Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Medewerker beleidsuitvoering afval

Uren per week: 32 uur
Vacturenummer: 2019-019-UB

SOLLICITEER

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan een leefbare woon-/werkomgeving?
Samen met de beleidsmedewerker Afval en de beheerder van het Afvalscheidingsstation vormen jullie een cluster dat de afvalinzameling in de gemeente Houten verzorgt. Houten is momenteel druk bezig om de ambitie om in 2020 75% van het huishoudelijk afval te laten scheiden, waar te maken. Bewoners van huizen met een tuin hebben al een 4e kliko voor PMD en een handig aanrechtbakje gekregen.

Het restafval wordt daar nu minder vaak opgehaald. De volgende uitdaging is om het afval bij appartementen beter te laten scheiden. En om er voor te zorgen dat de service op het steeds drukker wordende Afvalscheidingsstation nog verder wordt verbeterd.

Bekijk het filmpje om te zien hoe wij omgaan met het scheiden van afval in Houten.

Wat je gaat doen

De medewerker beleidsuitvoering zorgt ervoor dat contracten die met afval te maken hebben worden afgesloten. Bijvoorbeeld inzamelcontracten, verwerkingscontracten en contracten voor de aanschaf en onderhoud van kliko’s en verzamelcontainers. Dit doet Houten soms samen met andere gemeenten en soms zelfstandig. Ook zorg je ervoor dat projecten worden opgestart, zoals het plaatsen van containers bij appartementen waarbij proeven worden gedaan met gescheiden afvalinzameling. Het up-to-date maken en houden van het adressenbestand, het bestand van de afvalwijzer  en van het containerbestand hoort ook bij je taak. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het beheer van de budgetten voor de afvalinzameling in Houten.

Je zorgt ervoor dat de afspraken in de afvalcontracten worden nageleefd. Ook houdt je toezicht op de naleving van regels voor inzameling door de inwoners. Zo nodig neem je vervolgstappen naar aanleiding van dit toezicht. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bewoners als het gaat om de afvalinzameling, bijvoorbeeld door het behandelen van klachten, het beantwoorden van vragen of het communiceren over de regels rondom de afvalinzameling. Je draagt zorg over de plaatsing van circa 100 ondergrondse containers in de openbare ruimte bij appartementencomplexen. Bij nieuwbouw kijk jij hoe en waar het afval het beste ingezameld kan worden. Je neemt ook deel aan de werkoverleggen binnen het team.

 Dit zoeken wij:

 • Een enthousiaste collega met een HBO-diploma
 • Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en voor ze klaar te staan
 • Servicegerichtheid en tactvol communiceren is een tweede natuur voor je
 • Je hebt affiniteit met de juridische en financiële aspecten van afvalinzameling
 • Werkervaring op het gebied van afvalinzameling is een pré
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
 • Je bent creatief en pragmatisch  in het vinden van nieuwe oplossingen
 • Je kan goed overzicht houden en prioriteren
 • Je houdt van doorwerken, bent nauwgezet en hebt een uitgesproken klantgerichte werkinstelling.
 • Je stelt duidelijk eisen aan de kwaliteit van je werk, met waar mogelijk aandacht voor de wensen van bewoners.
 • Je hebt geen schroom om inwoners of onze contractpartners aan te spreken
 • Je draagt bij aan een goede teamgeest, doordat je graag samenwerkt aan een zichtbaar resultaat en hier zelf ook initiatieven voor neemt.

 Ons aanbod aan jou

 • Salaris en aanstelling zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in schaal 9. Het bruto maandsalaris is in deze schaal minimaal € 2.591,- en maximaal € 3.805,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Wanneer aanstelling plaatsvindt in de aanloopschaal (schaal 8) bedraagt het bruto maandsalaris minimaal € 2.335,- en maximaal € 3.376,-.
 • Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband.
 • Een IKB (individueel keuzebudget) van 17,05% van jouw bruto salaris per maand. Dit IKB is een bundeling van onder andere je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt het IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te betalen, verlof te kopen, of belastingvoordeel te ontvangen via bruto/netto uitruilen (bijvoorbeeld vakbondscontributie, woon- werkverkeer, fietsenplan, een opleiding).
 • Verder krijg je 144 vakantie-uren per jaar (als je 36 uur per week werkt). Met inzet van het IKB is het mogelijk om maximaal 4 weken extra verlof te kopen.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer voor mensen die buiten een bepaald postcode gebied wonen, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en een pensioenregeling.
 • Opleiding en ontwikkelmogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: De Houten Academie.  
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via bedrijfsfitness Nederland.
 • Voor zover het werk het toe laat is het mogelijk om tijds- en plaats onafhankelijk te werken
 • Een werkplek die uitstekend bereikbaar is met het openbaar vervoer. Het treinstation ligt direct naast het gemeentehuis en is binnen 10 minuten bereikbaar met de trein vanaf Utrecht Centraal.   

 Enthousiast geworden van deze vacature?

Yes! Wij ontvangen graag je motivatie met recent cv voor 26 augustus 2019. Hier voor kan je het digitaal sollicitatieformulier voor gebruiken.  

Voor vragen of meer informatie over de functie van medewerker Beleidsuitvoering afval kun je contact opnemen met Sjoerd Le Noble, Beleidsmedewerker Openbare Ruimte, telefoonnummer:
030-6392767. Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Monique Peek, Adviseur P&O via telefoonnummer 030-6392866.

Planning

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 2 september 2019.

 Deze vacature wordt gelijktijdig intern, in de regio en extern opengesteld.

Procedure

De sollicitatiecommissie adviseert de directie over de geschiktheid van de kandidaten. Er kan zich de situatie voordoen dat kandidaten in gelijke mate geschikt zijn of dat een kandidaat binnen een redelijke termijn (max. 1 jaar) geschikt kan zijn voor een functie. In zulke gevallen zal de directie bij de keuze voor een kandidaat de afweging maken op basis van ook andere argumenten dan competenties alleen. Het organisatiebelang zal dan een rol spelen. Hierbij gaat het om zaken als het behalen van de financiële taakstellingen van de organisatie. Het kan ook gaan om goed werkgeverschap. Bijvoorbeeld de baan gunnen aan de kandidaat wiens huidige werk komt te vervallen. Over het organisatiebelang adviseert P&O. De directie neemt haar definitieve besluit op basis van beide adviezen. 

Print Icoon printen