Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker
subsidies

Subsidieregelingen en andere ondersteuning

Heeft u een idee of wilt u aan de slag gaan met een duurzaamheidsproject? Vraag dan hiervoor subsidie aan bij ons. Wij hebben voor 2019 een bedrag van €100.000 beschikbaar gesteld voor collectieve lokale duurzaamheidsprojecten die dit jaar van start gaan. Tot 1 september kunt u een aanvraag indienen. Aan welke criteria uw project moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidie leest u op de pagina Duurzaamheidssubsidie 2019.

Uiterlijk 15 september hoort u of u subsidie ontvangt.

Niet-financiële ondersteuning

Heeft u een project waarbij u niet-financiële ondersteuning zoekt? Wij denken graag met u mee. Ondersteuning kan bestaan uit:

  • Kennisdeling;
  • Het beschikbaar stellen van een vergaderzaal;
  • Het printen van communicatiemateriaal;
  • Het verbinden met soortgelijke initiatieven in de regio.

Stuur hiervoor een mail naar duurzaam@houten.nl of tel. 030 6392 611.

Duurzaamheidsfonds Houten

Het duurzaamheidsfonds Houten financiert ook duurzaamheidsprojecten in Houten. Voor meer informatie kijk op www.dfhouten.nl.

Jouw Huis Slimmer

Op de website van ons energieloket Jouw Huis Slimmer vindt u een overzicht van landelijke subsidies en financieringsmogelijkheden om uw huis te verduurzamen. Jouw Huis Slimmer is het onafhankelijke energieloket van 15 gemeenten in de regio Utrecht, waaronder Houten. Zij helpen u met al uw vragen rondom energie besparen en duurzaam wonen. Doe de Quickscan om meteen te zien welke duurzame maatregelen voor uw woning geschikt zijn.

Groene leges

In 2018 en 2019 voert de gemeente een pilot 'Groene leges' uit. De pilot houdt in dat particuliere woningeigenaren uit Houten de legeskosten van sommige vergunningaanvragen kunnen terugvragen aan de gemeente. Meer informatie over de pilot vindt u op de pagina Groene leges.

Logo Duurzaamheid

Print Icoon printen