Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Aanbod kinderfeestjes

logo

Klik op het soort kinderfeestje voor meer informatie.

Het aanbod
Soort kinderfeestje Leeftijd
Kleurrijk smullen 4 t/m 6 jaar
Ontdek de natuur! 4 t/m 6 jaar
In het wild 6 t/m 12 jaar
Heksen & Tovenaars 6 t/m 9 jaar
Watersafari 7 t/m 12 jaar
De natuur is een speeltuin 4 t/m 8 jaar
Op natuur expeditie 6 t/m 8 jaar
Kookworkshop ´Op kruidenreis' 6 t/m 12 jaar
Kookworkshop ´Smaak avontuur´ 6 t/m 12 jaar
Kookworkshop 'Rijstavontuur' 8 t/m 12 jaar
Overleven in de natuur 8 t/m 12 jaar
Natuurfeestje in het donker 8 t/m 12 jaar
Doe het zelf kinderfeestje met Buitenkist 4 t/m 12 jaar
Schatzoeken in de natuur 4 t/m 8 jaar
Natuurfeestje bij de indianen 8 t/m 12 jaar

Informatie

Indianen

Natuurfeestje bij de indianen

Lakota is een indiaan die niet buiten durft te spelen. Hij houdt niet van kriebelbeestjes en planten.

Op een nacht krijgt hij bezoek van een spin die een dromenvanger voor hem maakt. Vanaf dat moment verandert zijn leven voorgoed…We gaan buitenspelen met Lakota. We doen de ‘bizonjacht’ na, gaan ‘’spoorzoeken’’ en sluipen als echte indianen. We verzamelen natuurschatten voor in de dromenvanger en zingen rond het houtvuur. Met onze hulp wordt Lakota een moedige en wijze indiaan.

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data, en reserveer!

Terug naar boven

Eetbare natuur

Kookworkshop ´Kleurrijk smullen´

Er was eens een prins(es) / ridder die op maandag alleen maar rode dingen kon eten en op dinsdag alleen maar groene dingen kon eten……Op een vrolijke educatieve manier ontdekken de kinderen nieuwe producten en vooral hoe heerlijk ze smaken aan de hand van een verhaal over een bijzondere prins(es) of een ridder.Kunnen kinderen van 4-6 jaar al koken? Natuurlijk!

We gaan samen koken met kleuren, een feestelijke tafel dekken, en uiteindelijk ook kleurrijk smullen! We koken zonder vlees met verse producten en we houden rekening met allergieën. We bespreken van te voren de wensen van de jarige en bereiden een passend feestje voor.

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

Ontdek de natuur

Kinderfeestje ´Ontdek de natuur!´

Ga je mee op natuurontdekkingstocht? We gaan speuren naar diersporen en muizenholletjes. We zullen kleine beestjes zoeken en bouwen een schuilplaats voor dieren.

Wij vinden het saai op de paden! Daarom gaan we dwars door de struiken op zoek naar mooie en spannende dingen. We verzamelen onze schatten in een doosje dat je mee naar huis mag nemen.Of maak jij liever een mooi natuur-schilderijtje? Dat kan ook! We ontdekken een schatkist met een natuur-kadootje voor elk kind. Dat is een verrassing!

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

In het wild

Natuurfeestje ´In het wild´

Ga je mee terug in de tijd. Voel je als Winnetou of Robin Hood. Maak je eigen pijl & boog of katapult en leer daarmee scherp schieten. We bouwen een hut van takken en misschien roosteren aan een verse tak iets te eten boven een zelfgemaakt kampvuur.

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

Heksen en tovenaars

Kinderfeestje ´Heksen & Tovenaars´

Samen met een lieve heks of tovenaar gaan we de natuur in. Deze magiër helpt de zieke dieren. Er worden kruidendrankjes voor de dieren en voor onszelf gemaakt. We gaan zoeken naar noten, zaden en kruiden voor een genezend drankje.

En heel misschien gaat de heks vliegen. Super spannend! We gaan ook natuurbelevingactiviteiten doen. Eventueel is er de mogelijkheid om een magisch vuur te maken en daarboven zelf broodjes af bakken.

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

Watersafari

Kinderfeestje ´Watersafari´

Op pad met schepnet, bakken, loeppotjes en zoekkaarten. Op verschillende plekken worden kleine waterbeestjes geschept, zoals de spinnende watertor, bootsmannetje, waterschorpioen, kokerjuffer, watermijt, poelslak en rode Amerikaanse rivierkreeft. Super cool!

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

De natuur is een speeltuin

Kinderfeestje ´De natuur is een speeltuin´

Variërend van stoere bokkensprongen op en over boomstammen tot aan geblinddoekt stille muizenstappen zetten. Verstoppen tussen de struiken, geluiden van dieren nadoen, enz. Er zijn ontelbaar veel spelmogelijkheden in en met natuur. Ook spelletjes met natuurmaterialen komen aan bod.

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

Natuur expeditie

Kinderfeestje ´Op natuur expeditie´

De wildernis-expeditie gaat van start! Heb je je oude kleren aan en vergrootglas bij de hand? We gaan speuren naar sporen en holen van dieren. We onderzoeken wat dieren zoal eten. Kunnen wij noten vinden en eten? Durf jij lekkere eetbare plantjes te proeven?

