Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Sportparcours De Vijfwal

 

Houten sport buiten!

Houten is een sportgelegenheid rijker: een sprintparcours met hindernissen, sporttoestellen en oefeningen op de Vijfwal in Houten-zuid. Iedereen die graag buiten sport, beginner of geoefend, komt aan zijn trekken op het bijna vijf kilometer lange parcours. De gemeente hoopt zo ook de jeugd te stimuleren méér en met plezier te gaan sporten.  

Vanuit inwoners, scholen en sportclubs was al langer vraag naar een sportparcours. Voor kleinere kinderen staan in heel Houten speeltoestellen. Voor oudere kinderen, vanaf een jaar of twaalf, is het parcours een aanwinst omdat het meer uitdaging en afwisseling biedt dan de sportveldjes die er voor hen zijn. Het sportparcours haakt aan bij populaire buitensportactiviteiten zoals Bootcamp en het hindernisparcours Mud Masters. Om te sporten op sportparcours De Vijfwal hoef je geen lid te zijn van een sportclub of je ergens aan te melden.  

Oefeningen

Je kunt het parcours al hardlopend afleggen, maar ook je kracht en uithoudingsvermogen ontwikkelen op de sporttoestellen. De sporter gebruikt de bestaande verhogingen in het terrein, zoals de heuvels, de spoorbrug, los zand of de trappen om oefeningen te doen. Er staan zestien toestellen op de route. Erbij staan borden met heldere oefeninstructies. De instructieborden worden in de week van 6 juli geplaatst. Ook is er een drinkwaterpaal om onderweg een flesje of bidon te vullen. Deze staat naast basisschool De Plantage.   

Jongeren

Houten is sinds vorig jaar een JOGG gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht) en zet zich in voor een gezondere leefstijl bij jongeren. De gemeente hoopt dan ook dat zij het parcours gaan gebruiken. Centraal binnen het project JOGG staan (gratis) bewegen, groente en fruit eten en water drinken. Eerder dit jaar is de campagne Houten drink(t) water! van start gegaan, waarbij kinderen worden gestimuleerd meer water te drinken. Zo is bij de OBS De Plantage een watertappunt aangelegd, dat nu in het sportparcours is opgenomen.

Sponsors

Het parcours wordt gesponsord door de Houtense bedrijven Piazza Sports, Mookie Running en Your Personal Training.

Plattegrond en toestellen

Download de flyer hiernaast voor een plattegrond van het parcours met alle toestellen en oefenmogelijkheden.  

Print Icoon printen