Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker
subsidies

Subsidieregelingen

Logo Jouw Huis Slimmer

De gemeente Houten heeft op dit moment geen lokale subsidies voor individuele huishoudens.

Op de website van ons energieloket Jouw Huis Slimmer vindt u een overzicht van landelijke subsidies en financieringsmogelijkheden. Jouw Huis Slimmer is het onafhankelijke energieloket van Houten. Zij helpen u met al uw vragen rondom energie besparen en duurzaam wonen. Doe de Quickscan om meteen te zien welke duurzame maatregelen voor uw woning geschikt zijn.

In 2018 en 2019 voert de gemeente een pilot 'Groene leges' uit. De pilot houdt in dat particuliere woningeigenaren uit Houten de legeskosten van sommige vergunningaanvragen kunnen terugvragen aan de gemeente. Meer informatie over de pilot Groene leges vindt u op deze pagina.

Wat is er wel mogelijk?

Duurzaamheidsfonds

Heeft u als groep een duurzaamheidsplan en heeft u daar financiƫle steun voor nodig? Kijk dan voor meer informatie op de website van het Duurzaamheidsfonds Houten.

Heeft u een duurzaamheidsplan waarbij u (anders dan financieel) ondersteuning zoekt? Het duurzaamheidsteam van de gemeente denkt graag met u mee en samen bespreken we de mogelijkheden. Ondersteuning kan bijvoorbeeld in de vorm van kennisdeling, het faciliteren van benodigdheden (zoals een vergaderzaal of het printen van communicatiemateriaal) of het verbinden met soortgelijke initiatiefnemers of plannen uit de regio. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, vragen wij onderstaand formulier in te vullen. Het duurzaamheidsteam streeft er naar binnen 1 week te reageren. Ga naar het formulier

Het energieloket van Houten: Jouw Huis Slimmer
Logo Duurzaamheid

Print Icoon printen