Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Vrijwilligerscentrale

Vrijwilligerscentrale Houten is het kenniscentrum voor alle vragen rondom vrijwilligerswerk en de talentenbank voor specifiek aangeboden talent.

 • Vacaturebank (bemiddeling tussen vraag en aanbod)
  Via vrijwilligersvacatures kunnen toekomstige vrijwilligers het Houtense aanbod bekijken.  Men kan digitaal reageren op een vacature naar keuze en deze wordt dan doorgestuurd naar de betreffende contactpersoon van de organisatie. Men kan ook een vrijblijvend gesprek aanvragen met de coordinator om samen te kijken naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Bemiddeling is altijd maatwerk.
 • Belangenbehartiging
  De Vrijwilligerscentrale ziet er op toe dat vrijwilligers en vrijwilligerswerk een volwaardige plaats krijgen in de samenleving;
 • Informatie en advies
  Het verstrekken van informatie over plaatselijke organisaties, rechtspositie van de vrijwilliger, werken met behoud van uitkering, foldermateriaal etc.;
 • Organisaties ondersteunen met bv. certificering, het maken van een vrijwilligersbeleid, aantrekkelijke vacatures bedenken.
 • Deskundigheidsbevordering
  In samenwerking met organisaties voor ondersteuning van vrijwilligerswerk kunnen o.a. kadertrainingen worden georganiseerd, gericht op het vergroten/verbeteren van deskundigheid. Deze worden aangeboden bij Vrijwilligersacademie Houten
 • Promotie van vrijwilligerswerk
  Dit is gericht op het bekendmaken van vrijwilligerswerk. Dit wordt op verschillende manieren ingevuld door b.v. het meewerken aan de activiteitenmarkt, aandacht schenken aan de Internationale vrijwilligersdag.

Vrijwilligersvacatures vindt u op de website, vacaturebank: https://www.vrijwilligersvanhouten.nl/  Vrijwilligerscentrale is gevestigd in de Bibliotheek Lek & Ijssel, Onderdoor 160, Houten, 2e verdieping. Telefoonnummer: 030-7001500 Vrijwilligerscentrale en Vrijwilligeracademie zijn onderdeel van 'van Houten&co'.

Print Icoon printen