Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Opruimactie Schone Lek - Lekker Jutten, Doe mee

Vind jij een schone oever van de Lek ook belangrijk?  Vind je het fijn om in een schone omgeving te wandelen en te recreëren? Help mee!

Help jij mee op 19 oktober aan een opschoonactie langs De Lek? We verzamelen om 9 uur en gaan om half 10 van start vanaf de Lekdijk onder het Viaduct van de A 27.

Zwerfafval

Jaarlijks blijft er op de oevers en in de uiterwaarden langs de Lek veel zwerfvuil achter. Dit zorgt niet alleen voor een lelijk landschapsbeeld, het is ook slecht voor het milieu, de flora en fauna en de mens. Daarnaast veroorzaakt het ‘plastic soep’ in zeeën en oceanen. Het is een actueel probleem op wereldschaal waar we ook in Nederland lokaal mee kunnen helpen verminderen.

Schone Rivieren

Deze opruimactie valt onder het initiatief Schone Rivieren, een samenwerkingsverband tussen IVN Natuureducatie, Plastic Soup Foundation en Stichting de Noordzee. De ambitie van dit initiatief is om de toestroom van het plastic afval naar zee tot een halt te roepen. Samen met gemeente Houten en gemeente Nieuwegein organiseren we een opruimactie op zaterdag 19 oktober.

Opruimactie Lekoevers 19 oktober

We starten om 09:00 onder de snelweg A27 bij de Lek met een gezamenlijke aftrap. Rond half 10 verspreiden de deelnemers zich over de lekoevers en ruimen op tot maximaal 12:00. Hierbij kan je het volgende verwachten:

  • Je krijgt materialen zoals handschoenen, knijpers, vuilniszakken te leen;
  • Je ontvangt een beknopte veldinstructie voor opruimacties, waarin onder andere staat welke materialen u moet opruimen, welke kunnen blijven liggen en waar je voor moet uitkijken.
  • Positieve PR en communicatie.
  • Een superleuke dag natuurlijk!

Aanmelden

Spreekt dit initiatief je aan en wil je graag iets goeds doen? Geef je dan op via Margriet.krul@houten.nl. Ook voor verdere vragen kun je contact opnemen met Margriet Krul via de email. Graag bij je aanmelding aangeven of je alleen of met een groep komt en met hoeveel personen jullie dan zijn.

Zwerafval pakkers

Verminder zwerfval in Houten

Wil jij minder zwerfafval in jouw buurt? Jouw woonomgeving schoon en leefbaar houden? De Landelijke Opschoondag in maart en Burendag in september zijn geschikte dagen om hier samen aandacht aan te schenken.

Maar je kunt ook zelf een kleinschalige opruimactie organiseren. Daarnaast is het mogelijk om zwerfafval te verzamelen met de hele straat of een deel van de wijk. Waar je ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen.

Organiseer zelf een opruimactie

Op verschillende locaties in Houten kun je spullen lenen om de straat, steeg of buurt schoon te maken (zie tabel).

Leuk als activiteit voor kinderen uit de buurt, of als onderdeel van een straatfeest!

Opschoonmateriaal lenen? Mail je verzoek naar gemeentehuis@houten.nl   

Uitleenpunten schoonmaakmateriaal
Gebied Uitleenpunt Adres Tel.
Natuur en milieu educatie Keercamp 13 Houten 030-639 26 11
Gemeentewerf De Brug 11 Houten 030-639 26 11
Dalinde Theunissen Warinenpoort 33 Houten  
Anton Geelen Jonkheer Ramweg 1 Schalkwijk 06-12549458
Scc De Meerkoet Meerkoetweide 39  Houten 030-700 15 35

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website Supporter van Schoon.

Print Icoon printen