Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Project Waalsebos en Verdronken Bos

Staatsbosbeheer: belangrijke partner

Staatsbosbeheer is een belangrijke eigenaar/ beheerder in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In totaal beheert Staatsbosbeheer een 15 aansprekende forten en werken. Een aantal forten wordt actief ontwikkeld, waaronder fort ’t Hemeltje en natuurlijk fort Vechten.

In Linieland beheert Staatsbosbeheer Werk aan de Groene Weg, Werk aan de Korte Uitweg en Werk aan de Waalse Wetering.  Maar ook een aantal tussenliggende groene gebieden zoals het Waalse Bos en stukken in de uiterwaarden zoals de Honswijkerwaard.

Nieuwe routes

De opgave is om waterlinie meer beleefbaar te maken voor het publiek. Een manier om dat te doen is door het opknappen en verbinden van routestructuren van het Waalse Bos naar het zogenaamde ‘Verdronken Bos’, een recreatiebos dat in het verleden als waterberging is heringericht. Zo ontstaat er een logische route vanaf het ‘Verdronken bos’, via het Elpad, het Werk aan de Waalse Wetering, naar de uiterwaarden.

Bij het ‘Verdronken bos’ komt een Toeristische Ontmoetings Plek (TOP) met een uitzichtspunt of vogelkijkhut aan het water. In de vormgeving wordt gerefereerd aan de waterlinie. Verder komt er een aanlegsteiger voor kanovaarders in de Schalkwijkse Wetering, en een nieuw informatiebord bij de kruising met het Elpad. Ook zijn er nu ideeën voor een vlonderpad naar het uitzichtspunt in het Verdronken bos. 

Print Icoon printen