Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Heb jij ervaring met informatiesystemen en gegevensanalyse?
Kun je goed met mensen omgaan en help je ze graag op weg?

Functioneel beheerder Sociaal Domein

Medewerker systemen II    
32-36 uur per week
Vacaturenummer: 2020-026-INFO

SOLLICITEER

Wat je doet

Je werkt voor zowel Stichting Sociaal Team Houten (Centrum voor Jeugd en Gezin en Sociaal Team) als de Regionale Backoffice Lekstroom (RBL). De RBL is verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling en betalingen van de WMO en jeugd-aanvragen voor zowel Houten als enkele andere regiogemeenten. Je zorgt ervoor dat ongeveer 70 mensen optimaal gebruik maken van de informatiesystemen. Hiervoor is het nodig dat je volledig op de hoogte bent van zowel de werkprocessen als de mogelijkheden van de software, zodat je kunt adviseren over verbeteringen.

De goede operationele werking van informatiesystemen is elke dag je eerste aandachtspunt. Bij storingen heb je   contact met ICT-beheer en/of de leverancier. Je bent het schakelpunt tussen leverancier en organisatie en bepaalt in overleg  wanneer updates, upgrades en andere wijzigingen worden uitgevoerd. Je bereidt deze voor en verzorgt na afloop de acceptatietest.  

RBL gebruikt Suite voor Sociaal Domein en Stichting Sociaal Team Houten schakelt begin 2021 over op een nieuw informatiesysteem. Het is de bedoeling dat je volledig gaat meedraaien bij de implementatie.  

Om de effectiviteit van ingezette cliënttrajecten en 2e lijns zorg te monitoren en om budgetten te bewaken worden dashboards (Power BI, SQL) toegepast, die nog in ontwikkeling zijn. Jij kunt daar ook een bijdrage aan leveren. Daarnaast zorg je voor periodieke managementrapportages (o.a. caseload overzichten), verantwoordingsrapportages en trendanalyses. Voor de RBL-gemeenten wordt gewerkt aan een regionaal dashboard.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Een “standaardwerkdag” bestaat eigenlijk niet. De werkzaamheden zijn heel divers, van een rapportage maken voor het management tot een gebruiker weer rechten geven tot een applicatie.

Je hebt veel contacten met zorgprofessionals van het Sociaal Team, de collega’s van RBL en daarnaast ook met managers, ICT-beheer, informatie adviseurs en andere functioneel beheerders. Je neemt deel aan het key usersoverleg en bent verantwoordelijk voor het leveranciersmanagement.

Daarnaast speel je een rol in lopende projecten, waarbij allerlei onderwerpen aan de orde komen. Dat je met diverse geledingen in de organisatie te maken hebt maakt deze functie zo interessant. Het is de bedoeling dat functioneel beheerders elkaar in de nabije toekomst meer kunnen vervangen. Je komt dus ook in aanraking met andere werkvelden.

Wie je bent

Je hebt HBO werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring met gegevensanalyse en het beheer van informatiesystemen conform BiSL. Je hebt kennis van Power BI en eventueel SQL of bent bereid hierin een opleiding te volgen. Je communiceert vlot en bent klantgericht. Je bent nieuwsgierig en leergierig. Je toont initiatief en  komt zowel gevraagd als ongevraagd met relevante informatie of voorstellen voor verbetering. Ervaring in het sociaal domein is een pre.

Herken jij jezelf in de competenties die wij vragen? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!

Werken bij Houten

Wij stellen ons graag aan je voor. Gemeente Houten ligt centraal in Nederland, in de regio Utrecht. We zijn gericht op ontwikkeling. Van een dorp met 7000 inwoners groeiden we uit tot een middelgrote gemeente met 50.000 inwoners. Iedere dag dragen onze 330 collega’s eraan bij dat inwoners Houten een prettige plek vinden om te wonen. Je krijgt bij ons eigen verantwoordelijkheden en ruimte om zelf invulling te geven aan je werkzaamheden. Als collega’s staan we voor elkaar klaar. We lopen gemakkelijk bij elkaar binnen, onze deuren staan letterlijk en figuurlijk voor elkaar open.

In welk team kom je terecht 

Je bent vast nieuwsgierig wie jouw nieuwe collega’s worden in deze functie. Je bent gepositioneerd in team Informatie van de gemeente Houten. Team Informatie bestaat uit ICT-beheer, een aantal functioneel beheerders, adviseurs op het gebied van informatie, privacy en gegevensveiligheid en beheerders van de GEO-basisregistraties.

Wij hebben als doel om andere teams zo goed mogelijk te ondersteunen met informatie(technologie). Wij zijn een innoverende gemeente en haken graag aan bij nieuwe ontwikkelingen. Je krijgt bij ons de ruimte om te leren en te experimenteren. We zijn altijd bereid om te sparren en samen een mooi resultaat neer te zetten.

Dit krijg je van ons

We zijn blij dat je interesse hebt om bij de gemeente Houten te werken. Je krijgt bij ons een fijne werkplek direct naast het station in Houten. We belonen jouw inzet graag met:

  • Een salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in functieschaal 9. Het bruto maandsalaris is in deze schaal minimaal € 2.729,- en maximaal € 4.008,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
  • Een arbeidsmarkttoelage van maximaal 10% van je salaris  behoort eventueel tot de mogelijkheden wanneer je volledig aan de gestelde eisen voldoet.
  • Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband (op basis van een beoordelingsgesprek).
  • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
  • De mogelijkheid om tijds- en plaats onafhankelijk te werken
  • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
  • Opleiding en ontwikkel mogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
  • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.

Enthousiast geworden? Yes!

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen) met Joke van Leeuwen, manager team Informatie (06-12357043).

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv.  Je kunt solliciteren tot en met donderdag 20 augustus 2020. Vermeld bij je sollicitatie het vacaturenummer:
2020-026-INFO. In verband met de vakantieperiode is de reactietijd van deze vacature langer dan gebruikelijk.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. De gesprekken staan gepland op dinsdag 1 september 2020. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Houten een VOG aan te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Print Icoon printen