Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

2 september 2017: gratis rookmelder op open dag brandweer

Op zaterdag 2 september staat de gemeente op de open dag van de brandweer met een rookmelderactie. De gemeente Houten is samen met de brandweer (VRU) een campagne gestart in Houten om te stimuleren dat alle woningen een rookmelder hebben: heelhouteneenrookmelder.nl. Want als uw buren ook meedoen, bent u nog veiliger! 

De gemeente wil graag weten hoeveel woningen in Houten beschikken over een rookmelder. Heeft u nog geen rookmelder, kom dan langs bij de Houten Veilig Tent, vul uw postcode in en u krijgt een gratis rookmelder!

In de Houten Veilig Tent kunt u daarnaast ook informatie krijgen over stopheling.nl. Met de website en app stopheling kunt u heel makkelijk uw eigendommen beschermen en eventuele aankopen checken in het helingregister online. 

De open dag is van 11 tot 16 uur bij de brandweerkazerne aan De Brug 2 (Weteringhoek).

17 juli 2017:  eerste WhatsApp Buurtpreventie bord in De Mossen

Op 17 juli is het eerste WhatsApp Buurtpreventiebord geplaatst in de wijk de Mossen. Met het bord laten bewoners van een wijk zien dat ze oplettende inwoners zijn en direct 1-1-2 bellen als zij een verdachte situatie zien. WhatsApp is een applicatie om berichten, bestanden en foto’s met elkaar uit te wisselen. Via WhatsApp groep wisselen bewoners van een bepaalde wijk onderling makkelijk en snel informatie uit, bijvoorbeeld bij verdachte personen/verdacht gedrag of een verdachte situatie. Het verhoogt het veiligheidsgevoel bij veel inwoners. De politie en de gemeente werken graag mee aan het bevorderen en instellen van preventieprojecten zoals de WhatsApp buurtpreventie. Voorwaarde om een bord in de wijk te plaatsen is dat circa 30% van de wijkbewoners hieraan meedoet. Jeroen Balk (bewoner van de Mossen) heeft een groot aantal bewoners van de wijk enthousiast gemaakt om mee te doen en voldoet dus ruim aan de dekkingsgraad. 

Ook meedoen met een WhatsApp groep in uw buurt? Ga naar www.veilighouten.nl en meld u aan!

6 juli 2017: Op vakantie? Voorkom woninginbraak!

De zomervakantie staat weer voor de deur. Veel mensen gaan dan op vakantie. Zorg dat uw spullen thuis veilig zijn. Een inbraak duurt meestal maar 30 seconden, maar de gevolgen voor u zijn groot. Laat uw huis er bewoond uit zien als u weg bent. Maak hierover afspraken met bijvoorbeeld uw buren, familie of vrienden. Zorg dat er geen opstapjes in uw tuin aanwezig zijn. Dus geen ladders of kliko’s. Inbrekers gebruiken deze om boven te komen. Plaats ook geen berichten op social media als Twitter en Facebook die uw afwezigheid kunnen verraden. Inbrekers kunnen ook lezen.

Kijk hier voor meer tips tegen woninginbraak. Of kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl. Want Houten veilig, dat doen we samen!

Print Icoon printen