Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Senior communicatieadviseur Ruimtelijk Domein

Uren per week: 28,8 uur
Vacaturenummer: 2019-006.A&O

De gemeente Houten telt 50.000 inwoners en maakt deel uit van de stadsregio Utrecht. Onze gemeente heeft een stedelijk karakter in het centrum èn een dorpse uitstraling in de mooie en rustige woonwijken en de drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. De kracht en kwaliteit van Houten ligt juist in de combinatie van sociale, culturele en economische bedrijvigheid met de rust en pracht van het landelijke.

De gemeente Houten is volop in ontwikkeling. We zijn ambitieus om, samen met onze inwoners instellingen en bedrijven, maatschappelijke opgaven te realiseren. Wij staan als ‘persoonlijke’ overheid midden in de samenleving en zoeken steeds naar dialoog en interactie. Dat stelt hoge eisen aan het niveau van communicatie, burgerparticipatie en dienstverlening. Zowel on- als offline. We willen immers zoveel mogelijk mensen bereiken en bij onze plannen betrekken. Vooral ook de zwijgende meerderheid en specifieke (soms moeilijk bereikbare) doelgroepen.

Persoonlijk contact tussen collega’s vinden wij ontzettend belangrijk. In onze organisatie is de sfeer informeel en staan de deuren letterlijk en figuurlijk open.

Vakgroep Communicatie

Als senior communicatieadviseur ga je werken in de vakgroep Communicatie. Samen met zeven communicatiecollega’s werk jij dagelijks aan de professionaliteit en kwaliteit van de communicatie van de gemeente Houten. Je draagt actief bij aan onze visie “Communicatie is van ons allemaal”. Deze visie gaat onder andere over het intensiveren en verder professionaliseren van participatiemethodieken zoals factor C, storytelling, leefstijlen en social media. Ook het overdragen van deze kennis en vaardigheden op onze medewerkers, management en bestuur is een belangrijk speerpunt voor de vakgroep.

De vakgroep Communicatie is onderdeel van het team Advies en Ondersteuning. Naast Communicatie bestaat dit team van 28 medewerkers uit Juridische Zaken, Kabinetszaken, Bestuursadviseurs, Bestuur- en directiesecretariaat en Onderzoek & Statistiek.

De functie

Je adviseert over de strategische communicatieaanpak bij complexe projecten en activiteiten op ruimtelijk gebied. Hiernaast ontwikkel je communicatiestrategieën en begeleid je de daaruit voorvloeiende communicatietrajecten. Je vervult als kritische adviespartner een klankbordfunctie voor projectleiders, beleidsmedewerkers, teammanagers en directie. Hiertoe geef je gevraagd èn ongevraagd  advies over complexe en politiek gevoelige communicatievraagstukken. Grote projecten die op dit moment spelen zijn onder meer de Ruimtelijke Koers, klimaatplan, ruimtelijke ontwikkelingen in het buitengebied, diverse woningbouwprojecten, tweede windpark Goyerbrug en herijking visie Oude Dorp.

Als teamlid van de vakgroep Communicatie draai je mee in de piketdienst crisiscommunicatie (1 x per 5 weken).

Wie we zoeken

Jij weet met jouw kennis en ervaring de communicatie en participatie op het ruimtelijk domein tot een hoger niveau te tillen. Je planmatige en resultaatgerichte manier van werken resulteert in effectieve communicatie. Je bent een overtuigende gesprekspartner op verschillende niveaus en je weet als geen ander hoe communicatie als strategisch instrument bijdraagt aan veranderprocessen. Je denkt vooruit en weet met welke middelen je het gewenste resultaat bereikt. Tot slot ben je een dienstverlenende en overtuigende persoonlijkheid.

Wat we verder van je vragen

  • Je hebt een HBO of WO opleiding op het gebied van communicatie afgerond.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als communicatieadviseur in het ruimtelijk domein.
  • Je hebt ervaring met complexe participatieprojecten met meerdere belangen en politiek gevoelige onderwerpen.
  • Je bent op de hoogte van en hebt ervaring met de meest actuele inzichten op gebied van (strategische) participatie- en communicatietrajecten, zowel offline als online.
  • Ervaring met crisiscommunicatie is een pre.
  • Je bent flexibel en creatief.
  • Je beschikt uiteraard over uitstekende communicatieve en netwerkvaardigheden.

Ons aanbod

Salaris en aanstelling zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde eisen kunnen wij je inschalen in schaal 11. Het bruto maandsalaris bedraagt bij een volledig dienstverband van 36 uur per week minimaal € 3.348,- en maximaal € 4.859,-.

Wanneer aanstelling plaatsvindt in de aanloopschaal (10), bedraagt het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband van 36 uur minimaal € 2.795,- en maximaal € 4.225,- per maand.

De gemeente Houten biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden, reiskostenvergoeding woning-werk, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en studiemogelijkheden. Hiernaast investeren wij nadrukkelijk in een vitale en gezonde werkomgeving. Wij stimuleren een gezonde levensstijl, bijvoorbeeld door het aanbieden van workshops, mogelijkheden om te sporten met korting en coaching in het kader van duurzame inzetbaarheid.

Houten is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het NS-station, direct naast het gemeentehuis, ligt slechts 10 minuten vanaf Utrecht CS.

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail dan naar Alie Dieleman, teammanager Advies & Ondersteuning: 06 48276043, alie.dieleman@houten.nl of naar Greetje Santing, communicatieadviseur: 030 6392736, greetje.santing@houten.nl.

Belangstelling

Je reactie met motivatie en recent cv/profiel, kun je uiterlijk tot en met 1 juli 2019 mailen naar de gemeente Houten, via gemeentehuis@houten.nl, onder vermelding van vacaturenummer 2019-006.A&O.

Planning

De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 9 juli 2019.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Print Icoon printen