Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Onkruidbestrijding

De gemeente heeft voor de bestrijding van onkruid een vaste aanpak en een heel duidelijk kwalitatief streefniveau vastgesteld. Voor woongebieden, bedrijventerreinen en het buitengebied geldt een B-niveau. Dat betekent dat het functioneel in orde moet zijn. Voor het centrum geldt een A-niveau. Dat houdt in dat het ook nog mooi en comfortabel moet zijn. En zo ontstaat er voor geheel Houten een acceptabele situatie waarbij het onkruid in toom wordt gehouden.

In de wintermaanden tot aan het begin van de zomer zet de gemeente een drietaps aanpak in. Eerst borstelt een borstelmachine het onkruid los. Dan blaast een (blad)blazer dit losse materiaal naar de wegkant. Waar tenslotte de veegmachine het netjes opveegt. In de zomerperiode komt daar een aanvullende handeling bij. Het onkruid wordt dan bewerkt met kokende stoom. Systematisch en grondig wordt het zo aangepakt.

De gemeente gebruikt hiervoor absoluut geen chemische of giftige middelen meer. Die zijn ook wettelijk verboden. Hierdoor is het beleid omgebogen van ‘bestrijden’ naar ‘beheersen’ van het onkruid. Bij dit beheersen zoekt de gemeente met al de betrokken medewerkers continue naar de meest effectieve aanpak.

Nieuwsgierig naar onze aanpak? Bekijk het filmpje.

screenshot filmpje onkruidbestrijding

Print Icoon printen