Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Verkiezingen

Bekijk hier de uitslagen van de verkiezingen. 

De volgende verkiezingen zijn van de Tweede Kamer. Deze worden gehouden op 17 maart 2021.

Locatie en tijdstip gemeentelijk stembureau (GSB) op maandag 27 mei 2019

De gemeente Houten doet mee aan een experiment van het centraal tellen van de stemmen bij de komende verkiezing van de leden van het Europees Parlement op donderdag 23 mei 2019.

Wat houdt het experiment in?

In een gemeente die deelneemt aan het experiment, voeren de stembureaus na de sluiting van de stemming om 21.00 uur in het stemlokaal alleen een telling uit op partijniveau. Een voorlopige uitslag van de verkiezing wordt pas zondagavond na 23.00 uur bekend gemaakt. Die dient tevens als referentie voor de definitieve tellingen.

Het gemeentelijk stembureau stelt van elk stembureau de uitslag vast. Als het gemeentelijk stembureau er zeker van is dat de stemopneming juist is uitgevoerd, maakt dit het proces-verbaal van de stemopneming voor de gemeente op. De kans dat daarna een hertelling door het centraal stembureau of het vertegenwoordigend orgaan nodig zal zijn, is door het volgen van deze procedure geringer. Immers eventuele fouten in de tellingen kunnen worden hersteld voordat het proces-verbaal van de gemeente definitief wordt vastgesteld.

Locatie en tijdstip

Lichtboog, Kruisboog 22, 3994 AE  Houten.

Vanaf 09.30 uur begint het tellen van de stemmen. De telling is net als op de verkiezingsdag openbaar.

Print Icoon printen