Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker
logo/foto

Het laatste nieuws

Onderstaand treft u de laatste nieuwtjes. Nieuwsgierig naar de activiteiten van NME? Schrijf u in voor onze mailinglijst via nme@houten.nl Dan houden we u op de hoogte van natuur activiteiten voor kinderen.  Bekijk hier het jaarprogramma van de woensdagmiddag activiteiten.

NME organiseert ook kinderfeestjes. Bekijk ons aanbod op de website www.nmegids.nl/kinderfeestjeshouten!

Wilt u contact met ons opnemen? Bel met NME Houten op telefoonnummer 06-48276041 of stuur een e-mail naar nme@houten.nl. Hier vindt u het bezoekadres.

Lijnblauw vogel

Kinderactiviteit op 10 januari: Vogels in de Winter

Op 10 januari organiseert NME Houten weer een leuke natuuractiviteit voor kinderen. Dit keer is het thema trekvogels! De kinderen gaan op het natuurpad het leven van een trekvogel nadoen. Ze leren in formatie vliegen, gevaren onderweg te trotseren en fourageren (eten zoeken). Als ze veilig aangekomen zijn, maken ze zelf vogelvoer om mee naar huis te nemen. Bekijk de PDF icon flyer (353 KB) rechtboven aan de pagina onder 'downloads'.

  • Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
  • Startplek: NME-ruimte, Keercamp 13, naast kinderboerderij Buitenwereld
  • Tijd: 15:00 - 17:00 uur
  • Kosten: 2 euro incl. drinken en wat lekkers
  • Aanmelden: via nme@houten.nl o.v.v. naam, leeftijd en telefoonnummer
Trekvogels
Lijngeel vogel

NME Houten organiseert op woensdagmiddag leuke natuur activiteiten!

Nieuwsgierig? Hieronder treft u het jaarprogramma voor 2017-2018. De activiteiten zijn speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (en hun nieuwsgierige ouders). Wilt u meer informatie over onderstaande activiteiten? Schrijf u dan in voor de mailinglijst via nme@houten.nl. U ontvangt dan alle informatie, zoals een beschrijving van de activiteiten, de locatie en het tijdstip.

Jaarprogramma woensdagmiddag activiteiten
Lijngeel vogel

Vlinder les bij de Taalklas

Tijdens de Zomerschool van de Taalklas heeft een vrijwilliger van NME twee natuur-activiteiten over vlinders georganiseerd. Vlinders zijn er in allerlei kleuren en maten. En de kinderen vonden het prachtig! In groepjes werd er naar vlinders gezocht, en op een zoekkaart werd gekeken hoe de vlinders heten. Wist je dat rupsen zichzelf veranderen tot een vlinder?  

Wil je op de hoogte gehouden worden van NME activiteiten? Of wil je ook vrijwilliger van NME worden? Neem contact met ons op via nme@houten.nl

Vlinder les
Vlinders zoeken
Lijn blauw

Bezoekadres

Het bezoekadres van NME Houten is:

Keercamp 13, 3992 RV in Houten

Print Icoon printen