Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Medewerker Civiele Techniek

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op gebied van beheer openbare ruimte?

Bij Gemeente Houten zijn wij voor het team Voorbereiding & Ontwikkeling  Beheer (VOB) op zoek naar een Medewerker Civiele Techniek voor 36 uur per week. Ben jij ambitieus, creatief en vol energie om jouw kwaliteiten in te zetten voor onze gemeente? Lees dan vooral verder!

Medewerker Civiele Techniek
(Medewerker werkvoorbereiding III)

SOLLICITEER

Vacaturenummer: 2019-031-VOB
Uren per week: 36

Ben jij gericht op de toekomst en heb je kijk op de inrichting van de openbare ruimte?

We zijn er bij de gemeente Houten als beheerteam van overtuigd dat positieve prikkels leiden tot gewenst gedrag. Onze missie is dan ook om het gedrag van mensen positief te beïnvloeden door de leefomgeving aangenamer in te richten en duurzamer te maken. Dit doen we door in gesprek te blijven met de gebruikers en te zoeken naar innovatieve oplossingen . Een bijzonder uitdaging? Ja, zeker! Er ligt een mooie opgave voor een creatieve, ondernemende medewerker met oog voor nieuwe kansen. Juist deze eigenschappen zoeken wij in onze nieuwe collega!\

Algemeen

De gemeente Houten is onderdeel van de stadsregio Utrecht en de laatste decennia volop in ontwikkeling. Van een dorp van 7.000 inwoners in 1975 groeide Houten uit tot een middelgrote stad van bijna 50.000 inwoners. Stedelijk van karakter in het centrum en dorps in de mooie en rustige woonwijken en de drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Behalve dat Houten mooi, groen, veilig en landelijk gelegen is, kent de gemeente ook veel sociale, culturele en economische activiteit. Deze kenmerken vormen samen de kracht en de kwaliteit van Houten.

De snelle groei van Houten heeft ervoor gezorgd dat we in onze organisatie goed zijn in het combineren van denken en doen. Schouders eronder en aan de slag is iets dat echt bij ons past. In korte tijd kunnen we goede resultaten boeken. Maar op de complexe problemen en uitdagingen die voor de deur staan, bestaat niet altijd een pasklaar antwoord. We zijn daarom voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen en manieren van werken. Daar experimenteren we dan mee om te kijken of we zo onze ambities beter waar kunnen maken. Ook persoonlijk contact vinden we erg belangrijk, zowel tussen collega’s als met inwoners, ondernemers en partners. In onze organisatie is de sfeer informeel en staan de deuren letterlijk en figuurlijk altijd voor elkaar open.

Wat jij verder over team VOB zou willen weten:

Wij zijn een hecht team dat bestaat uit 28 professionals;

 • Wij beschikken over flexibele werkplekken;
 • Wij lachen veel met- en om elkaar;
 • Wij zijn trots op ons werk, zijn er enthousiast over en we willen graag nog meer naar buiten;
 • Wij zijn gek op inrichten en verbouwen, praten er veel over en doen het vaak.

Wat je gaat doen:

Als medewerker Civiele Techniek adviseer je management, bestuur en medewerkers op het terrein van het beheer van de openbare ruimte. Je denkt vanuit meerjarig onderhoud perspectief mee bij groot onderhoud en reconstructies van wegen en infrastructuur in de openbare ruimte. Ook verzorg je de werkvoorbereiding  inclusief de bestekken voor projecten en begeleid je de inkoop en aanbesteding en de directievoering van de projecten. Ervaren kandidaten zullen ook betrokken worden bij beleidsvraagstukken passend  bij nieuwe ontwikkeling in het beheer van de openbare ruimte in Houten.

Dit zoeken wij:

 • Je bent ondernemend ingesteld;
 • Je hebt een civiel technische opleiding afgerond op HBO niveau;
 • Je hebt ervaring met opstellen van beheerplannen en de voorbereiding van civiele werken,
 • je bent sociaal, vrolijk en positief in de omgang;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je bent klantvriendelijk en servicegericht;
 • Je bent creatief en inventief in het benaderen van klanten, schrijven van mails; ;
 • Je bezit een goed gevoel voor omgevingssignalen en voor de politiek-bestuurlijke context;
 • Je bent analytisch sterk en slim in het vinden van nieuwe oplossingen;
 • Het is een pré als je ervaring hebt met assetmanagement
 • Je kunt omgaan met geautomatiseerde beheerssystemen, en heb bij voorkeur kennis van de bestek programmatuur van Bakker &Spees.

Ons aanbod aan jou

 • Onderdeel uitmaken van een team met een prettige, collegiale werksfeer. Interessant, veelzijdig en maatschappelijk relevant werk waarin jij jouw kennis en talent tot uitdrukking kunt laten komen en je écht een verschil kunt maken.
 • Salaris en aanstelling zijn afhankelijk van je opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in schaal 10. Het bruto maandsalaris is per
  1 januari 2020 in deze schaal minimaal € 2.914,- en maximaal € 4.406,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Wanneer aanstelling plaatsvindt in de aanloopschaal (schaal 9) bedraagt het bruto maandsalaris per 1 januari 2020 minimaal € 2.702,- en maximaal € 3.968,-.
 • Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband.
 • Een IKB (individueel keuzebudget) van 17,05% van jouw bruto salaris per maand. Dit IKB is een bundeling van onder andere je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt het IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.
 • Als je 36 uur werkt dan heb je in elk geval 144 vakantie-uren per jaar. Werk je parttime, dan worden je vakantie-uren naar rato berekend. Met de inzet van je IKB is het mogelijk om maximaal 4 weken extra verlof te kopen.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en een pensioenregeling
 • Voor zover het werk het toe laat is het mogelijk om tijds- en plaats onafhankelijk te werken. 
 • Opleiding en ontwikkel mogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.  
 • Een werkplek die uitstekend bereikbaar is met het openbaar vervoer. Het gemeentehuis ligt direct naast het station en is binnen 10 minuten bereikbaar met de trein vanaf Utrecht Centraal.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.

Enthousiast geworden van deze vacature?

Wij ontvangen graag je motivatie met recent cv o.v.v. vacaturenummer 2019-031-VOB.

Voor vragen of meer informatie over de functie van medewerker Verkeer kun je contact opnemen met Martien Marteijn, Teammanager Voorbereiding en Ontwikkeling Beheer, telefoonnummer: 06-11525100.

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Monique Peek, via telefoonnummer 030-6392866.

Print Icoon printen