Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Medewerker Verkeer

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op gebied van verkeer en mobiliteit? Bij de gemeente Houten zijn wij voor het team Voorbereiding & Ontwikkeling Beheer op zoek naar een Medewerker Verkeer voor 32 uur per week. Ben jij ambitieus, creatief en vol energie om jouw kwaliteiten in te zetten voor onze gemeente? Lees dan vooral verder!

Medewerker Verkeer (Medewerker Ontwikkeling III)
Vacaturenummer: 2019-029-VOB
Aantal uur per week: 32 uur

SOLLICITEER

Ben jij gericht op de toekomst en heb je kijk op de inrichting van de openbare ruimte?

We zijn er bij de gemeente Houten als beheerteam van overtuigd dat positieve prikkels leiden tot gewenst gedrag. Onze missie is dan ook om het gedrag van mensen positief te beïnvloeden door de leefomgeving aangenamer in te richten en verkeersveiliger te maken. Dit doen we door in gesprek te blijven met de gebruikers en te zoeken naar innovatieve oplossingen. Een bijzondere uitdaging? Ja, zeker! Er ligt een mooie opgave voor een creatieve, ondernemende medewerker met oog voor nieuwe kansen. Juist deze eigenschappen zoeken wij in onze nieuwe collega!

Benieuwd naar je nieuwe collega’s? Bekijk dan dit filmpje

Over onze organisatie

De gemeente Houten is onderdeel van de stadsregio Utrecht en in de laatste decennia groeide Houten uit tot een middelgrote stad van 50.000 inwoners. Dat maakt dat wij als organisatie goed zijn in het combineren van denken en doen. Schouders eronder en aan de slag is ons motto. In korte tijd kunnen we goede resultaten boeken. Landelijke en regionale ontwikkelingen en eigen ambities worden opgepakt door voortdurend op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen en manieren van werken. Innoveren en experimenteren helpen ons in het realiseren van onze ambities. In 2018 is Houten voor de tweede keer Fietsstad van Nederland geworden. Houten heeft een bijzondere fietsinfrastructuur, waarbij de fiets als volwaardig en belangrijk vervoermiddel wordt erkend.

We zoeken hiervoor actief de samenwerking met elkaar; collega’s, inwoners, ondernemers en partners. Een setting waardoor het fijn werken is in Houten. De platte structuur van de organisatie, met 12 samenwerkende teams, geeft veel ruimte voor eigen initiatief, eigenaarschap en persoonlijke ontwikkeling.

Wat ga je doen

Als medewerker Verkeer adviseer je management, bestuur en medewerkers op het terrein van verkeer, verkeersveiligheid en parkeren. Je denkt vanuit verkeerskundig perspectief mee bij reconstructies en nieuwbouw. Je hebt veel contacten met o.a. bewoners, politie, belangenorganisaties, collega’s en het gemeentebestuur. Ook verzorg je kleinschalig verkeersontwerp, stel je verkeersbesluiten op en behandel je verzoeken voor ontheffingen. Ervaren kandidaten zullen ook betrokken worden bij beleidsvraagstukken passend bij de ontwikkeling en het beheer van Houten.

Dit zoeken wij

 • Je bent ondernemend ingesteld;
 • Je hebt een verkeerskundige opleiding afgerond op minimaal MBO of HBO niveau;
 • Een vlotte prater, je bent sociaal, vrolijk en positief in de omgang;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je bent klantvriendelijk en servicegericht;
 • Je bent creatief en inventief in het benaderen van klanten, schrijven van mails;
 • Je bent leergierig en flexibel;
 • Je bezit een goed gevoel voor omgevingssignalen en voor de politiek-bestuurlijke context;
 • Je bent analytisch sterk en slim in het vinden van nieuwe oplossingen;
 • Je kunt goed het overzicht houden en prioriteiten stellen.
 • Het is een pré als je kunt werken met ontwerpprogramma’s, bijvoorbeeld AutoCAD.

Wat jij verder over ons zou willen weten

 • Wij zijn een hecht team bestaande uit 28 personen;
 • Wij beschikken over flexibele werkplekken;
 • Wij lachen veel met- en om elkaar;
 • Wij zijn trots op ons werk, zijn er enthousiast over en we willen graag nog meer naar buiten;
 • Wij zijn gek op inrichten en verbouwen, praten er veel over en doen het vaak.

Ons aanbod aan jou

 • Salaris en aanstelling zijn afhankelijk van je opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in schaal 10. Het bruto maandsalaris is in deze schaal minimaal € 2.885,- en maximaal € 4.362,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Wanneer aanstelling plaatsvindt in de aanloopschaal (schaal 9) bedraagt het bruto maandsalaris minimaal € 2.675,- en maximaal € 3.929,-. Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband.
 • Een IKB (individueel keuzebudget) van 17,05% van jouw bruto salaris per maand. Dit IKB is een bundeling van onder andere je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt het IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.
 • Als je 36 uur werkt dan heb je in elk geval 144 vakantie-uren per jaar. Werk je parttime, dan worden je vakantie-uren naar rato berekend. Met de inzet van je IKB is het mogelijk om maximaal 4 weken extra verlof te kopen.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en een pensioenregeling
 • Voor zover het werk het toe laat is het mogelijk om tijds- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Opleiding en ontwikkel mogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
 • Een werkplek die uitstekend bereikbaar is met het openbaar vervoer. Het gemeentehuis ligt direct naast het station en is binnen 10 minuten bereikbaar met de trein vanaf Utrecht Centraal.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.

Wil je meer weten?

Voor vragen of meer informatie over de functie van medewerker Verkeer kun je contact opnemen met Martien Marteijn, Teammanager Voorbereiding en Ontwikkeling Beheer, telefoonnummer: 06-11525100.

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Monique Peek, via telefoonnummer 030-6392866.

Enthousiast geworden van deze vacature?

Wij ontvangen dan graag je motivatie met recent cv o.v.v. vacaturenummer 2019-029-VOB.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Print Icoon printen