Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Natuurpad NME Houten, natuur- en milieueducatie

Welkom op de site van het natuurpad. Op het natuurpad kun je terecht voor lekker struinen door en spelen in de natuur, maar ook voor een kort ommetje. Je kunt het natuurpad vinden op de Keercamp, naast de speeltuin en de kinderboerderij van Buitenwereld. Tegenover de ingang van de speeltuin staat een bord met een plattegrond van het natuurpad.

Plattegrond & opdrachten

Op deze site kun je een kleurenfolder van het natuurpad met een plattegrond en opdrachten voor kinderen downloaden. De folder kun je ook afhalen bij NME Houten, Buitenwereld of het VVV Agentschap bij het station. Voor wie liever zwart/wit print, zijn er ook een aparte tekstversie en zwart-witkaart. Je vindt ze allemaal bij de downloads rechts op deze pagina.

Het natuurpad is gemarkeerd door paaltjes met afbeeldingen van planten en dieren. De afbeeldingen verwijzen weer naar de opdrachten. Je vindt alles terug op de plattegrond. Om de natuur te ontdekken, kun je de opdrachten natuurlijk ook op andere plekken doen…

Van de opdrachten kun je wat leren, maar ze zijn vooral ook gewoon leuk om te doen!

Materialen

Om de opdrachten te doen, heb je een aantal spulletjes nodig. Zie de Tips om voorbereid op pad te gaan.

U kunt ook een mand met opdrachten en materialen huren (plus borg). Deze manden zijn verkrijgbaar bij NME Houten (alleen op afspraak), Buitenwereld of het VVV Agentschap Houten. Neemt u contact op voor meer informatie en prijzen.

Met dank aan…

Het natuurpad is gerealiseerd door NME Houten. Dit was niet mogelijk geweest zonder de financiële bijdragen van de gemeente Houten, Viveste, Rabobank Kromme Rijn, Stichting Beelaerts van Blokland Fonds, Onze Lieve Vrouwe Broederschap en Mickey’s Kinderdagverblijven.

Print Icoon printen