Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart

Poster opschoondag

Dit jaar is de gezamenlijke en gezellige voorjaarsschoonmaak op zaterdag 21 maart.Op deze dag stropen inwoners en leden van verenigingen hun mouwen op om met elkaar de straten, pleinen, grasvelden en plantsoenen in hun directe omgeving  schoon te maken. Ook docenten en scholieren zetten ieder jaar weer hun beste beentje voor.

Waarom doen wij dit?

Wij streven naar een prettige en schone leefomgeving. Daar zetten wij ons voor  in. Ook jij kunt daarbij een actieve rol vervullen.Vele handen maken licht werk. Help je ons mee met het schoonmaken en houden van de leefomgeving? Wij zorgen voor gratis zwerfvuilgrijpers, hesjes en vuilniszakken. De gemeente geeft de spullen bij jouw adres af en haalt het afval en materiaal na afloop van de actie weer bij je op.

Wil je meehelpen bij een opschoonactie?

 Kijk dan op de site van Supportervanschoon of er een actie bij jou in de buurt is. Liever een actie in je eigen buurt organiseren? Meld je actie dan aan via https://www.supportervanschoon.nl. of bij Margriet Krul via (030) 63 92 611.

Aanmelding via de gemeente

Organiseer je zelf een schoonmaakactie? Gedurende het hele jaar is het mogelijk om bij de gemeente opruimspullen lenen zoals grijpers, handschoenen, vuilniszakken en ringen om de vuilniszak aan te hangen. Deze materialen kun je aanvragen via het aanvraagformulier of telefonisch bij Margriet Krul via (030) 63 92 611. Geef duidelijk aan hoeveel materiaal je denkt nodig te hebben, hoeveel kinderen meehelpen en de startlocatie en tijdstip.

Bij aanmelding via Supportervanschoon kan je ook nog een doos met materiaal bestellen voor de opschoondag. In deze doos zitten onder andere handschoenen en hesjes voor kinderen en volwassenen. Ook  zitten er een aantal kinderdiploma‚Äôs en rollen met vuilniszakken in de doos. Deze doos is alleen verkrijgbaar bij aanmelding via Supportervanschoon. Na aanmelding ben je het aanspreekpunt voor je buren, vrienden en de gemeente. Je nodigt je buren uit om bij jouw actie aan te sluiten.

Tot 15 maart kan je je aanmelden:

Aanmeldformulier buurtsupporter

Aanmelden kan ook via https://www.supportervanschoon.nl of per mail of gemeentehuis@houten.nl.

Zwerafval pakkers

Verminder zwerfval in Houten

Wil jij minder zwerfafval in jouw buurt? Jouw woonomgeving schoon en leefbaar houden? De Landelijke Opschoondag in maart en Burendag in september zijn geschikte dagen om hier samen aandacht aan te schenken.

Maar je kunt ook zelf een kleinschalige opruimactie organiseren. Daarnaast is het mogelijk om zwerfafval te verzamelen met de hele straat of een deel van de wijk. Waar je ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen.

Organiseer zelf een opruimactie

Op verschillende locaties in Houten kun je spullen lenen om de straat, steeg of buurt schoon te maken (zie tabel).

Leuk als activiteit voor kinderen uit de buurt, of als onderdeel van een straatfeest!

Opschoonmateriaal lenen? Mail je verzoek naar gemeentehuis@houten.nl   

Uitleenpunten schoonmaakmateriaal
Gebied Uitleenpunt Adres Tel.
Natuur en milieu educatie Keercamp 13 Houten 030-639 26 11
Gemeentewerf De Brug 11 Houten 030-639 26 11
Dalinde Theunissen Warinenpoort 33 Houten  
Anton Geelen Jonkheer Ramweg 1 Schalkwijk 06-12549458
Scc De Meerkoet Meerkoetweide 39  Houten 030-700 15 35

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website Supporter van Schoon.

Print Icoon printen