Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Groene leges

Groene leges- fotograaf Peter van Wieringen

In de periode 2018-2019 doet de gemeente een pilot Groene leges. Doel is het stimuleren van de verduurzaming van bestaande woningen door particulieren. Op deze pagina vindt u alle informatie over de pilot en kunt u legeskosten terugvragen.

Heeft u vragen? Stuur een mailtje naar duurzaam@houten.nl of bel naar het algemene nummer van de gemeente en vraag naar Groene leges.

     

Wat houdt de pilot Groene leges in?

De pilot Groene leges houdt in dat particuliere woningeigenaren uit Houten de legeskosten van sommige vergunningaanvragen kunnen terugvragen aan de gemeente. Dat kan bij vergunningaanvragen voor twee maatregelen:

  1. Plaatsing van zonnepanelen aan de gevel;
  2. Aanpassing van de gevels en het dak van een woning waardoor de woning aantoonbaar Nul-op-de-Meter (NOM) wordt.

Wilt u één van bovenstaande maatregelen uitvoeren? Dan verandert er niets aan de vergunningsprocedure. U doorloopt de procedure en dient te voldoen aan de reguliere eisen. Meer informatie over het aanvragen van een vergunning vindt u hier. Zodra de vergunning is verleend, u de bijbehorende legeskosten heeft betaald én de maatregel is uitgevoerd, kunt u de (eerder betaalde) legeskosten terugvragen aan de gemeente.

Er gelden een aantal spelregels. Ga direct naar de spelregels.

Meer informatie over de pilot Groene leges vindt u rechts op deze pagina, onder Documenten.

Print Icoon printen