Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker
logo/foto

Het laatste nieuws

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten en de laatste nieuwtjes. Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze mailinglijst via nme@houten.nl. Dan houden we u op de hoogte van natuur activiteiten voor kinderen. 

NME organiseert ook kinderfeestjes. Bekijk ons aanbod op de website www.nmegids.nl/kinderfeestjeshouten!

Wilt u contact met ons opnemen? Bel met NME Houten op telefoonnummer 06-48276041 of stuur een e-mail naar nme@houten.nl. Hier vindt u het bezoekadres.

Agenda NME-activiteiten

Kijk voor details op de website en/of facebook van organiserende partij(en).

Agenda

Datum

Wat

Door

24 april

Fluit& Kruid maken een Koninklijke Tuin

Fluit en Kruid

15 mei

Soldaten en een koningin

Natuur en Milieu Educatie

22 mei

Buitengewoon leuk! Roodkapje

Groene Maatjes

29 mei

Fluit & Kruid bouwen een windorgel

Fluit en Kruid

5 juni

Bootjes maken in Nieuw Wulven

Natuur ontdek plek

12 juni

Buitengewoon leuk! Bospiraten

Groene Maatjes

15 juni

Buitendag

Groen doet goed en partners

26 juni

Fluit & Kruid  gaan modderen

Fluit en Kruid

3 juli

De imker vertelt….zzzzzz

Natuur en Milieu Educatie

 

Lijnblauw vogel

Woensdag 13 maart hebben we in de gietende regen een walnotenboom geplant op het natuurpad. Dit ter gelegenheid van Frouk van der Pauw die jarenlang voor NME Houten heeft gewerkt. Ondanks de regen was het een leuke activiteit en heeft Frouk ook zelf de handen uit de mouwen gestoken.

Boom planten
Boom planten
Lijngeel vogel

Help de ringslangen door het omzetten van een broeihoop!

Wanneer: zaterdag 16 maart van 10.00 – 13.00 uur

Waar: start bij Landgoedwinkel Nieuw Slagmaat

Voor wie: gezinnen

Ieder jaar doorzoeken we de ingezakte broeihopen naar lege ringslang-eieren om zo te zien hoeveel ringslangetjes er vorig jaar geboren zijn. Daarna zetten we de broeihopen weer opnieuw op, zodat de ringslangen er hun eieren in kunnen leggen. Dit doen we met takken, bladeren en paardenmest. Zo kan het lekker broeien en dat is nodig want Nederland is anders te koud om ringslang-eieren uit te broeden. Omdat er steeds minder natuurlijke plekken zijn waar de ringslang haar eieren kan leggen, helpen we haar zo een handje. Doe je mee?

Deze dag is bedoeld  voor gezinnen met kinderen waarbij de kinderen centraal staan. We starten om 10.00u bij Landgoedwinkel Nieuw Slagmaat, Marsdijk 5 (achter Nieuw Wulven) waar jullie wat te drinken krijgen en er verteld wordt over de ringslangen. Daarna gaan we lege eieren zoeken en een broeihoop omzetten die bij het klompenpad van Boerderij Slagmaat en Nieuw Wulven ligt. Wij zorgen voor de materialen, doe rubber laarzen aan en neem je lunch mee. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor de kinderen. Om 13.00u is de activiteit afgelopen. Voor volwassen en oudere kinderen organiseren we nog twee dagen broeihopen omzetten op zaterdag 23 maart en 6 april. Voor vragen en aanmelding voor deze dagen kun je mailen naar:  ringslangenwerkgroephouten@gmail.com.

De Gezinsochtend broeihoop omzetten is een initiatief van de Ringslangenwerkgroep Houten, Groen Doet Goed, de NME Houten en Landgoedwinkel Nieuw Slagmaat.

Lijngeel vogel

Ladders???

Woensdag 6 februari was er een leuke kinderactiviteit met NOP in de Meerkoet. Er werden allemaal verschillende ladders gemaakt......

Lijngeel vogel

Op reis met trekvogels! 

Leuk! Woensdagmiddag 16 januari hebben we buiten lekker allemaal spelletjes over trekvogels gedaan! Hier zie je de trekvogels die proberen de windmolens te ontwijken. Binnen konden we opwarmen met een kop warme chocolademelk en daarna aan de slag met vogelvoer maken!

Lijngeel vogel

Ugh! Hier zijn de indianen van Houten

Op woensdagmiddag 3 oktober liepen er 14 indianen over het natuurpad van NME. Met strepen op hun gezicht gingen ze op bizonjacht, testten ze hun speurderskwaliteiten en ontbrak natuurlijk een kampvuurtje niet. Hierboven mochten ze marshmallows roosteren. Zie hieronder een foto-impressie.

Lijngeel vogel

Bezoekadres

Het bezoekadres van NME Houten is:

Keercamp 13, 3992 RV in Houten

Print Icoon printen