Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Wat doet Natuur- en Milieu- Educatie Houten?

natuur

Natuur- en Milieu- Educatie Houten laat kinderen en ouderen kennismaken met natuur en milieu. Dat doen we door ondersteuning te bieden aan basisscholen. Ook organiseert NME maandelijks een buitenschoolse natuuractiviteit en is het mogelijk om via NME kinderfeestjes te reserveren.

  • Natuur- en Milieu- Educatie voor basisscholen

De gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein werken samen op het gebied van natuur- en milieu- educatie (NME). Dit doen zij via de organisatie Buitenwijs. Buitenwijs biedt schoolkinderen een groot aanbod in allerlei activiteiten in het kader van natuur en milieu. Er zijn zowel leskisten voor in de klas als buitenlessen. Bekijk de website van Buitenwijs voor het actuele aanbod.

  • Buitenschoolse natuuractiviteit

Elke maand organiseren NME Houten en de NatuurOntdekPlek (om de beurt) een natuuractiviteit. Deze activiteit vindt altijd plaats op de woensdagmiddag. Leeftijdscategorie: van 4 tot 12 jaar of van 6 tot 12 jaar. Nieuwsgierig? Bekijk onze activiteiten. Als je per mail op de hoogte gehouden wilt worden van onze activiteiten, stuur dan een mailtje naar nme@houten.nl.

  • Kinderfeestjes in de natuur

Via NME Houten kun je ook diverse kinderfeestjes te reserveren. Bekijk hier het aanbod

Print Icoon printen