We struinen dwars door de wildernis en kijken met een spiegel op je neus, net als een vogel die tussen de boomtakken vliegt. Of we ontdekken de natuur geblinddoekt, als een mol onder de grond. Als je wil kunnen we geuren verzamelen in een geurendoosje of een natuurschilderijtje maken! We ontdekken een schatkist met een natuur-kadootje voor elk kind. Dat is een verrassing!

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

kruidenreis

Kookworkshop ´Op kruidenreis´

Hoe smaakt basilicum? Welke geur heeft komijn? Waar komt kaneel vandaan? Op een leuke educatieve manier gaan we samen op kruidenreis en ontdekken geur en smaak door kruiden geblinddoekt te proeven en te ruiken en door te leren waar ze vandaan komen.

We maken een kruidenschilderij of een mooi kruidenboeket en gaan hierna lekker koken met kruiden.We bedenken samen verschillende hapjes met kruiden, leren welke combinaties mogelijk zijn en een paar trucjes in de keuken. We sluiten het feestelijk af aan tafel met heerlijke zelf gemaakte hapjes.We koken zonder vlees met verse producten en we houden rekening met allergieën.

Reserveren? Kijk voor hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

Kookworkshop ´Smaak avontuur´

Heb je ooit avocado gegeten? Wat is granaatappel? En heb je ooit zwarte bonen gezien? Op een leuke educatieve manier gaan we samen smaak en geur ontdekken door geblinddoekt te proeven. We gaan in 2 groepjes smoothi maken en proberen te raden wat er in zit. Waar komen deze producten vandaan? En hoe worden ze verbouwd?

De kinderen gaan samen een menu samenstellen. En dan koken maar… snijden, mixen , mengen, roeren tot een paar lekkere tapas gerechten. We sluiten het feestelijk af aan een prachtig gedekte tafel met heerlijke zelf gemaakte tapashapjes.We koken zonder vlees met verse producten en we houden rekening met allergieën. We bespreken van te voren de wensen van de jarige en bereiden een passend feestje voor.

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

Rijstavontuur

Kookworkshop 'Rijstavontuur'

Eet je soms rijst? Wist je dat er ook rode en zwarte rijst bestaat? Waar komt rijst eigenlijk vandaan? Heb je ooit rijstnoedels of rijstpapier gegeten? Op een leuke educatieve manier gaan we samen smaak en geur ontdekken door geblinddoekt te proeven en te ruiken. We maken kennis met rijst en wat je er allemaal mee kan doen. We gaan hip en gezonde rijst hapjes maken. Rijst Cube maken met rijst als basis in combinatie van andere ingrediënten. Of Rijstrolletjes met een Aziatisch sausje. We koken zonder vlees met verse producten en we houden rekening met allergieën.

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

Overleven in de natuur

Kinderfeestje ´Overleven in de natuur´

Kan jij overleven in de natuur? We gaan het gebied van het Natuurpad verkennen. We sluipen en struinen door de struiken, op zoek naar sporen van dieren. We gaan zonder aansteker een vuurtje maken met vuurstenen en met een vuurboog.

Je mag zelf ook een vuur maken! Misschien bouwen we een hut. Als je honger hebt kun je wilde eetbare planten proeven…. Durf jij het aan?

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

maan

Natuurfeestje in het donker

Super spannend: als het donker is zonder zaklantaarn de natuur in. Wat is het dat je daar hoort kraken? Misschien kunnen we uilen oproepen of met een batdetector vleermuizen horen. Als het helder is kunnen we de sterrenhemel bewonderen en de Grote Beer zien. 

In de wintermaanden kan deze heerlijke activiteit al in denamiddag beginnen. Wil je zelf ontdekken hoe laat de zon op jouw feestje ondergaat kijk dan snel hier!!

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

Buitenkist

Doe het zelf kinderfeestje met Buitenkist

Wil je de verjaardag van je kind tot een groot avontuur maken? Dan is het mogelijk om tijdens het kinderfeestje gebruik te maken van de Buitenkist. Je bent zelf verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van de activiteiten.

Juiste voorbereiding treffen? Kom dan langs bij NME Houten, Keercamp 13 zodat je dat kist kan inzien. 

De kisten zijn zijn er voor verschillende leeftijden. Kosten zijn 50 euro.

Wilt u deze kist reserveren? Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Terug naar boven

Schat zoeken

Schatzoeken in de natuur

Ga op zoek naar natuurschatten en speel mee in een natuursprookje. De prins(es) heeft toverpoeder gekregen van zijn/haar vader en is per ongeluk veranderd in een eend. Jullie zijn dappere paleiswachten en volgen een natuurparcours op weg naar natuurschatten. We vangen o.a. kriebelbeestjes, maken een natuurparfum, een natuurschilderij of een grasfluitje. Lukt het om de betovering te verbreken?

Reserveren? Kijk hier voor kosten en beschikbare data en reserveer!

Terug naar boven

Print Icoon printen