Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Stempas

De stempas toont aan dat u mag stemmen. Zonder stempas en geldig identiteitsbewijs kunt u niet stemmen. Het is van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen.

De stempassen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad en/of het landelijk referendum over de invoering van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) zullen uiterlijk 7 maart 2018 worden bezorgd.

Stempas kwijt of niet ontvangen?

Bent u uw stempas kwijt, of heeft u hem niet gehad? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen. Een vervangende stempas vraagt u aan met het formulier dat u van deze pagina kunt downloaden (zie Downloads).

Mail het ingevulde en ondertekende formulier naar verkiezingen@houten.nl. Opsturen per post kan ook. Het adres staat onderaan deze pagina. Uw formulier moet uiterlijk vrijdag 16 maart 2018 door de gemeente ontvangen zijn.

Afhalen aan de balie

U kunt de vervangende stempas ook persoonlijk aan de balie in het gemeentehuis afhalen. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 20 maart 2018 om 12.00 uur. Mocht u alsnog uw originele stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen; dit kan alleen met de nieuwe stempas.

Overal in Houten stemmen

Kiezers met een stempas mogen in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente Houten stemmen. Ook al staat op hun stempas het adres van een stemlokaal in de buurt.

Print Icoon printen