Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Senior inkoopadviseur

Uren per week: 36 uur
Vacturenummer: 2019-015-BV

Ben jij helemaal thuis in aanbesteden en contracteren? Is het jouw kracht om hierin creatief en innovatief te (onder)handelen? Ga jij voor de win/win voor alle betrokken partijen?   Heb je op deze vragen een Ja, kom dan bij ons!

Je werkzaamheden

 • Als senior inkoopadviseur ontwikkel en implementeer je het strategisch inkoop- en aanbestedingsbeleid voor de gemeente Houten;
 • Je kent de ontwikkelingen op je vakgebied, waaronder  wet- en regelgeving en integreert dit in je werk;
 • Je neemt de vakgroep inkoop mee in ontwikkelingen op inkoopgebied en draagt kennis over;
 • Je ziet toe op een correcte uitvoering van het inkoop- en aanbestedingsbeleid;
 • Je voert jaarlijks een spendanalyse uit;
 • Je signaleert en rapporteert afwijkingen en onregelmatigheden aan management en directie;
 • Daarnaast ben je adviseur voor het Sociaal Domein en begeleidt op hoofdlijnen de inkoopvraagstukken binnen dit onderdeel.

Samen met je collega inkoopadviseurs:

 • Maak je een inkoop jaarplanning;
 • Adviseer je de inkoopinitiator bij iedere inkoop vanaf € 5.000 over de te kiezen strategie;
 • Stel je het procedurele deel van de offerteaanvraag/bestek/aanbestedingsdocument op;
 • Verricht je zo nodig marktonderzoek en onderhandelt met leveranciers;
 • Ben je in de lead gedurende het hele aanbestedings- en inkoopproces;
 • Draag je zorg voor een goede administratieve borging van het proces.

Wie zijn wij:

Als organisatie combineren wij graag denken met doen; schouders eronder en aan de slag. Dit werkt om in korte tijd goede resultaten te boeken. Wij zijn ambitieus en zoeken voor complexe uitdagingen  voortdurend naar nieuwe oplossingen en manieren van werken. Persoonlijk contact vinden we belangrijk; tussen collega’s onderling en met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. De sfeer in onze organisatie is dan ook informeel, ongedwongen en inspirerend. Deuren staan en gaan letterlijk en figuurlijk open. De gemeentelijke organisatie ziet ontwikkelen als een voortdurend proces. De hiërarchisch platte structuur zorgt dat we snel kunnen schakelen.

Vakgroep Inkoop

Houten kent een centrale vakgroep inkoop, met drie inkoopadviseurs en een administratief ondersteuner. In het team Bedrijfsvoering zitten naast Inkoop nog de vakgroepen P&O, Financiële Bedrijfsvoering en  managementondersteuning. Daarnaast werk je gemiddeld vier uur per week voor de regionale backoffice Lekstroom, een samenwerkingsverband van vijf gemeenten die samen de inkoop en financiële afhandeling van zorg in het kader van Wmo en Jeugd regelen.

Gemeente Houten

De gemeente Houten is onderdeel van de stadsregio Utrecht en volop in ontwikkeling. Met bijna 50.000 inwoners is Houten stedelijk van karakter in het centrum en dorps in de mooie en rustige woonwijken en de drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. De combinatie van groen en landelijk met ook de velen sociale, culturele en economische activiteiten bepalen de kracht en kwaliteit van Houten.

Ons aanbod

Onderdeel uitmaken van een team met een prettige en collegiale werksfeer. Interessant, veelzijdig en  relevant werk waarin jij jouw kennis en talent tot uitdrukking kunt laten komen.

Salaris en aanstelling zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde eisen wordt je ingeschaald in schaal 11. Het bruto maandsalaris bedraagt bij een fulltime dienstverband van 36 uur maximaal € 4.859.

De gemeente Houten kent flexibele werktijden, reiskostenvergoeding woning-werk, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en studiemogelijkheden. Bovendien is Houten uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het NS-station, direct naast het gemeentehuis, ligt slechts 10 minuten vanaf Utrecht CS.

We vinden het belangrijk dat mensen vitaal zijn en blijven en investeren dan ook in meer bewustwording op het gebied van een gezonde levensstijl, bijvoorbeeld door het aanbieden van workshops, mogelijkheden om te sporten met korting en coaching in het kader van duurzame inzetbaarheid.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie over de werkzaamheden kun je terecht bij Hanneke Knijf, teammanager Bedrijfsvoering, telefoonnummer 030-6392665, hanneke.knijf@houten.nl

Belangstelling

Je reactie met motivatie en recent cv/profiel, kun je uiterlijk tot maandag 22 juli 2019 mailen naar de gemeente Houten, via gemeentehuis@houten.nl, onder vermelding van vacaturenummer  2019-015-BV.

Gesprekken

Gesprekken met geselecteerde kandidaten zullen plaatsvinden op  donderdag 25 juli 2019.

Assessment

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Print Icoon printen