Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Kliko aanvragen

Nieuwe of extra kliko aanvragen

Een grote of kleine kliko nodig? Heeft u een kapotte of onbruikbare kliko? Neem dan contact op via tel. (030) 63 92 611.

Belangrijk! Staat de kliko niet klaar op de afgesproken datum, op de afgesproken plek, is de kliko niet leeg of schoongespoten, dan levert de gemeente geen kliko. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de omwisseling van de kliko op het Afvalscheidingsstation.

Kliko vermist

Is uw kliko “spoorloos” verdwenen. Geef dan digitaal een vermissing kliko door.

Na aangifte ontvangt u een vervangend exemplaar.

Hoe werkt het?

De gemeente geeft per woning één grijze, één groene en één blauwe kliko en één kliko met oranje deksel. Alleen bij appartementen/ bovenwoningen niet. Wilt u een nieuwe of extra kliko aanvragen dan geldt hiervoor een aantal voorwaarden.

Een nieuwe of extra kliko aanvragen?

Houdt u rekening met het volgende:

 • De kliko’s zijn in bruikleen van de gemeente Houten.
 • Na verhuizing mogen inwoners éénmalig de kliko gratis omruilen voor een ander formaat. Na deze tijd moet u daar voor betalen.
 • Is uw kliko onbruikbaar geworden tijdens de aanbiedtijden op de kliko-opstelplaats? Dan vervangt de gemeente deze gratis.
 • Is de kliko onbruikbaar geworden buiten de aanbiedtijden in de openbare ruimte of op eigen terrein? Dan betaalt u zelf de kosten voor het omruilen. Bij brand kunt u de kosten declareren bij uw verzekering. 
 • Een extra grijze kliko? De gemeente geeft één extra kliko tegen betaling alleen onder bepaalde voorwaarden. Bijvoorbeeld als er sprake is van:

  • een huishouden van meer dan 6 personen;
  • noodzaak op medische gronden.
   Als dit het geval is stuurt u een email met motivatie naar gemeentehuis@houten.nl.

 • Een extra groene of blauwe kliko (Papier) of kliko met oranje deksel kunt u telefonisch aanvragen via nummer (030) 639 2 611. Ook bewoners van appartementen/ bovenwoningen kunnen een gratis papierkliko krijgen. U moet de kliko dan wel in eigen appartement of in de eigen berging plaatsen. 

Print Icoon printen