Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Toekomstvisie 2025

Rapportage en verslagen Toekomstvisie 2025
PublicatiedatumOnderzoekToelichting
Januari 2015Dag van de Toekomst

Dit rapport vat de resultaten van de Dag van de Toekomst  samen. De dag van de toekomst vond plaats op zaterdag 29 november 2014. De gemeente nodigde 4.000 inwoners uit om mee te praten en denken over de toekomst van Houten.  

Het rapport bespreekt de voor- en nadelen van vier verschillende toekomstbeelden. Het bespreekt de wensen en ambities van de Houtenaren. De uitkomsten van de dag verwerkt de gemeente in de Toekomstvisie Houten 2025. Daarnaast heeft de gemeente met inwoners een eerste aanzet gemaakt voor een ‘levende maatschappelijke actielijst’. Dit rapport gaat ook verder in op deze actielijst.

Februari 2014

Toekomstagenda Houten 2025 (pdf- 12.778 kB)

Met het gereed komen van de Toekomstagenda Houten 2025 is een belangrijke stap gezet op weg naar de Toekomstvisie Houten 2025. De Toekomstagenda beschrijft de identiteit van Houten, de staat van Houten en de belangrijkste trends, vraagstukken en dilemma’s waar Houten in de toekomst mee te maken krijgt. Het vormt een inspiratiebron voor discussies en debatten over de keuzes die Houten moet gaan maken.

December 2013

Rapportage Inwonersenquête Toekomstvisie; Samen naar Houten 2025 (pdf - 1,1MB)

De gemeente heeft in oktober 2013 de inwonersenquête ‘Samen naar Houten 2025’ gehouden. Naast de leden van het Burgerpanel werden alle inwoners in de gelegenheid gesteld de vragenlijst in te vullen. De Houtenaren werd gevraagd hoe zij het wonen in Houten beleven en wat volgens hen de kernwaarden van Houten zijn. Verder konden de inwoners aangeven welke ontwikkelingen zij belangrijk vinden voor de toekomst van Houten. De resultaten van de inwonersenquête, de verkenningsworkshops en de uitkomsten van literatuuronderzoek en expertinterviews, worden door de gemeente vertaalt in een Toekomstagenda 2025. De toekomstagenda is een belangrijke stap op weg naar de nieuwe Toekomstvisie Houten 2025.

December 2013

Verslagen:

In november 2013 zijn door de gemeente verschillende workshops georganiseerd om samen de toekomst van Houten te verkennen. De verslagen van deze workshop betreffen de uitkomsten van de bijeenkomsten die gehouden zijn met inwoners, jongeren, ondernemers, maatschappelijke partners en regiopartners. De resultaten van de verkenningsworkshops, de resultaten van de inwonersenquête ‘Samen naar Houten 2025’ en de uitkomsten van literatuuronderzoek en expertinterviews, worden door de gemeente vertaalt in een Toekomstagenda 2025. De toekomstagenda is een belangrijke stap op weg naar de nieuwe Toekomstvisie Houten 2025.

Toekomstvisie 2025

Print Icoon printen