Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Kliko aanvragen

Nieuwe of extra kliko aanvragen

Een grote of kleine kliko nodig? Heeft u een kapotte of onbruikbare kliko? Neem dan contact op via 030 – 63 92 611.

Belangrijk! Staat de kliko niet klaar op de afgesproken datum, op de afgesproken plek, is de kliko niet leeg of schoongespoten, dan levert de gemeente geen kliko. U bent dan zelf verantwoordelijk voor de omwisseling van de kliko op het Afvalscheidingsstation

Kliko vermist

Is uw kliko “spoorloos” verdwenen. Geef dan digitaal een vermissing kliko door.

Na aangifte ontvangt u een vervangend exemplaar.

Hoe werkt het?

De gemeente geeft per woning één grijze, één groene en één blauwe kliko. Alleen bij appartementen/ bovenwoningen niet. Wilt u een nieuwe of extra kliko aanvragen dan gelden hiervoor een aantal voorwaarden.

Een nieuwe of extra kliko aanvragen?

Houdt u rekening met het volgende:

 • De kliko’s zijn in bruikleen van de gemeente Houten.
 • Na verhuizing mogen inwoners éénmalig de kliko gratis omruilen voor een ander formaat. Na deze tijd moet u daar voor betalen.
 • Is uw kliko onbruikbaar geworden tijdens de aanbiedtijden op de kliko-opstelplaats? Dan vervangt de gemeente deze gratis.
 • Is de kliko onbruikbaar geworden buiten de aanbiedtijden in de openbare ruimte of op eigen terrein? Dan betaalt u zelf de kosten voor het omruilen. Bij brand kunt u de kosten declareren bij uw verzekering. 
 • Een extra grijze kliko? De gemeente geeft één extra kliko tegen betaling alleen onder bepaalde voorwaarden. Bijvoorbeeld als er sprake is van:

  • een huishouden van meer dan 6 personen;
  • noodzaak op medische gronden.
   Als dit het geval is stuurt u een email met motivatie naar gemeentehuis@houten.nl.

 • Een extra groene of blauwe kliko (Papier) kunt u telefonisch aanvragen via nummer (030) 639 2 611. Ook bewoners van appartementen/ bovenwoningen kunnen een gratis papierkliko krijgen. U moet de kliko dan wel in eigen appartement of in de eigen berging plaatsen. 

Print Icoon printen