Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Samen voor een schoner Houten!

Vind u een schone woonomgeving ook prettig? En wilt u hieraan een bijdrage leveren? Dan kunt u ons meehelpen. Vele handen maken immers licht werk. Zo dragen de gemeente en de buurtbewoners gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de buitenruimte.

Waarom zwerfafval opruimen

Zwerfval zorgt voor een vervuild straatbeeld, is slecht voor het milieu, uzelf en dieren. Ook kost het opruimen van zwerfafval iedereen een hoop geld.

Zelf zwerfafval opruimen

Wilt u een bijdrage leveren aan een schone woonomgeving? Dat kan! Klik op onderstaande link en vraag u materialen aan voor u opruimactie.

Materialen aanvragen

  • Wanneer u helpt met het schoonmaken en schoonhouden van de buurt, dan zorgt de gemeente gratis voor materiaal zoals zwerfvuilgrijpers en vuilniszakken.
  • Bij activiteiten, zoals georganiseerd beheer voor langere tijd, kan de gemeente ondersteunen met het beschikbaar stellen van gereedschap en materiaal. Ook kunnen er afspraken worden gemaakt over het geregeld ophalen van afval.
  • U heeft de materialen en gereedschappen in bruikleen. Als het project is afgelopen gaan de materialen terug naar de gemeente.
  • Voor korte acties, zoals bijvoorbeeld een opruimactie, stelt de gemeente materialen beschikbaar voor de duur van de actie.
  • Vraag de materialen minimaal twee weken voor de (opruim)actie aan.

Print Icoon printen