Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Aansluiting pand op openbaar riool

De gemeente verzorgt de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het rioolstelsel vanaf de perceelgrens naar de hoofdleiding. Uw rioolaansluiting moet voldoen aan het bouwbesluit en de aansluitvoorwaarden riolering van de gemeente. De zorgplicht voor regenwater ligt in eerste instantie bij de eigenaar van het gebouw. Conform het Water en Rioleringsplan dient de grondeigenaar bij nieuwbouw en verbouw minimaal 10 mm ondergrondse infiltrerende berging per verharde m2 te creƫren. Overtollig regenwater, huishoudelijk afvalwater en grondwater worden separaat aangeboden op de erfgrens, iedere leiding beschikt over een ontstoppingsstuk op eigen terrein. De grondeigenaar verstrekt de gemeente informatie omtrent het leiding verloop op eigen terrein.

U kunt de aansluiting op de riolering of drainage bij de gemeente aanvragen via:

Aansluiting pand op openbaar drainage

De gemeente verzorgt de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het drainagestelsel vanaf de perceelgrens naar de hoofdleiding. U kunt de aansluiting op de riolering of drainage bij de gemeente aanvragen via het aanvraagformulier

Vethoudend afvalwater lozen op het riool

In principe moeten horecabedrijven beschikken over een vetafscheider, afhankelijk van het type bedrijf. Dit is van belang om te voorkomen dat het vethoudende afvalwater dat vrijkomt bij het bereiden van voedingsmiddelen in het riool terecht komt. Zeker als er meer bedrijven op hetzelfde rioolstelsel lozen, kan dat leiden tot vetafzetting en vetophoging in het riool. De gemeente heeft dan grote kosten als het gaat om het beheer van het riool. Vanuit milieuwetgeving gelden er regels voor de afvalwaterlozing bij het bedrijfsmatig bereiden van voedingsmiddelen. Horecabedrijven moeten de vetafscheider regelmatig ledigen. Bij controlebezoeken door de gemeente wordt hierop gelet.

Print Icoon printen