Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Alles over elektrisch rijden

Op deze pagina kunt u terecht met al uw vragen over elektrisch rijden. Heeft u een vraag over de locatie of over het aanvragen van een laadpaal? Kijk dan hier.

elektrische auto gemeente Houten

Waar kan ik storing op de laadpaal doorgeven?

Een storing kunt u doorgeven via het storing telefoonnummer dat op de laadpaal staat aangegeven. Als dit nummer ontbreekt, kunt u de storing doorgeven aam Pitpoint via telefoonnummer 030- 4100 887 of met een e-mail via helpdesk@pitpoint.nl.

Wat heb ik nodig om mijn elektrische auto te laden?

Voor het opladen heeft u een oplaadpas nodig. De oplaadpas is vergelijkbaar met een tankpas. U kunt de oplaadpas aanvragen bij verschillende aanbieders. Deze aanbieders zijn te vinden op http://zerijden.nl/laden/laadpassen. U heeft geen ontheffing van de gemeente nodig om bij de oplaadpaal te kunnen laden.

Hoe lang mag ik parkeren?

U mag, zolang uw auto laadt, op de gereserveerde plekken bij de laadpaal parkeren. De gereserveerde plekken staan aangeduid met een verkeersbord. Het parkeren bij een oplaadpunt is gratis. Ook in de blauwe parkeerzone heeft u geen parkeerschijf nodig.

Kan ik een oplaadpunt realiseren in de openbare ruimte?

De gemeente heeft een proef gedaan met privé oplaadpunten in de openbare ruimte. De ervaringen waren niet voldoende positief om hiermee door te gaan. Met de realisatie van een dekkend netwerk van openbare laadpalen kan straks iedereen in zijn/haar omgeving opladen. 

Kan ik een oplaadpunt realiseren op mijn eigen oprit?

Ja, dat kan. Het realiseren van een oplaadpunt op uw eigen terrein is relatief eenvoudig. De laadpaal wordt aangesloten op uw eigen meterkast. Hier is geen vergunning voor nodig. Bovendien is het relatief goedkoop. Let wel op dat u uw auto tijdens het opladen op uw eigen terrein moet parkeren. Voor meer informatie kunt u onder andere terecht op de website van Stichting e-laad.  

Geeft de gemeente subsidie?

De gemeente Houten heeft geen subsidies voor elektrische auto’s en oplaadpunten. Wat is er wel mogelijk? Bedrijven en leaserijders kunnen gebruik maken van verschillende fiscale regelingen. Voor elektrische leaseauto's geldt een lage bijtelling. Bedrijven krijgen vrijstelling van aanschafbelasting en kunnen de MIA/Vamil-regeling gebruiken. Meer informatie vindt u in de Startgids EV voor bedrijven. Deze gids geeft algemene informatie over elektrisch rijden, inclusief enkele rekenvoorbeelden.   

Wat is een verlengd privaat oplaadpunt?

Een verlengd privaat oplaadpunt is een openbaar oplaadpunt in de openbare ruimte. Ze zijn gerealiseerd door een inwoner of een bedrijf. De oplaadpunten zijn aangesloten op de meterkast van een inwoner of een bedrijf.  

Wat is een snellader?

U kunt uw elektrische auto ook opladen bij het Total tankstation aan De Staart. Daar staat een snellader. Een snellader laadt uw auto sneller op dan een gewone openbare oplaadpaal.  

Contact

Staat uw vraag hier niet tussen? Stuur dan een e-mail naar duurzaam@houten.nl of bel met het algemene telefoonnummer van de gemeente.

Print Icoon printen