Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Paspoort en Nederlandse Identiteitskaart

Uw paspoort of identiteitskaart laten bezorgen? Voor € 13,65 per document laat u het thuis, op uw werk, waar en wanneer u wilt bezorgen!

Het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart  moet altijd persoonlijk gebeuren (ongeacht de leeftijd). U moet hiervoor een afspraak maken.

Belangrijk:

  • Iedereen die een document aanvraagt moet in persoon verschijnen
  • Neem bij de afspraak alle reisdocumenten mee die u heeft, ook als ze niet meer geldig zijn!
  • Neem een kleuren pasfoto mee, niet ouder dan een half jaar! Op de website van de overheid kunt u lezen waar de foto aan moet voldoen.
  • U betaalt bij de aanvraag.
  • Jonger dan 18 jaar en een paspoort nodig? Of jonger dan 12 jaar en een ID nodig? Dan is er altijd schriftelijke toestemming nodig van ouders of gezaghouders.
    U kunt digitaal toestemming geven of download het formulier toestemmingsformulier reisdocument minderjarige.

Kosten

Kostenoverzicht
Document Leeftijd Geldigheid Kosten
Nationaal paspoort, en zakenpaspoort 18 jaar en ouder
Jonger dan 18 jaar
10 jaar
5 jaar
€ 73,20
€ 55,35
Reisdocumenten voor vluchtelingen en vreemdelingen n.v.t. 5 jaar € 55,35
Nederlandse Identiteitskaart 18 jaar en ouder
Jonger dan 18 jaar
10 jaar
5 jaar
€ 58,30
€ 30,70
Toeslag spoedaanvraag reisdocument     € 49,85

Vermist of Gestolen?

  • Is uw reisdocument gestolen? Bij diefstal of beroving moet u eerst aangifte doen bij de politie. Daarna kunt u bij de gemeente een nieuw reisdocument aanvragen.
  • Gaat het om vermissing? Dan hoeft u niet eerst naar de politie voor het doen van aangifte. U kunt dan direct naar de gemeente om een nieuw paspoort of een nieuwe identiteitskaart aan te vragen. U meldt dan dat u reisdocument vermist is.

Wilt u alleen de vermissing van uw reisdocument melden en geen nieuw reisdocument aanvragen? Dan kunt u dit online doen. Het melden van vermissing van een reisdocument is gratis.

Let op! Een geregistreerde vermissing kan niet meer worden teruggedraaid, het document wordt meteen geregistreerd als vermist en is vanaf dat moment onbruikbaar.

Vermissing reisdocument doorgeven

Spoedaanvraag

U kunt een paspoort of identiteitskaart met spoed aanvragen. Als u uw reisdocument vóór 14.00 uur aanvraagt, dan kunt u het document de volgende werkdag na 10.00 uur ophalen. Vraagt u uw reisdocument na 14.00 uur aan? Dan kunt u het document 2 werkdagen later na 10.00 uur ophalen.

Tweede paspoort

Reist u veel voor zaken, beroep of privé? Dan kunt u een 2e paspoort aanvragen bij de gemeente. Dit werkt hetzelfde als de aanvraag van een paspoort. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden op de website van de rijksoverheid.

Reisdocument ophalen

Na 5 werkdagen ligt uw reisdocument (paspoort of identiteitskaart) klaar. Het afhalen van documenten kan zonder afspraak en het moet persoonlijk gebeuren. Als u het reisdocument na 3 maanden niet hebt afgehaald, wordt het vernietigd.

Print Icoon printen