Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Activiteiten op 4 mei

Bloemenhulde

Op 4 mei brengt het comité ’s middags samen met de (loco-)burgemeester een bloemenhulde aan het monument in ’t Goy en aan de oorlogsgraven in Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Jongeren van Enter en jongerenwerkers van ‘van Houten&Co’ zijn hierbij aanwezig. Zij dragen gedichten voor of maken muziek. Inwoners zijn van harte welkom om aan te sluiten.

  • 't Goy: 14.45 uur, nabij Goyerbrug, hoek Goyerdijk/Nachtdijk
  • Schalkwijk: 15.15 uur, begraafplaats De Brink 10
  • Schalkwijk: 15.35 uur, begraafplaats RK Kerk, Jhr. Ramweg 18
  • Tull en 't Waal: 16.00 uur, begraafplaats, Waalseweg 71

Herdenkingsbijeenkomst

Om 19.00 uur is er in Houten een herdenkingsbijeenkomst in de RK Kerk aan de Loerikseweg met muziek en een lezing rondom het nationale jaarthema 'Geef vrijheid door'. De lezing wordt in 2018 gehouden door Ad van Liempt, voormalig eindredacteur van het televisieprogramma Andere Tijden en auteur van diverse boeken over de Tweede Wereldoorlog (voor de lezing zie onder Downloads).

Nationale Herdenking

Vanaf 19.45 uur start op het Plein in het Oude Dorp de Nationale Herdenking. Muziekvereniging KNA en Scouting Schonauwen verlenen hieraan hun medewerking. Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Muziekvereniging KNA speelt, leden van Scouting Schonauwen vormen de erewacht, veteranen staan bij het monument. Na de twee minuten stilte en het Wilhelmus leggen de (loco-)burgemeester en kinderen van de basisschool kransen. Daarna spreekt de (loco-)burgemeester en is er muziek. Tot slot is er een bloemenhulde (voor de toespraak van de burgemeester zie onder Downloads).

Hierna is in 2018 voor het eerst de mogelijkheid om 21.00 uur de voorstelling in het kader van Theater Na de Dam in Theater Aan de Slinger te bezoeken.

Schalkwijk

De Oranjevereniging Schalkwijk organiseert op 4 mei de Nationale Herdenking Schalkwijk, in afstemming met het 4 en 5 mei Comité Houten.

Zie voor meer informatie over het programma van de Dodenherdenking in Schalkwijk www.oranjeverenigingschalkwijk.nl.

Print Icoon printen