Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Kunstwerken in de openbare ruimte

In de gemeente Houten vindt u veel kunst in de openbare ruimte. Er staan op dit moment 76 kunstwerken, buiten of in openbare gebouwen. Houten vindt kunst belangrijk. Kunstwerken in de openbare ruimte maken Houten aantrekkelijk. Ze zijn een belangrijk visitekaartje en zijn meer dan alleen een verfraaiing.

De openbare ruimte is van iedereen. Het moet een ontmoetingsplek zijn die veilig voelt. En een plek zijn waar bewoners en bezoekers graag komen en elkaar kunnen ontmoeten. Kunstwerken kunnen daaraan bijdragen.  

Collectie in Houten

De collectie omvat bijzondere kunstwerken, zowel in het centrum als in de wijken, waar Houten met recht trots op is. In alle wijken van Houten zijn namelijk bijzondere en aansprekende beelden te vinden die elk een eigen verhaal hebben.

In kaart gebracht

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de achtergrond is van een bepaald kunstwerk bij u in de buurt?  Wie de kunstenaar is? Of van welk materiaal het is? De Stichting Kunst op de Hoek heeft alle  kunstwerken in beeld gebracht in overzichtskaarten. Op hun website  vindt u drie kunstkaarten: Houten Noord, Houten Zuid en Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ’t Waal. De kunstkaarten op deze pagina geven u interactieve toegang tot alle kunstwerken, met beschrijving van de ontstaansgeschiedenis en de achtergrond. 

Print Icoon printen