Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker
logo Houten Kiest

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op woensdag 21 maart 2018 is de verkiezing voor de leden van de gemeenteraad. Op deze pagina vindt u daar meer informatie over.

Stemhulp MijnStem

>>>Ga naar MijnStem Houten<<<

Weet u al op welke partij u gaat stemmen? MijnStem helpt bij het kiezen. Reageer op de 29 stellingen en zie welke partij het best bij u past.

>>>Ga naar MijnStemHouten<<<

Verkiezingskrant

In de Verkiezingskrant gemeente Houten 2018 stellen de partijen die aan de verkiezing meedoen zich voor. Verder bevat de krant algemene informatie over de verkiezing. Hij wordt huis-aan-huis verspreid tegelijk met het Houtens Nieuws van 7 maart 2018.

Liever digitaal lezen? U kunt de Verkiezingskrant vanaf 7 maart op deze pagina downloaden. Ook plaatsen we hier een link naar de online versie van de Verkiezingskrant.

Debatten, verkiezingsmarkten

In februari en maart zijn er verschillende bijeenkomsten waar politici met elkaar en met het publiek in debat gaan. Zie het overzicht van verkiezingsdebatten en -markten.

Verkiezingsprogramma's

Download hier de verkiezingsprogramma's van de partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen.

Verkiezingsavond

Na sluiting van de stembureaus, om 21.00 uur, is er op 21 maart een verkiezingsavond in het gemeentehuis. Wij verwachten omstreeks 23.00 uur de eerste (voorlopige) uitslagen bekend te kunnen maken. De bijeenkomst is openbaar.

Stembureaus

Op de pagina Stembureaus vindt u een overzicht van alle stembureaus in de gemeente.

Toekomstige verkiezingen

  • 20 maart 2019: Provinciale Staten / Waterschap
  • 23 mei 2019: Europees Parlement
  • 17 maart 2021: Tweede Kamer

Referendum Wet op inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017

Op 21 maart 2018 is er een raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017). Deze wet bepaalt:

  • de taken en bevoegdheden van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD)
  • de voorwaarden die gelden voor de inzet van deze bevoegdheden
  • hoe het toezicht is geregeld.

De Referendumcommissie heeft de wettelijke taak om kiezers te informeren over de wet waar het referendum over gaat. De informatie waarin de commissie uitlegt waar de Wiv 2017 over gaat, vindt u op www.referendumwiv2017.nl.

Print Icoon printen