Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Burgernet

Met Burgernet sporen we samen verdachte personen en/of voertuigen op en vinden we vermiste personen terug.

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werk omgeving te bevorderen. Als er bij de meldkamer van politie een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind binnenkomt, kan er direct worden overgegaan tot een Burgernetactie.

Hoe werkt een burgernetactie?

  1. Deelnemers van Burgernet krijgen een ingesproken bericht of sms op hun mobiele telefoon met het verzoek om uit te kijken naar een bepaald, duidelijk omschreven persoon of voertuig.
  2. Als de deelnemer de persoon of het voertuig signaleert, kan hij of zij dit direct doorgeven aan de politiemeldkamer.
  3. De meldkamer informeert agenten die op dat moment met het incident bezig zijn. Zo kunnen zij hun onderzoek dan nog gerichter vervolgen.

Wat kunt u doen?

Veel inwoners van onze gemeente hebben zich al aangemeld. Volg dit voorbeeld. Wij kunnen uw hulp goed gebruiken. Want Burgernet, dat bent u.

Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Bent u alert en wilt u zelf een concrete bijdrage leveren aan een veilige leefomgeving? En bent u 16 jaar of ouder? Geef u dan op als Burgernetdeelnemer.

Kijk voor meer informatie op de website van Burgernet. U kunt meerdere personen op één adres opgeven. Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat we de Burgernetacties tot een succesvol einde brengen. Dit vergroot de veiligheid in de gemeente.

Print Icoon printen