Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Proef afvalinzameling verlengd tot einde van jaar

In de wijken De Bermen en De Akkers in Houten wordt een proef gehouden met een nieuwe manier van afval inzamelen. Bewoners kregen een 4e kliko voor PMD (Plastic, Metaal/Blik en Drinkpakkken) plus een aanrechtbakje met composteerbare zakjes voor etensresten. Het restafval wordt één keer in de vier weken opgehaald. Het PMD en het GFT wordt elke twee weken opgehaald. De proef zou tot eind maart ’16 duren, maar is nu verlengd tot het einde van het jaar.

PMD
Kliko voor PMD
PMD1
Aanrechtbakje

Enquete: 88% wil doorgaan met de proef

In de proefwijken is een bewonersenquete gehouden over de proef. Tweederde van de bewoners heeft meegedaan aan de enquête. De resultaten zijn door het onderzoeksbureau verwerkt in een rapportage. Het rapport is hier te downloaden.  Bij de enquête heeft 88% van de deelnemers ingevuld dat zij door willen gaan met de proef. Daarom laat de gemeente de proef doorlopen tot het eind van dit jaar. De bewoners kunnen hun vierde kliko en aanrechtbakje tot het eind van het jaar blijven gebruiken. De gemeente blijft het restafval in de proefwijk één keer per vier weken ophalen.

Hoe gaat het verder?

De gemeente gaat aan de slag met de resultaten van de proef. Het gemeentebestuur wil voor de zomervakantie besluiten hoe de afvalinzameling in Houten volgend jaar gaat worden. Een nieuwe manier van inzamelen moet er voor zorgen dat het afval nog beter gescheiden wordt. In 2015 werd in Houten 63% van het huishoudelijk gescheiden. Het gemeentebestuur heeft de ambitie om dat te laten stijgen naar 75%.

Meer informatie

Heeft u direct al vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met onze medewerkers Sjoerd Le Noble of Wilma Strating. U kunt daarvoor een mail sturen naar gemeentehuis@houten.nl

Extra composteerbare zakjes

Heeft u composteerbare zakjes nodig voor uw aanrechtbakje? Deze zijn te krijgen op het gemeentehuis (Onderdoor 25) en op het Afvalscheidingsstation (De Brug 9).  

Print Icoon printen