Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Gevonden of verloren voorwerpen

Gevonden voorwerp

Het is uw plicht uw best te doen een gevonden voorwerp weer bij de eigenaar terug te krijgen. Weet u wie dit is, dan kunt u dat zelf regelen. Weet u niet wie de eigenaar is, dan kunt u het voorwerp, als het in Houten gevonden is, aangeven bij de gemeente Houten. Van de aangifte ontvangt u een schriftelijke bevestiging.

Verloren voorwerp

Heeft u een voorwerp in Houten verloren, dan kunt u hiervan aangifte doen bij de gemeente Houten. Is het voorwerp gevonden, dan kunt u het, na aangifte van verlies, gelijk meekrijgen. Mocht u de melding van het door u als verloren gemeld voorwerp willen intrekken omdat u het voorwerp zelf heeft teruggevonden, stuur dan een e-mail naar gemeentehuis@houten.nl. Is het niet gevonden, dan blijft het voorwerp als 'verloren' geregistreerd staan. Van de aangifte ontvangt u een schriftelijke bevestiging. Indien een reisdocument of rijbewijs is gestolen of verdwenen, dient u hiervan bij de Nederlandse politie aangifte te doen. Om een nieuw reisdocument/rijbewijs te krijgen moet u het proces verbaal van de politie tonen.

Gevonden en verloren sleutels

Sleutels worden vaak verloren én gevonden. Sleutels lijken nogal op elkaar en worden daarom niet geregistreerd. U kunt een gevonden sleutel bij de receptie in het gemeentehuis inleveren. Bent u een sleutel kwijt, dan kunt u bij de receptie informeren of uw sleutel gevonden is.

Fiets gevonden

Heeft u een fiets gevonden? Neem dan contact op met de gemeente. Het is niet mogelijk om digitaal aangifte te doen van een gevonden fiets.

Aangifte

U kunt op twee manieren aangifte doen van een gevonden of verloren voorwerp: via het aangifteformulier op deze website of aan de balie in het gemeentehuis tijdens openingstijden.

Bewaren

Een gevonden voorwerp kunt u bij de gemeente achterlaten. Wij zorgen er dan voor en u heeft geen onderhoudsverplichtingen. Bewaart u het voorwerp zelf, dan moet u het onderhouden en zorgen dat het in dezelfde staat blijft. Als de rechtmatige eigenaar zich meldt, is deze verplicht eventuele onderhoudskosten en onkosten voor de opsporing van de eigenaar binnen één maand te vergoeden. Betaalt de eigenaar niet op tijd, dan wordt de beheerder de eigenaar.

Eigenaar worden

De gemeente informeert u als de eigenaar het gevonden voorwerp komt afhalen. Is na één jaar nog geen eigenaar van het voorwerp bekend, dan krijgt u een brief. Daarin staat dat de eigenaar zich niet gemeld heeft en dat u zich binnen één maand bij de gemeente moet melden als u zelf rechtmatige eigenaar van het voorwerp wilt worden.

Gestolen

Diefstal blijft een zaak van de politie. Vermoedt u dat uw eigendom is gestolen? Dan kunt u aangifte doen bij de politie. Dat kan in veel gevallen via www.politie.nl. Wilt u persoonlijk advies van de politie over het doen van aangifte? Bel 0900-8844. Het adres van het politiebureau in Houten is De Brug 2a, postcode 3991 LN. Op de website van de politie staan de openingstijden van bureau Houten.

Verloren voorwerp gevonden?

Wordt een voorwerp gevonden met veel overeenkomsten met het uwe? Dan nodigt de gemeente u zo snel mogelijk uit om het gevonden voorwerp te komen bekijken. Ook op de externe website verlorenengevonden.nl staat een overzicht van voorwerpen die gevonden zijn. Ziet u hier een voorwerp waarvan u denkt dat het van u kan zijn? Kom dan met uw legitimatiebewijs naar de informatiebalie. Heeft u nog geen aangifte gedaan? Doe dat dan eerst, via het aangifteformulier op deze website. U kunt dan de details vermelden die slechts de eigenaar weet. Om misbruik te voorkomen staan de bijzondere kenmerken van de gevonden voorwerpen namelijk niet op het overzicht vermeld.

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen? Bel de gemeente: (030) 63 92 611.

Gratis

Aangifte doen van een verloren of gevonden voorwerp is gratis.

Print Icoon printen