Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Subsidie peuteropvang

Blokken

Voor de peuteropvang kunt u een vergoeding krijgen. Dit kan via de belastingdienst of via de gemeente. Op deze pagina leest u wanneer u in aanmerking kunt komen voor een subsidie voor de Peuteropvang.

Direct online regelen

U bent al op de hoogte? En u wilt in aanmerking komen voor een subsidie van de Gemeente?

Vul dan het digitaal formulier in.  U moet hiervoor inloggen met DigiD

Let op! Voor het invullen van het formulier heeft u uw laatst vastgestelde inkomensverklaring nodig. En eventueel dat van uw partner. Deze kunt u downloaden op de webpagina van mijn belastingdienst

Heeft u kind een VVE-indicatie? Lees hier hoe dit werkt

Kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst

Over het algemeen heeft u recht op kinderopvangtoeslag wanneer:

  • Beide ouders werken of studeren
  • U een alleenstaande ouder bent die werkt of studeert.
  • U een traject volgt naar werk. Of u aan een programma deelneemt op weer aan de slag te kunnen (een re-integratietraject).

Meer informatie kunt u vinden op de website van de belastingdienst. U kunt op deze website ook een proefberekening laten maken. Met mijn toeslagen regelt u direct online u aanvraag.

Subsidie van de gemeente

Heeft u geen recht op de kinderopvangtoeslag van de belastingdienst? Dan ontvangt u van de gemeente een deel subsidie aan de peuteropvang. Aan de hand van uw inkomen berekent de gemeente de hoogte van de ouderbijdrage. Deze informatie vindt u in onderstaand overzicht. In het overzicht staat aangegeven wat de bijdrage is per uur, per week voor minimaal 7 uur per week peuteropvang..

Deze subsidie wordt rechtstreeks betaalt aan de peuteropvangorganisatie van uw keuze. De peuteropvangorganisatie zal deze bijdrage maandelijks verrekenen met uw factuur.

Na de aanvraag ontvangt u binnen 8 weken een bericht over de hoogte van de ouderbijdrage.  

Wat zijn de voorwaarden?

  • Uw kind is tussen de 2 en 4 jaar
  • U en uw kind staan ingeschreven bij de Gemeente Houten
  • Uw kind bezoekt 7 uur per week (2 dagdelen) de peuteropvang
  • Heeft u kind een VVE-indicatie? Dan heeft u recht op 3,5 uur extra
  • U heeft een overeenkomst met een peuteropvangorganisatie die staat ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Ook moet de peuteropvangorgansatie  voldoen aan de kwaliteitscriteria peuteropvang van de Gemeente Houten.

VVE-indicatie

Soms heeft een kind wat extra ondersteuning nodig om goed voorbereid te zijn op de basisschool. Deze kinderen kunnen een dagdeel extra naar de peuteropvang met subsidie van de gemeente. Ouders ontvangen van het GGD een indicatie Voor en Vroegschoolse Educatie. Een dagdeel extra peuteropvang betekent 3,5 uur extra spelen, leren en ontwikkelen.

Heeft uw kind een VVE-indicatie ontvangen van het GGD? Dan verzoeken wij u dit aan ons te melden. 

Vul het aanmeldformulier in. U moet hiervoor inloggen met DigiD.

Let op! Dit formulier vult u alleen in wanneer u geen subsidie van de gemeente ontvangt. Ontvangt u wel een subsidie van de gemeente? Dan kunt u de VVE indicatie aangeven in het aanmeldformulier voor de aanvraag Subsidie Peuteropvang. (Bovenaan deze pagina)

Wat is de hoogte van de subsidie?

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie van de gemeente. In het overzicht ziet u op basis van het totaal gezinsinkomen waar u recht op heeft.

Wijzigingen doorgeven

Is uw situatie gewijzigd. Dat bent u verplicht dit aan ons door te geven. U kunt dit hier doorgeven.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het doen van aanvraag voor de gemeentetoeslag? Of bij het aanvragen voor kinderopvangtoeslag bij de belasting? Dan kunt u terecht bij Infospreekuur Houten. Meer informatie vindt u hun website.

Voor algemene vragen kunt u een mail sturen naar subsidiepeuteropvang@houten.nl. Of bellen naar 030 - 639 2 611.  

Print Icoon printen