Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Groene leges

Groene leges- fotograaf Peter van Wieringen

In de periode 2018-2019 doet de gemeente Houten een pilot Groene Leges met als doel de verduurzaming van bestaande woningen door particulieren te stimuleren. Op deze pagina vindt u alle informatie over de pilot en kunt u legeskosten terugvragen.

Heeft u vragen? Stuur een mailtje naar duurzaam@houten.nl of bel naar het algemene nummer van de gemeente en vraag naar Groene leges.

     

Wat houdt de pilot Groene leges in?

De pilot Groene leges houdt in dat particuliere woningeigenaren uit Houten de legeskosten van sommige vergunningaanvragen kunnen terugvragen aan de gemeente. Dat kan bij vergunningaanvragen voor deze twee maatregelen:

  1. Plaatsing van zonnepanelen aan de gevel;
  2. Aanpassing van de gevels en het dak van een woning waardoor de woning aantoonbaar Nul-op-de-Meter (NOM) wordt.

Wilt u één van bovenstaande maatregelen uitvoeren? Dan verandert er niets aan de vergunningsprocedure. U doorloopt de vergunningsprocedure en dient te voldoen aan de reguliere eisen. Meer informatie over het aanvragen van een vergunning vindt u hier. Zodra de vergunning is verleend, u de bijbehorende legeskosten heeft betaald én de maatregel is uitgevoerd, kunt u de (eerder betaalde) legeskosten terugvragen aan de gemeente.

Er gelden een aantal spelregels. Ga direct naar de spelregels.

Meer informatie over de pilot Groene leges vindt u PDF icon rechts van het scherm onder 'documenten (146 KB).

Print Icoon printen