Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Regels voor het aanbieden van afval

Regels afval

Wij hebben de belangrijkste regels uitgelicht. Wilt u meer weten? Bekijk dan het document "Aanbiedregels Afval". Deze kunt u terugvinden onder de downloads aan de rechterzijde van deze pagina.

Aanbiedregels

  • Er zijn vaste tijden  voor het aan de weg zetten van de grijze en groene kliko.

    • Vanaf 20.00 uur ’s avonds tot op de dag van inzameling vóór 07.00 uur ’s ochtends. Dit geldt ook voor de zakken met plastic verpakkingen.

  • De blauwe papierkliko zet u tussen 06.00 uur en 09.00 uur op de inzameldag buiten. Om vandalisme (brandstichting) te voorkomen
  • In veel straten zijn verzamelpunten voor kliko’s. Hier hoort u uw kliko te plaatsen. De verzamelpunten zijn te herkennen aan de stoeptegel met een afbeelding van een kliko.
  • Plaats de kliko met de handgreep naar de weg. De kliko moet hanteerbaar zijn voor de vuilnismensen, dus maak deze niet te zwaar. Het maximum gewicht voor een kliko is 75 kilo.
  • De deksel van de kliko moet dicht zijn.
  • De vuilnisman neemt geen vuilnis mee dat naast de kliko staat.
  • Haal de lege kliko op de inhaaldag zo snel mogelijk weer weg.

Regels overtreden

U bent zelf verantwoordelijk voor het aanbieden en binnenhalen van uw kliko. Staat uw kliko in de openbare ruimte buiten de genoemde aanbiedtijden? Dan zijn de (financiële) consequenties van verdwijning of brand voor u. U krijgt dan van ons een rekening voor de geleden schade.

Gele en rode kaarten

Gele kaart

Op de gele kaart staat wat u niet goed heeft gedaan. De vuilnisman leegt de kliko wel. De gemeente registreert de gele kaart. Onder het kopje downloads aan de rechterzijde van deze pagina kunt u de gele kaart bekijken.

Rode kaart

Op de rode kaart staat wat u niet goed heeft gedaan. De vuilnisman leegt de kliko niet. Bijvoorbeeld als de vuilnisman grond en/of puin in de kliko vindt. De gemeente registreert de rode kaart. In de rechterkolom van deze pagina kunt u de rode kaart bekijken.

Print Icoon printen