Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Burgernet

Burgernet

Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Wilt u persoonlijk bijdragen aan een veilige leefomgeving? Neem dan deel aan Burgernet!

Met Burgernet helpt u de politie om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden. U helpt dus mee aan de veiligheid in uw buurt.

Op de website van Burgernet leest u hoe dit werkt. Ook kunt u zich hier aanmelden.

Ontvang Burgernet oproepen wanneer jij dat wil

Ben je aangesloten bij Burgernet? Bepaal dan zelf wanneer je oproepen wilt ontvangen.

  1. Ga naar www.burgernet.nl
  2. Log in bij “Mijn gegevens”. Vul hier je bereikbaarheidsrooster in. 
  3. Je  kunt hier ook kiezen voor een eenmalige of een terugkerende afwezigheid.

Voor een oproep controleert Burgernet de bereikbaarheidsrooster. Heb jij aangegeven op dat tijdstip niet bereikbaar te zijn, dan ontvang je de oproep niet. Het afloopbericht van een oproep ontvang je wel altijd. Als je de burgernetapp gedownloaded hebt, vul dan het bereikbaarheidrooster in op de app.

De Burgernetapp is ontwikkeld als hulmiddel in de opsporing van verdachte en vermiste personen. Met de Burgernetapp werkt u via dit officiële kanaal samen met politie en gemeente aan het oplossen van een misdrijf of het opsporen van een vermist persoon. Zo kunt u een bijdrage leveren aan een veiliger woon- en werkomgeving. Doet u ook mee?

Buurtpreventie

Gebleken is dat inbrekers buurten mijden waar bewoners elkaar via WhatsApp waarschuwen voor verdachte personen en situaties. Het leidt tot afname van het aantal inbraken. Ook worden buurtbewoners mogelijk alerter en zijn ze eerder geneigd om de politie te bellen als ze iets verdachts zien.

Wilt u ook graag zo'n bord in uw wijk? Lees hier wat u hiervoor moet doen.

Burgernet aanmelden

Print Icoon printen