Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

4 en 5 mei Comité Houten

Het 4 en 5 mei Comité Houten organiseert de jaarlijkse activiteiten op 4 en 5 mei in de gemeente Houten. Het comité krijgt hiervoor subsidie van de gemeente. De uitvoering van de activiteiten gebeurt in afstemming met de gemeente.

Programma

Jongeren betrekken

Het comité vindt het belangrijk om jongeren te betrekken bij de activiteiten. Daarom is er ook een jongerenwerker van ‘van Houten&co’ lid, die hierover meedenkt. Verder hebben we contact met de basis- en middelbare scholen in Houten en werken we met hen samen in projecten. Van Houten&co benadert alle basisscholen ieder jaar om mee te doen aan een speciaal project over vrijheid, het tastbare resultaat van dit project krijgt een speciale plek op het Plein tijdens de Nationale Herdenking. Daarnaast hebben de leden van Scouting Schonauwen een grote rol bij de Nationale Herdenking en ondersteunt het comité het ophalen uit Wageningen van het bevrijdingsvuur door Scouting Schonauwen.

Theater Na de Dam

Het comité zoekt samenwerking met de culturele sector in Houten. In 2018 werken we voor het eerst samen met Theater Aan de Slinger in het kader van Theater Na de Dam. Tijdens Theater Na de Dam spelen gelijktijdig in Nederlandse theaters meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar organiseert Theater Aan de Slinger in samenwerking met het Comité 4 en 5 mei Houten ook een voorstelling. Op de website van het theater leest u meer informatie over de voorstelling gespeeld door Timo Waarsenburg.

Activiteiten op 4 mei

Ga naar de pagina met de activiteiten op 4 mei.

Activiteiten op 5 mei

Ga naar de pagina met de activiteiten op 5 mei.

Bestuur

Stichting 4 en 5 mei Comité Houten bestaat uit:

  • Lida van der Marel - voorzitter
  • Elsbeth Aartse - secretaris en communicatie
  • Pim Leemhuis - penningmeester
  • Johan Marks - contactpersoon namens Scouting Schonauwen
  • Anton Moons - coördinator Nationale Herdenking op het Plein
  • Maurice Thijssen - jongerenwerker 'van Houten&co'

Er is nog plaats voor nieuwe bestuursleden.

Contact

Nationaal Comité 4 en 5 mei

Op www.4en5mei.nl, de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, is veel extra informatie te vinden over de Nationale Herdenking. Leerkrachten kunnen er lesmateriaal bestellen.

Print Icoon printen