Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Recreatie (zwemwater)

Zwemwater

De gemeente beheert 3 grotere waterpartijen binnen het stedelijk gebied waarin gerecreëerd kan worden: de Kooikersplas, de Imkersplas en de Rietplas. De Rietplas ter plaatse van het strandje officieel zwemwater. De andere deel van de Rietplas, de Oosterlaakplas, de Kooikersplas en Imkersplas zijn geen officieel zwemwater.

In verband met de status zwemwater wordt de waterkwaliteit van de Rietplas ter plaatse van het strandje regelmatig gecontroleerd op verontreiniging en blauwalg. De andere plassen zijn ingericht om aan te recreëren, maar zijn geen officieel zwemwater. Langs de Lek beheert het Recreatieschap Midden Nederland nog andere recreatiestroken met officieel zwemwater.

Bekijk op de site www.zwemwater.nl waar u in de gemeente Houten veilig kunt zwemmen in open water.

Ziet u blauwalgen?

Meld dit dan bij het waterschap, tel. (030) 634 57 00 of bij de gemeente telefoon 030 6392101 Cyanobacteriën (ook wel blauwwieren of blauwalgen genoemd) zijn in het water te herkennen als kleine groene bolletjes. Vooral tijdens warm weer kunnen de bacteriën aan het wateroppervlak drijflagen vormen. Een drijflaag kan blauwgroen, heldergroen of roodbruin zijn. In deze drijflagen komen soms hoge concentraties giftige stoffen voor. Ga daarom niet zwemmen in deze drijflagen!

Print Icoon printen