Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Verkiezingen

Verkiezingen

De volgende verkiezingen zijn van de Tweede Kamer. Deze worden gehouden op 17 maart 2021.

Ondersteuningsverklaring

Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij aan de verkiezing ondersteunt. De verklaring wordt afgelegd op het gemeentehuis.

Wanneer kan men ondersteuningsverklaringen afleggen

Van 4 januari t/m 1 februari 2021 van maandag t/m vrijdag op afspraak. In verband met herstel van verzuimen is er ook een mogelijkheid tot het maken van een afspraak op woensdag 3 en donderdag 4 februari 2021 tussen 9.00 en 17.00 uur. Voor het maken van een afspraak, klik hier op een afspraak maken of u kunt bellen met: (030) 6392611.

Wie kan een ondersteuningsverklaring afleggen in Houten

Ondersteuningsverklaringen kunnen alleen worden afgelegd door personen die in Houten als kiezer zijn geregistreerd. Een kiezer mag niet meer dan één ondersteuningsverklaring afleggen. De ondersteuningsverklaring kan (later) niet meer worden ingetrokken.

Hoe wordt een ondersteuningsverklaring afgelegd

De kiezer meldt zich met een volledig ingevuld model H4 waarop op complete kandidatenlijst is ingevuld zoals de politieke partij wil gaan deelnemen aan de verkiezing. De kiezer dient zich te identificeren met een geldig identiteitsbewijs en ondertekent model H4 in het bijzijn van de ambtenaar. Na controle door de ambtenaar krijgt de kiezer de ondersteuningsverklaring mee. Hij is er zelf verantwoordelijk voor dat de ondersteuningsverklaring bij de politieke partij komt.

Bezorgdatum Stempassen

In maart ontvangt u de stempassen. Hier onder een overzicht van de uiterste bezorgdatum. Heeft u geen stempas ontvangen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente.

  • Woensdag 3 maart 2021 Uiterste bezorgdatum stempassen
  • Donderdag 11 maart 2021 Uiterste bezorgdatum briefstempakketten 70-plussers
  • Zaterdag 13 maart 2021 Uiterste bezorgdatum kandidatenlijsten

Print Icoon printen