Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Projecten

Film over geopend Streektransferium Linielanding

Sinds eind mei is Streektransferium Linielanding open. De regio is hiermee een bijzonder en nieuw concept langs de snelweg rijker. Bezoekers kunnen in het Haje-restaurant en de winkel terecht voor streekproducten. Recreanten parkeren hun auto en verkennen daarna te voet, per fiets of per kano het Eiland van Schalkwijk en de forten en werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Over de ontstaansgeschiedenis van de Linielanding is een film gemaakt.

Verbinden snelweg met platteland

Streektransferium Linielanding is een innovatief concept langs het snelwegennet van Nederland. Nieuw is dat de snelweg letterlijk en figuurlijk is verbonden met het aangrenzende landelijke gebied. Linielanding biedt langs de snelweg A27 een etalage voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. Bezoekers kunnen bij afslag 28/ Nieuwegein proeven en genieten van het omliggende landschap.

Coöperatie lokale ondernemers

Lokale ondernemers krijgen met dit streektransferium een afzetkanaal erbij. Zij hebben zich verenigd in een coöperatie van aanbieders van streekproducten. Hun producten worden gebruikt en verkocht in het restaurant en de winkel van Hajé, de exploitant. Zo levert Linelanding een belangrijke impuls aan duurzaamheid en de versterking van de lokale en regionale economie. De Linielanding kwam tot stand dankzij een bijzondere samenwerking en (financiële) bijdragen van Hajé, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de gemeenten Houten en Nieuwegein, Innovatienetwerk en het Rijksprogramma Mooi Nederland.

Print Icoon printen