Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Verminder zwerfval in Houten

Zwerafval pakkers

Meld u aan als buurtsupporter

Wilt u minder zwerfafval in uw buurt? Uw woonomgeving schoon en leefbaar houden? De Landelijke Opschoondag in maart en Burendag in september zijn hele geschikte dagen om hier samen aandacht aan te schenken. Wil jij op Burendag een opruimactie organiseren? Meld u aan als buurtsupporter voor zaterdag 24 maart 2018.

Alle beetjes helpen

U kunt een kleinschalige opruimactie organiseren, door bijvoorbeeld een opruimrondje te doen met uw gezin of naaste buren. Maar daarnaast is het mogelijk op die dag zwerfafval te verzamelen met de hele straat of zelfs een deel van uw wijk. Waar u ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen.

U bent contactpersoon

Als buurtsupporter bent u contactpersoon. Niet alleen voor uw ‘helpende handjes’ in de buurt, maar ook voor de gemeente. Vooraf kunt u bij de gemeente een kliko bestellen met grijpers, vuilniszakken, metalen ringen, hesjes en handschoenen. Voor kinderen zijn er speciale pakketjes. De kliko wordt tijdig bij u thuis afgeleverd. Achteraf, meestal op de actiedag zelf, haalt de gemeente alle volle afvalzakken en het materiaal ook weer bij u op.

Buurtsupporter worden?

U kunt zich aanmelden door het digitale formulier in te vullen. Of via gemeentehuis@houten.nl of telefonisch via (030)-6392611. Lijkt het u leuk? Meld u dan aan, en vul het in! Let op! Aanmelden kan tot uiterlijk 5 werkdagen voor Burendag of de Landelijke Opschoondag.

Hoe werkt het?

  • U meldt zich aan via het formulier aanmelden buurtsupporter;
  • U kunt zich per opschoonactie aanmelden.
  •  De organisatie van de opruimactiviteit in uw eigen buurt ligt bij u;
  • U vraagt buren om mee te helpen;
  • U bent het aanspreekpunt voor de vrijwilligers;
  • De gemeente zorgt voor zwerfafvalprikkers, handschoenen en afvalzakken.

Wilt u zich niet aanmelden aan buurtsupporter maar wel uw steentje meedragen aan een schonere wijk, dan kunt u zich aansluiten bij de buurtsupporter die zich inzet in uw wijk.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website Supporter van Schoon of op de site van Burendag Houten

Wilt u zaterdag 24 maart meehelpen met het opruimen van uw buurt? Kijk dan waar de acties zijn. Benieuwd waar er in jouw buurt een vuilprikactie is? Hieronder staan de acties waar je kan aanhaken en aan de slag kunt gaan.

Print Icoon printen