staat om te schakelen tussen strategie en uitvoering.
 • Uiteraard zijn zowel je mondelinge als schriftelijke communicatievaardigheden uitmuntend.
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en de energietransitie.
 • Je durft eigen initiatief te nemen en geeft zelf invulling aan deze functie.
 • ’s Avonds werken is geen probleem voor je, omdat je gewend bent om met vrijwilligers te werken.
 • Je hebt humor en functioneert op je best in een hectische omgeving waar continu van verschillende kanten een beroep op je wordt gedaan.
 • Kennis van de Houtense samenleving is een pre.

Het is belangrijker dat je over de juiste competenties beschikt dan dat je al voldoet aan alle functie-eisen. Herken jij jezelf in de competenties die wij vragen? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!
 

Werken bij Houten

Wij stellen ons graag aan je voor. Gemeente Houten ligt centraal in Nederland, in de regio Utrecht en bevat de kernen Houten, ’t Goy, Schalkwijk, Tull en ‘t Waal. We zijn gericht op ontwikkeling. Van een dorp met 7000 inwoners groeiden we uit tot een middelgrote gemeente met 50.000 inwoners. Iedere dag dragen onze 330 collega’s eraan bij dat inwoners Houten een prettige plek vinden om te wonen. Je krijgt bij ons eigen verantwoordelijkheden en ruimte om zelf invulling te geven aan je werkzaamheden. Als collega’s staan we voor elkaar klaar. We lopen gemakkelijk bij elkaar binnen, onze deuren staan letterlijk en figuurlijk voor elkaar open.

Als lid van het energieteam heb jij een bijzondere positie: je bent wel in dienst van de gemeente en hebt daar je thuisbasis in het team Advies en Ondersteuning, maar je werkt voor de Energietafel. Aan de Energietafel zitten vertegenwoordigers van de verschillende energie-initiatieven. Stuk voor stuk enthousiaste en gedreven inwoners van Houten, die de rest van Houten willen helpen bij het verduurzamen van hun leefomgeving. Om je bijzondere positie te benadrukken zul je grotendeels “kantoor” houden op onze NME-locatie, waar ook de medewerker NME zit. Naar de toekomst toe is het idee dat het energieteam en NME Houten versmelten tot een duurzaamheidscentrum.

Samen met gedreven inwoners heel Houten meenemen in de energietransitie.’

Dit krijg je van ons

We zijn blij dat je interesse hebt om bij de gemeente Houten te werken. We belonen jouw inzet graag met:

 • Een salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring. De functie moet nog definitief gewaardeerd worden. Indicatieve waardering is functieschaal 9.
  Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in de functieschaal (het bruto maandsalaris is in deze schaal minimaal € 2.729,- en maximaal € 4.008,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), anders vindt inschaling in de aanloopschaal plaats. Het bruto maandsalaris is in deze schaal minimaal € 2.459,- en maximaal € 3.556,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Bij wederzijdse tevredenheid, kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband (op basis van een beoordelingsgesprek).
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
 • De mogelijkheid om tijds- en plaatsonafhankellijk te werken.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.

Enthousiast geworden? Yes! 

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Bregje Tettelaar, programmamanager duurzaamheid (06-50283548).

Wil je solliciteren?

Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv..  Je kunt solliciteren tot en met zondag 12 juli. Vermeld bij je sollicitatie het vacaturenummer 2020-025-A&O.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. De gesprekken staan gepland op woensdagochtend 22 juli 2020. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten:

Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Houten een VOG aan te leveren.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Print Icoon printen