Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Keep it Clean Day! En World Clean Up Day! Op 20 en 21 september 2019

Op vrijdag 20 september is het Keep it Clean Day! En de dag erna is het Word Clean Up Day, ook in Houten. Deze landelijke initiatieven dagen alle Nederlanders uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Daar doen jullie toch ook aan mee?

Elke 3e vrijdag van september is het Keep it Clean Day, de dag waarop heel Nederland de handen ineen slaat tegen zwerfafval. Daarom ben je welkom om mee te doen en je aan te melden. Natuurlijk ondersteunen wij dit initiatief van harte. Door opruimmaterialen beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld. En door samen met jullie aan de slag te gaan.

Zó doe je mee

  • Bedenk een opruimactie op vrijdag 20 september. Groot of klein, alles mag!
  • Meld de actie aan op supportervanschoon.nl;
  • Na aanmelding bestel je direct een gratis opruimpakket in de webshop van Supportervanschoon; Deze materialen worden bij je thuis afgeleverd en mag je houden voor een volgende actie.
  • Raap 20 of 21 september samen met collega's, klas, familie, vrienden en andere Supporters van Schoon al het zwerfafval op dat jullie tegenkomen
  • Geen tijd of zin om zelf een actie te organiseren? Ondersteun dan een actie in jouw buurt met iets lekkers, schoonmaakmaterialen of help een handje mee.

Je mag je ook aanmelden bij de gemeente via Margriet.krul@houten.nl voor het lenen van materiaal. Geef duidelijk aan hoeveel en wat je nog nodig hebt. De spullen worden bij je thuis gebracht en weer opgehaald na de actie.

Houten schoon, gewoon samen!

Houten is een aantrekkelijke, groene en schone stad. De gemeente werkt hard om het schoon te maken en te houden. Daarbij hebben wij ook jouw hulp nodig! Afval gooien we in de bak of nemen we mee naar huis. En als er toch iets ligt, ruimen we het samen op. Zo houden we Houten samen schoon, prettig en leefbaar.

Met vragen kun je contact opnemen met Margriet Krul van de afdeling Uitvoering Beheer via gemeentehuis@houten.nl

Zwerafval pakkers

Verminder zwerfval in Houten

Wil jij minder zwerfafval in jouw buurt? Jouw woonomgeving schoon en leefbaar houden? De Landelijke Opschoondag in maart en Burendag in september zijn geschikte dagen om hier samen aandacht aan te schenken.

Maar je kunt ook zelf een kleinschalige opruimactie organiseren. Daarnaast is het mogelijk om zwerfafval te verzamelen met de hele straat of een deel van de wijk. Waar je ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen.

Organiseer zelf een opruimactie

Op verschillende locaties in Houten kun je spullen lenen om de straat, steeg of buurt schoon te maken (zie tabel).

Leuk als activiteit voor kinderen uit de buurt, of als onderdeel van een straatfeest!

Opschoonmateriaal lenen? Mail je verzoek naar gemeentehuis@houten.nl   

Uitleenpunten schoonmaakmateriaal
Gebied Uitleenpunt Adres Tel.
Natuur en milieu educatie Keercamp 13 Houten 030-639 26 11
Gemeentewerf De Brug 11 Houten 030-639 26 11
Dalinde Theunissen Warinenpoort 33 Houten  
Anton Geelen Jonkheer Ramweg 1 Schalkwijk 06-12549458
Scc De Meerkoet Meerkoetweide 39  Houten 030-700 15 35

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website Supporter van Schoon.

Print Icoon printen