Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Ons Buiten

Ons Buiten

Samen de buurt opfleuren!

Een kaal plantsoentje, saaie muur of kleurloze stoep? Steeds meer Houtense inwoners, ondernemers en organisaties willen dit soort plekken in hun leefomgeving leuker en mooier maken. Ze hebben ideeën, weten de buren mee te krijgen en gaan aan de slag. De gemeente heeft al meer dan 200 initiatieven van bewoners mogelijk gemaakt.

Is er in uw omgeving ook zo’n plek?

Misschien kijkt u vanuit uw huis tegen de Rondwegwal aan. En ziet u daar liever iets fleurigs. Of uw uitzicht is een groenstrook terwijl u blij wordt van een bloemenweide.  Ook hier komt Ons Buiten om de hoek kijken. U neemt dan het onderhoud van de haag op zich en kan de haag hoger laten groeien.

Groenadoptie

Enthousiast? Stuur uw idee in!

Bedenk samen met uw buren een leuk, groen plan. Vraag omwonenden het initiatief te steunen en leg uw idee voor aan de gemeente. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. En dan kunt u aan de slag!

Door het aanvraagformulier  in te vullen kunt u uw idee kenbaar maken.

Bij de downloads treft u de spelregels en kunt u teruglezen waar uw idee aan moet voldoen.

Geen groene vingers?

Ons Buiten gaat verder dan ‘groen’. Neem bijvoorbeeld een afvalbak, een bloembak, (picknick)bank of speeltoestel in eigen onderhoud.

Meer weten?

Wilt u weten wat de mogelijkheden en spelregels van Ons Buiten zijn? Neem contact op met afdeling Beheer Openbare Ruimte via (030) 63 92 611.

Print Icoon printen