Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Opschoonacties in september en oktober!

WCD

Wil je dit jaar in actie wil komen voor een zwerfafvalvrije omgeving? Goed nieuws! Op zaterdag 19 september (World Clean up Day) en 3 oktober (Schone Lek actie) zijn er weer opschoonacties. Iedereen mag meedoen: verenigingen, sportclubs of je gaat alleen op pad. DOE MEE en maak kans op een rondleiding in Fort Honswijk.

World Clean up Day

Op zaterdag 19 september is World Clean Up day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven.

Voor deze dag leent de gemeente gratis een grijper, handschoenen en een afvalzak uit.

Ga je alleen op pad? Dan kun je de opschoonmateriaal ophalen op vrijdag 18 september tussen 8.30 en 14.30 uur bij de gemeentewerf, De Brug 11. 

Doe je mee met een groep van 5 of meer personen? Dan brengt de gemeente het materiaal op 17 of 18 september bij je thuis. Na de actie halen we het ook weer bij je op.

Aanmelden kan via ons online aanmeldformulier.  Aanmelden kan tot 13 september 2020

Aanmeldformulier World Clean up Day 

Via de website van de World Clean Up Day kan je je actie op de kaart zetten en zelf beheren.

Schone Lek Actie

Op zaterdag 3 oktober is de Schone Lek actie. Dan willen we de oever van de Lek zwerfafval vrij maken en hebben jouw hulp daarbij nodig. Het schoonhouden van de oevers helpt de plastic soup in de oceaan te voorkomen.

We verzamelen om half 10 bij Fort Honswijk in Tull en ’t Waal. Je wordt ontvangen met lekkere koek en koffie/thee/limonade. We sluiten de actie af met een broodje.

Ook voor de Schone Lek Actie kan je online aanmelden tot 28 september 2020.

Aanmeldformulier Schone Lek Actie

Win een gratis rondleiding op Fort Honswijk

Geef bij aanmelding duidelijk aan of je een gratis rondleiding wilt op Fort Honswijk op zaterdag 3 oktober om 12 uur of om 13 uur. Voor mensen in een rolstoel is een aparte rondleiding geregeld om 12.30 uur. Er worden 25 rondleidingen verloot onder de aanmeldingen. Bij aankomst staat er een lunch klaar voor de winnaars van de rondleiding.

Samen zorgen we ervoor dat de acties coronaproof zijn. We desinfecteren de afvalgrijpers en houden 1,5 meter afstand van elkaar. Zie ook: www.nederlandschoon.nl/preventiemaatregelen-corona

Print Icoon printen