Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

4 en 5 mei Comité Houten

Het 4 en 5 mei Comité Houten organiseert de jaarlijkse activiteiten op 4 en 5 mei in onze gemeente. Het comité krijgt hiervoor een gemeentelijke subsidie. De uitvoering van de activiteiten stemt het comité met de gemeente af.

Programma

Jongeren betrekken

Het comité vindt het belangrijk jongeren bij de activiteiten te betrekken. Om die reden is een jongerenwerker van ‘van Houten&co’ lid van het comité. Verder hebben we contact met de basis- en middelbare scholen in Houten en werken we met hen samen in projecten.

Van Houten&co benadert alle groepen 8 van de Houtense basisscholen ieder jaar om mee te doen aan een speciaal project over vrijheid. Het tastbare resultaat van dit project krijgt een speciale plek op het Plein tijdens de Nationale Herdenking. In 2019 wordt het project gecombineerd met Dit herdenken wij, onderdeel van het cultuurprogramma van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht.

Bij de Nationale Herdenking op het Plein hebben de leden van Scouting Schonauwen een grote rol. Het comité ondersteunt het ophalen door Scouting Schonauwen van het bevrijdingsvuur uit Wageningen.

Theater Na de Dam

Het comité zoekt samenwerking met de culturele sector in Houten. In 2018 werkten we voor het eerst samen met Theater Aan de Slinger onder de noemer Theater Na de Dam. Tijdens Theater Na de Dam spelen gelijktijdig in Nederlandse theaters meer dan tachtig verschillende voorstellingen die - ieder op hun eigen manier - met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben.

In 2019 presenteert Theater Aan de Slinger in samenwerking met het 4 en 5 mei Comité Houten Wie niet weg is wordt gezien. Meer informatie over deze muziekvertelvoorstelling van Bert Vos en Shtetl Band Amsterdam/Klezmer Society leest u op de website van het theater.

Activiteiten op 4 mei

Ga naar de pagina met de activiteiten op 4 mei.

Activiteiten op 5 mei

Ga naar de pagina met de activiteiten op 5 mei.

Bestuur

Stichting 4 en 5 mei Comité Houten bestaat uit:

  • Lida van der Marel - voorzitter
  • Linda van der Steen - secretaris
  • Pim Leemhuis - penningmeester
  • Anton Moons - coördinator Nationale Herdenking op het Plein
  • Elsbeth Aartse - algemeen bestuurslid + communicatie
  • Marcel Dagniaux - aandachtsveld veteranen
  • Bram Bosschardt - algemeen bestuurslid 
  • Maurice Thijssen - jongerenwerker 'van Houten&co'
  • Joris Oskam - fotografie

Belangstelling om lid te worden? Neem dan contact op via het algemene mailadres.

Contact

Nationaal Comité 4 en 5 mei

Op www.4en5mei.nl, de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, is veel extra informatie te vinden over de Nationale Herdenking. Leerkrachten kunnen er lesmateriaal bestellen.

Print Icoon printen