Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Managementassistent

De gemeente Houten zoekt een:

Managementassistent

Vacaturenummer: 2020-007-BV
Uren per week:  36 uur per week

SOLLICITEER

‘Vind je het leuk om je organisatietalent te benutten en ontwikkelen?’

Weet jij met je passie voor verbinden en organiseren de teammanager te ondersteunen? En vind je het leuk om managementondersteuning verder door te ontwikkelen passend binnen een snel veranderende gemeentelijke omgeving?

Dan is onze vacature van Managementassistent geknipt voor jou.

Wat je doet

Als managementassistent zet je jouw organisatietalent in om de teammanager te ondersteunen. Je verricht alle voorkomende secretariële werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor het beheren en bewaken van de agenda van de teammanager. Daarnaast ben je een belangrijke steun in het voorbereiden van in- of externe overleggen of bijeenkomsten en de verslaglegging ervan. Spreekt dit jou aan? We geven je graag een inkijkje in je mogelijke nieuwe werkdag.

Hoe ziet je werkdag eruit?

‘Het eerste wat ik ’s morgens doe, is het wegwerken van alle mailtjes in de diverse mailboxen van de teams waar ik voor werk. Bijna honderd vandaag! Ik zie dat ik meteen acties moet  uitzetten. Er start binnen een paar dagen een nieuwe collega en ik moet regelen dat zij goed aan de slag kan. Er is ook een aantal overleggen met meerdere (externe) deelnemers die ik snel moet gaan inplannen. Later op de ochtend ga ik naar een overleg met de andere managementassistentes. Even met elkaar sparren over lopende zaken en de  ontwikkelingen binnen het vakgebied. Daarna inventariseer ik de agendapunten (heb ik alle bijlagen wel?) voor het beleidsoverleg met de wethouder van volgende week. Er komen vandaag veel vragen tussendoor, dus het is belangrijk om prioriteiten te stellen, zoals het tijdig doorzetten van de  inkomende post (digitaal en papier) naar de juiste collega’.

Wie je bent

Je gaat zorgvuldig te werk en kan snel schakelen. Je legt gemakkelijk contact en collega’s en partners kunnen echt op je bouwen. Je bent klantvriendelijk en een echte teamspeler. Bovendien heb je een flexibele werkinstelling en vind je het interessant om de verschillende bedrijfsonderdelen en teams beter te leren kennen.

Als managementassistent breng jij het volgende mee:

 • Een MBO+ werk- en denkniveau;
 • Een (bijna) afgeronde opleiding op het gebied van managementondersteuning;
 • Outlook heeft weinig geheimen voor je en je kunt goed overweg met Word en Excel;
 • Je luistert goed, communiceert makkelijk met diverse doelgroepen en brengt je boodschap kort en bondig over;

’Nieuwe collega’s zeggen regelmatig: ‘werken bij Houten voelt echt als een warm bad.’ Collega’s zijn betrokken, zowel bij hun eigen werk als bij elkaar’.

Werken bij Houten

Wij stellen ons graag aan je voor. Gemeente Houten ligt centraal in Nederland, net onder Utrecht. We zijn gericht op ontwikkeling. Van een dorp met 7000 inwoners groeide we uit tot een middelgrote gemeente met ruim 50.000 inwoners.

Iedere dag dragen onze 330 collega’s eraan bij dat inwoners Houten een prettige plek vinden om te wonen. Als collega’s staan we voor elkaar klaar en helpen we elkaar. Je loopt gemakkelijk bij elkaar binnen, onze deuren staan letterlijk en figuurlijk voor elkaar open. Je gaat met een glimlach naar je werk toe en weer naar huis.

Dit krijg je van ons

Als je al voldoet aan de gestelde functie-eisen, dan kunnen we je een salaris bieden in functieschaal 7. Het brutomaandsalaris (bij een dienstverband van 36 uur) bedraagt dan minimaal € 2127,-  en maximaal € 3114,-  per maand.

 • Mocht je nog niet over de functievereisten beschikken, dan word jouw inzet beloond met een salaris in aanloopschaal 6.
 • Het brutomaandsalaris (bij een dienstverband van 36 uur) bedraagt dan minimaal € 1896,- en maximaal € 2846,-  per maand.
 • Als je na 1 jaar voldoet aan de gestelde functie-eisen,dan wordt je salaris ingepast in functieschaal 7.

Verder belonen we jouw inzet graag met:

 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
 • Opleiding en ontwikkel mogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.

Enthousiast geworden? Yes!

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je interesse hebt

in deze functie. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Hanneke Knijf (teammanager, tel: +31 6 50283512).

Wil je solliciteren? Gebruik het digitaal formulier om te solliciteren. Dit kan tot uiterlijk vóór 19 februari 2020. 

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we je uit voor een gesprek. De gesprekken staan gepland op donderdag 27 februari 2020.

Print Icoon printen