Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Stemmen bij volmacht

U kunt iemand anders voor u laten stemmen. U verleent diegene dan een volmacht. De persoon die u wilt laten stemmen moet uit Houten komen en een stempas hebben.

Hoe werkt dit?

  • Zowel de kiezer als de gemachtigde tekent het formulier aan de achterzijde van de stempas of kiezerspas;
  • De kiezer draagt het volmachtbewijs (de omgezette stempas of kiezerspas) aan de gemachtigde over;
  • Ook moet de kiezer een kopie van een geldig identiteitsbewijs aan de gemachtigde meegeven. De kopie moet de gemachtigde aan de voorzitter van het stembureau laten zien;
  • Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf;
  • Tot aan het uitbrengen van een stem door de gemachtigde, kan de volmachtgever de volmacht intrekken;
  • Een kiezer mag niet meer dan twee volmachten aannemen. Het uitbrengen van de volmachtstem moet tegelijk  met de eigen stem.

Schriftelijke volmacht aanvragen

U hoeft dit formulier alleen te gebruiken als u in een andere gemeente woont dan degene die voor u stemt, of als u niet kunt wachten op de stempas. Het indienen van het machtigingsverzoek kan tot en met 16 maart 2018. Het formulier vindt u terug onder de downloads aan de rechterzijde van deze pagina.

Zorg ervoor dat uw formulier volledig is ingevuld en voorzien van de benodigde handtekening(en)! Na het downloaden kunt u de formulieren invullen en aan de gemeente sturen. Dat kan per e-mail: verkiezingen@houten.nl of per post: Gemeente Houten, Verkiezingen, Postbus 30, 3990 DA Houten

Print Icoon printen