Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker
water

“Ben jij de bevlogen collega die enthousiast wordt van Stedelijk Water?”

Technisch Medewerker Stedelijk Water

36 uur per week
Vacaturenummer: 2020-037-VOB

SOLLICITEER

Over Houten en ons Gemeentelijk Water- en Rioleringsplan

In november 2019 heeft de gemeente Houten het geactualiseerde water en rioleringsplan vastgesteld met omvangrijke uitvoeringprogramma’s voor klimaatadaptatie en waterbodembeheer. Plannen maken is één, maar de uitvoering is minstens zo belangrijk. Om de nieuwe taken in te vullen zoekt de gemeente Houten een Technisch Medewerker Stedelijk Water.

Wat je doet

Als technisch medewerker Stedelijk Water ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van waterbodembeheer, oppervlaktewaterbeheer en afwatering in de gemeente. Je stelt onderhoudsprogramma’s op voor uitvoering van werkzaamheden binnen de genoemde taakvelden. Hierbij maak je gebruik van de technische beheerprogramma’s en zorgt ervoor dat de beheerdata op orde blijft.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Het aanbesteden, toezicht houden en begeleiden van de jaarprogramma’s behoort tot je taken. Regelmatig overleg je met collega’s, bewoners, bedrijven en andere overheden over de taakvelden die je onder je hoede hebt. Je initieert onderzoeken naar de kwaliteit van de waterbodems en oppervlaktewater en beheert bijvoorbeeld het draaiboek “blauwalg”. Je beantwoordt vragen op je taakvelden en draait je mee in 2e lijns piket stedelijk water en riolering. Wanneer passend, wordt je ook ingezet bij andere projecten gerelateerd aan Stedelijk Water. Daarnaast vervang je andere collega’s van stedelijk waterbeheer bij ziekte of verlof.

Wie je bent

Wij zoeken naar een flexibele, enthousiaste medewerker die affiniteit heeft met stedelijk water en/of rioleringstechniek in de volle breedte. Je hebt interesse in techniek en bent in staat zelfstandig en oplossingsgericht te werken. Je bent communicatief vaardig, in een pittig gesprek met een bewoner of een aannemer laat je je niet uit het veld slaan.

De functie heeft voorbereidende en uitvoerende werkzaamheden. Afhankelijk van het werk ben je binnen of buiten het gemeentehuis aan de slag. Deze combinatie van werkzaamheden, die soms ad-hoc van aard zijn, spreken je aan. Je bent eigenaar van jou beheertaken, stelt jaarplannen op en voert deze uit. Je gaat zelfverzekerd om met werkdruk en lastige situaties. Je bent gericht op samenwerking en bent resultaat en oplossingsgericht. De werkzaamheden die je begeleid liggen verspreid binnen de gemeente Houten, een rijbewijs B is daarom noodzakelijk

Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding richting Civiele Techniek of Cultuurtechniek. Kantoorautomatisering als Word, Excel, CAD en bestek programma’s zijn je bekend. Ervaring met databeheer in technische beheerprogramma’s is een Pre.

Belangrijke competenties die jij bezit zijn;

- Zelfstandigheid
- Samenwerken
- Resultaatgerichtheid
- Klantgerichtheid
- Anticiperen

Herken jij jezelf in de competenties die wij vragen? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!

Werken bij Houten

Wij stellen ons graag aan je voor. Gemeente Houten ligt centraal in Nederland, in de regio Utrecht. We zijn gericht op ontwikkeling. Van een dorp met 7000 inwoners groeiden we uit tot een middelgrote gemeente met 50.000 inwoners. Iedere dag dragen onze 330 collega’s eraan bij dat inwoners Houten een prettige plek vinden om te wonen.

Je krijgt bij ons eigen verantwoordelijkheden en ruimte om zelf invulling te geven aan je werkzaamheden. Als collega’s staan we voor elkaar klaar. We lopen gemakkelijk bij elkaar binnen, onze deuren staan letterlijk en figuurlijk voor elkaar open.

Het team VOB is een hecht team wat bestaat uit 23 professionals; samen werken we aan zichtbare resultaten in onze buitenruimte. Zo werken we samen met inwoners en vele andere partijen aan het beheer en onderhoud van de boven- en ondergrondse infrastructuur, groen en afval. We zijn trots op de resultaten die we neerzetten, zeker als we van inwoners  positieve reacties krijgen op het door ons gedane werk. Als team werken we veel samen. Er heerst een goede sfeer,  we weten wat we aan elkaar hebben, werken hard en vergeten niet te lachen! Heb jij een positieve instelling, draai je niet om de feiten heen en ben je collegiaal? Dan pas je bij ons!

Dit krijg je van ons

We zijn blij dat je interesse hebt om bij de gemeente Houten te werken. Je krijgt bij ons een fijne werkplek direct naast het station in Houten. We belonen jouw inzet graag met:

  • Een salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in functieschaal 9. Het bruto maandsalaris is in deze schaal per 1 oktober 2020 minimaal
    € 2.756,- en maximaal € 4.048.- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week), anders vindt inschaling plaats in de aanloopschaal (schaal 8). Het bruto maandsalaris is in deze schaal per 1 oktober 2020  minimaal € 2.484,- en maximaal € 3.591- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
  • Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband (op basis van een beoordelingsgesprek).
  • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
  • De mogelijkheid om tijds- en plaatsonafhankellijk te werken
  • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
  • Opleiding en ontwikkel mogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
  • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.

Enthousiast geworden? Yes!

Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Erik Groenland; (Projectleider Openbare Ruimte) erik.groenland@houten.nl / 06-50283521 of Monique Peek; (Personeelsadviseur) monique.peek@houten.nl / 06-50283502.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv.  Je kunt solliciteren tot dinsdag 6 oktober 2020. Vermeld bij je sollicitatie het vacaturenummer 2020-037-VOB.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. De gesprekken staan gepland op vrijdag 16 oktober 2020. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Houten een VOG aan te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Print Icoon printen