Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Sleutel ondergrondse restafvalcontainers

Hoe komt u aan de sleutel van de restcontainer?

Eén exemplaar van deze sleutel krijgt u gratis bij de sleuteloverdracht van uw verhuurder of verkoper. Heeft u geen sleutel ontvangen bij de overdracht? Neem dan contact op met uw verkoper of verhuurder. Bij verlies of diefstal kunt u bij de gemeente een nieuwe sleutel aanvragen tegen betaling van het geldende tarief.

Hoe werkt de ondergrondse restcontainer?

Met de sleutel opent u de container. In de opening plaatst u de vuilniszak. Als u de klep weer naar beneden doet, valt de vuilniszak in de ondergrondse container. Na gebruik draait u de container weer op slot. Gaat de container niet open of lijkt hij vol? Neem dan uw afvalzak mee terug naar huis en neem contact op met (030) 63 92 611 of via gemeentehuis@houten.nl. De gemeente repareert of leegt de container dan zo snel mogelijk.

Wat mag in de ondergrondse afvalcontainer?

U gooit uw restafval en GFT-afval in gesloten huisvuilzakken in de container. U mag géén afval naast de container neerzetten. Hierop is maar één uitzondering mogelijk: als u een afspraak heeft gemaakt om grofvuil op die plek op te laten halen op de dag dat u de afspraak heeft gemaakt.

Print Icoon printen